Mdłości zgaga nic nie pomaga

Pepsi czy coca cola to już też nie to samo co kiedyś :wink: kiedyś jak się wypiło to aż nosem gaz szedł :rofl::rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

tak racja kiedyś w szklanych butelkach i smakowało jakoś wiele lepiej :wink:

1 polubienie

a na zgagę to lupie zajadać się migdałami , bardzo pomagają :wink:

1 polubienie

Mi pomogła taka pierdoła jak landrynki miętowe. Na prawdę poczułam się dużo lepiej. A mdłości i zgagi męczyły mnie prawie całą ciążę

Te dzisiejsze w szklanych butelkach nadal smakują podobnie co kiedyś.
Czasami mam ochotę na colę, ale właśnie koniecznie na tą w szkle

Mam tak samo. Ta w szkle ma zupełnie inny smak, jakby bardziej prawdziwy od razu wracają stare czasy.

2 polubienia

W ogóle mam wrażenie, że napoje w szklanych butelkach smakują lepiej- tak samo jeśli chodzi o wodę

Nie ma takiego posmaku plastiku czy puszki.
Chociaż ja nie powiem, lubię napoje z puszki. Jak jadę autem, to tylko coś w puszcze wchodzi w grę, bo jest mi z tym najwygodniej :rofl::sweat_smile:

tak w szkle są zdecydowanie lepsze czy woda czy oranżady obojętnie

1 polubienie

Hmm może to zgaga, a może refluks? Najlepiej skonsultować z lekarzem, jeśli nie pomagają produkty apteczne. Dodam od siebie, że jeszcze spróbowałabym na twoim miejscu ograniczyć produkty kwaśne, cytrusy chociaż na tydzień i obserwować czy jest poprawa :slight_smile: Zdrówka

może i smakują podobnie ale mam wrażenie jak by były już tak mniej nagazowane jak kiedyś , ja sięgam pon takie napoje przeważnie gdy potrzebuje trochę gazu ;p do odbicia się po przejedzeniu

idealne do odbicia się po przejedzeniu ;p ja lubię też z puszki bez cukru

1 polubienie

Do odbicia są jak znalazł. Ja jak już jadę na jakiś fast food, to koniecznie coś gazowanego :rofl:jak obiad w domu, to najczęściej woda, czasami jakiś sok 100%

1 polubienie

Wodę z cytryną i imbirem

Też tak mam po fast foodach koniecznie musi być coś gazowanego :wink:

3 polubienia

Tak było. Ale ja mam soda stream I jak sobie nagazuje i dodam Pepsi to aż bąbelki nosem idą :rofl::rofl: te napoje są w ogóle jakieś inne niż kiedyś

Ja brałam tabletki przepisane przez ginekologa. Dostałam kiedyś takie jakby mleczko w saszetkach ale po tym było jeszcze gorzej. Dopiero pomogły tabletki. Ale okropnie mnie mdlilo… wymioty aż. Dopiero tabsy pomogły.

A polecasz ten SodaStream? Zastanawiam się nad kupnem i chętnie poznam Twoje zdanie warto?

Ja polecam. Mam pełno syropów wiadomo to na początek dość duży wydatek bo Saturator i jakieś syropy ale licząc że 2l coca coli kosztuje ok 10 zł a syrop Pepsi który wystarczy na ok 8 litrów kosztuje 20 zł to się opłaca. Te syropy z sodą stream są dość słodkie ale można zawsze wlać mniej i wodę sobie gazuje ile chce. I zero butelek w domu a tak to non stop gdzieś się walały.

No to mnie zachęciłaś, Nie pomyślałam, że to aż tak się opłaca :blush: