Moje przygotowania do ciąży

Niektóre kobiety zachodzą w ciążę bardzo szybko, a sama ciąża bywa dla nich sporym zaskoczeniem. Są też kobiety, które skrupulatnie do ciąży się przygotowują. I są też panie, które niestety o upragnioną fasolkę muszą starać się latami.

Ja zaszlam w ciąże z zaskoczenia :wink: wiec bez przygotowania, ale mysle ze jak sie planuje ciaze to warto podjac takie kroki, jakie ty podjelas. I oczywiscie nie zapominac o tym ze mezczyzna tez powinien sie przebadac i zmienic diete :wink: chociaz ja sie smieje, bo moj partner pali papierosy a na opakowaniu czesto jest napisane ze papierosy zmniejszaja mozliwosc zajscia w ciaze a nam sie udalo

u mnie też ciąża była niespodzianką:)

ja planowałam ciąże kilka miesięcy wcześniej, oczywiście zaczęłam od brania kwasu foliowego, mój mąż też :slight_smile: w sumie to on mi częściej o nim przypominał

I u mnie ciaza byla niespodzianka oczywiscie niezwykle mila:)

Ja również się przygotowywałam i byłam z tego powodu bardzo dumna.

ja w sumie nie przygotowywalam sie raczej bylo to zaskoczenie

mysle ze wiele kobiet sie nie przygotowuje albo po prosto nie planowalo dziecka w tym momencie. malo ktora kobieta bierze kwas foliowy przed ciaza

Wśród moich znajomych wszyscy biorą kwas foliowy przynajmniej 1-3 miesiące przed ciążą

Ja się przygotowywalam ale nie robilam aż tylu rzeczy.

ja nie przygotowywałam się zbytnio tylko kwas foliowy brałam

moje przygotowania do starania o maluszka tak na prawdę zaczęły się teraz cały czas biorę kwas foliowy zrzuciłam trochę zbędnych kg chodzę po lekarzach robię wszystkie badania

Moja ciaza byla totalnym milym zaskoczeniem wiec sie do niej nie przygotowalam

Na wizycie u ginekologa zapytałam czy wszystko w porządku i czy możemy zacząć starać się o dziecko. Przepisała mi witaminy.

U mnie też zdrowsza dieta i więcej ruchu poczyniły cuda :slight_smile:

u nas po prostu wyjazd na miesiac miodowy podziałał

Ważne to brać kwas foliowy dużo wcześniej

Do ciazy ciezko sie czasem przygotowac, w szczegolnosci gdy czadem jest niespodzianka

Zdrowa dieta i odpowiednia suplementacja są ważne przed planowaną ciążą

Mój tryb życia był zdrowy przed ciążą dlatego Jedyne co zmieniłam to zaczęłam przyjmować kwas foliowy