Nadżerka jak postępować?

Byłam w piątek u lekarza na kontroli po roku od porodu.

Lekarz powiedział  że mam nadżerkę do obserwacji.

Pobrał cytologię po 3 tygodniach ma być wynik.

Czy z nadżerką się coś robi ? nic mi nie przepisał ani nic tylko kazał odebrać po 3 tygodniach cytologię ? czy to się jakoś leczy?

strasznie się boję że to może okazać się coś groźnego  

Niepotrzebnie się teraz nie stresuj. Wyniki cytologii niebawem, a dalsza.diagnostyka jest wskazana. Nadzerka powstaje czasami od podrażnień, czy innych urazów. Myślę, że jeśli będziesz miała wyniki, to wtedy lekarz zadecyduje co robić.

Mamaginekolog wstawiała intymna post bArfzo wartościowy poczytaj sobie :)

Poczekaj na wyniki i się nie stresuj. moja mama miała nadzerke i miła zabieg , to nic groźnego. Bardzo dużo kobiet to ma. Dokładnie poczytaj snie o tym u mamyginekolog .  

Teraz przede wszystkim dalsza diagnostyka. W najgorszym przypadku będziesz miała zabieg, ale nie jest to nic strasznego. Moja ciocia taki miała i koleżanka z pracy, sporo kobiet taki ma. Nie stresuj się.

Każdy zabieg chyba stresuje ;) najlepiej poczekać na wynik cytologi i zaufać lekarzowi. 

Przede wszystkim bez nerwów. Wiem, że łatwo się tak mówi ale stres nigdy nam nie pomaga. Z tego co wiem od znajomej, nadżerka to na szczęście nic poważnego. Trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się dobrze i powodzenia :)

Moja szwagierka ostatnio była na takim zabiegu usunięcia nadrzerki na tzw wypalaniu miała oszczędzać się 2t po zabiegu ale ona szybciej wróciła do formy. Nie ma czym się stresować to nie jest nic strasznego 

Julia moja mam tez dosyć szybko wróciła do formy po zabiegu ;) 

Kazdy organizm jest inny I inaczej dochodzi do sprawności ale warto mieć przy sobie te dobre myśli bo te źle bardzo szybko do nas przychodzą 

Dokładnie tak !

Po pierwsze dużo dobrej energii;* a po drugie ciocia miała i miała właśnie taki zabieg, za niecałe 3 tyg wróciła do formy. Nie martw się na zapas, jak będziesz odbierać wyniki cytologi to po prostu zapytaj i będziesz wiedziala  ;)

nie trzeba się martwić na zapas :) zdrówka

właśnie nie ma co się martwić  zdrowia 

Jak trzeba to trzeba.. byle nie zwlekać.. 

cytologia wyszła bardzo dobrze 1 grupa, ale dziwne jeśli mam nadżerkę nie sądzicie ?

MamaWojtusia i lekarz co zadecydował z tą nadżerką?

No właśnie, wiadomo coś? 

za jakiś czas kontrola, na razie jest bardzo bardzo malutka

Aha to bardzo dobrze