Myjka parowa

Dziewczyny,

ma która z Was myjkę na parę? Co prawda radzimy się w sprawie rzeczy dla dzieci, ale ta myjka też jest częściowo połączona. Podobno czyści się kafle, podłogi, lustra, okna tą myjką tylko za pomocą wody, czyli bez detergentów co nie szkodzi nie tylko nam, ale przede wszystkim dzieciakom. Polecacie czy uważacie, że to zbędny gadżet? Zaczęłam o tym myśleć po obejrzeniu reklamy, w której Pani bez wysiłku czyściła kafle więc pomyślałam, że z brzuszkiem przed świętami też się do czegoś przydam :slight_smile:

Mama_Gratki myślę, że w przyszłości pomyślę o zakupie takiej myjki parowej jak już będę mieszkała w domu, bo teraz jak na razie daję sobie sama radę w mieszkaniu. Na pewno jest to wygoda przy sprzątaniu dużej powierzchni. Z tego co patrzyłam to jedną z tych lepszych firm jest Karcher. Podoba mi się w niej to, że można umyć wiele rodzaje powierzchni czy urządzeń. Jedynie przy drewnianych podłogach i welurowych obiciach trzeba uważać. Jest to również urządzenie nie należące do tanich, ale można kupić używane w dobrym stanie.

Ja nie mam, ale rozważam zakup. Koleżanka posiada Kerchera i jest bardzo zadowolona. Prawie całej chemii z domu się pozbyła. Mnie najbardziej do okien i luster jest potrzebna bo wiecznie mam z odciskami małych paluszków :slight_smile:

też zerkałam na Karcher, ale są różne wielkości. Przekonała mnie większa to znowu się okazuje, że nie ma końcówek do kafelek. Dużo o tym czytałam, znowu zastanawiam się czy para domyje fugi? Najbardziej zależy mi na płytkach i fugach właśnie.

ja mam myjkę Karchera do okien - mąż się nią bawi, ja szybciej myję okno zwykłą szmatką. Myjka zostawia straszne smugi.
Mam też mop parowy do podłogi. Drugi raz bym nie kupiła. strasznie to wielkie i ciężkie, trzeba czekać aż woda się podgrzeje, nie zmywa tak eegancko jak w reklamach- dobre do czystej podłogi ale jak są plamy to rzeba się namęczyć i dociskać albo najlepiej wyczyścić osobno plamę ręcznie.
Także uważam, że to zbędny zakup, bo niestety nic nie czyści tak pięknie jak pokazują w reklamach.

aridka zgadzam się z Tobą w zupełności.

U mnie szmata i miska. Najlepsze co się sprawdza. Marzy mi się żelazko na parę. Teraz mam ważniejsze sprawy na głowie. Ale takie żelazko bym bardzo chciała.

Ja posiadam ale szczerze zbędny gadżet używałam na początku a teraz odruchowo sięgam po zwykłego mopa

Zależy każdy będzie miał inna opinie np dla mnie to zbędne:)

Ja uważam że myjka parowa to nie zbędny gadżet zwłaszcza jak są dzięki w domu także na plus :slight_smile:

Pati o widzisz każdy ma inne odczucia ja zdecydowanie wolę spryskiwacz i szmatke :slight_smile:

Aisa dokładnie ile ludzi tyle opinii :slight_smile:

Może kiedyś się przekonam ale na razie to bardziej myślę o tym samojezdnym odkurzaczu :smiley:

Aisa też bym chciała taki odkurzacz ale teraz jeszcze nie jest aż taki tani chociaż znalazłam taki z sencora za 500zl więc nie jest już tak zle przy dziecku na pewno się sprawuje zwłaszcza jak je hahah jak się nie ma psa to super rozwiazanie :smiley:

O myjce nie myślałam żeby kupić. Narazie mam 4 okna i kafle w łazience, w kuchni tylko pomiędzy szafkami wiec ogarniam je ręcznie. Ale właśnie coraz więcej osób wspomina o odkurzaczu samojezdnym. Do tej pory wydawał mi się zbędnym gadżetem. Ale od roku mamy w domu futrzaka, a ten ostatnio gubi dużo sierści. Nie nastawiam się zakup takiego urządzenia przed porodem, ale jak byłam bardzo pesymistycznie do niego nastawiona tak pozytywne opinie przekonują mnie żeby jednak za jakiś czas rozpoznać temat, tym bardziej że mamy w planach przeprowadzkę do większego mieszkania, a wtedy taki odkurzacz napewno się przyda.
Może macie takie urządzenia i możecie coś więcej napisać?
Jestem tez na grupach aliexpress i tam wiele dziewczyn kupuje, ale boję się jak by to było w przypadku gwarancji…

My mamy taki odkurzacz, ale raczej z tych tanszych. W sumie to fajne jest, ale my mamy za bardzo zawalone mieszkanie, duzo przeszkod - tu jakis wozek dla lalek stoi, tu stol, tam mata edukacyjna lezy na podlodze, jeszcze gdzie indziej porozsypywane klocki… no i nie sprawdza sie u nas za dobrze. Ale jakbym miala wiecej plaskich pustych przestrzeni to na pewno bym uzywala bo to sobie jezdzi i sprzata a Ty mozesz robic cos zupelnie innego.

Posiadam taką myjkę, kupiłam w Lidlu za 90zl i myślę nad kupnem takiej z firmy Karcher. Dobrze się nią myje przeróżne zakamarki, idealnie zdezynfekujemy muszę klozetową i kafelki wokół niej. Fugi są czysciutkie, gumoleon, okna i ramy po zimie, umywalka, wanna, nawet myłam piekarnik. Gorąca para dobrze rozpuszcza brud, więc nie musimy mocno szorowac różnych powierzchni i nie narazimy ich na zarysowania. Nie należy stosować na drewno, do skór, mebli, blatów, lakierowanych powierzchni. Myjką możemy dezynfekowac zabawki. Musimy pamiętać, żeby utrzymać myjkę w czystości zwłaszcza w środku, żeby nie spleśniała. Minusem jest mały pojemnik na wodę, która starcza na krótko. Żeby napełnić 2 raz trzeba odczekać, aż myjka ostygnie i dopiero wtedy odkreci się zakrętka. Uwielbiam takie akcesoria do sprzątania, polecam także elektryczną myjkę-ściągaczkę do okien. Nie znosiłam mycia okien, ale odkąd mam ściągaczke robię to chętnie.

A ja nie czuje potrzeby posiadania takiej myjki

Megg można kupić w pl fajny odkurzacz Samojezdny który skanuje przestrzeń i wjeżdża gdzie się da i nie spada że schodów nawet jakbym kupowała to ilife v7s czy jakoś tak kuzynka ma i daje radę pomimo dużej ilości przeszkód.

Kurcze musze przyznac ze mnie taka myjka parowa mega kusi, ale maz sie ze mnie smieje ze i tak i tak bedzie stala w kacie… i to jest niestety mozliwe.