#mdłości #zgaga
Może któraś z was ma/miała podobnie i coś podpowie:see_no_evil: od jakiejś 15 każdego dnia męczy mnie coś na kształt zgagi. Czuję w gardle po prostu kwas i kompletnie nie wiem co z tym zrobić:woman_shrugging:t2: próbowałam zapijać chyba już wszystkim, jeść lżej i nadal to samo. A najgorsze jest to, że wieczorem jestem głodna jak wilk, ale jak zjem to jest jeszcze gorzej
Już nie mówiąc o tym, że picie mi nie idzie. Zdecydowanie za mało piję, ale co bym się nie napiła to jakoś mi tak nie za dobrze na żołądku.
Skonsultuj z lekarzem jest dużo leków które pomagają na takie dolegliwości. Może to refluks
Może to przez refluks, spróbuj jeść częściej, ale naprawdę małe porcje i unikaj leżenia zaraz po jedzeniu, wieczorem najlepiej zjedz banana albo sucharek i może spróbuj herbaty z rumianku
Ja mam tak właśnie przez rwfluks , pomaga mi dexilant
mi pomogło herbata z imbirem , rumianek, a z leków to polprazol był dla mnie już ostatecznym zbawieniem
To faktycznie może być refluks. Może warto to skonsultować z lekarzem. Mało jesz i mało pijesz a to niebezpieczne , zwłaszcza o takiej porze roku. Niestety , ale łatwo możesz się odwodnić.
Właśnie to brzmi bardziej jak refluks tabletki od lekarza powinny pomóc
Dla mnie zbawienny był rumianek, tabletki Rennie, spanie wyżej i na lewym boku.
Nie pij mleka, z tego co mówił mi lekarz na zgagę pomaga tylko chwilowo, a później jest tylko gorzej.
Może to też być refluks. Skonsultuj to ze swoim ginekologiem, na pewno coś ci doradzi
mi pomogły tylko tabletki na recepte - nolpaza.
codziennie bralam 1 sztukę rano i w ogole nie mierzylam sie ze zgaga
Faktycznie może być to refluks , a byłaś u lekarza ?
To chyba jeszcze przede mną, póki co mecze się z mdłościami na początku ciąży.
Mamaem Trzymam kciuki żeby cię to ominęło
Zgaga to koszmar, ale tak jak dziewczyny mówią najważniejsze to kontrola u lekarza rodzinnego. Z takich domowych sposobów to mi pomagało ( choć na początku nie wiedziałam że to zgaga tylko zawał , bolało mnie za mostkiem) napar z startego imbira- 1 łyżeczka startego na szklankę.
też robiłam ten napar i mi nawet trochę pomogło
Tak mam je pomagają mi tylko na chwilę .
Byłam . Za dużo nie doradził . Odczułam po prostu że trzeba to przejść.
Mnie pomagał rumianek do picia
Oo o tym nie słyszałam . Sprawdzę sobie