Najbardziej zaskakujące rady od starszych osób

Drogie mamy, jakie były najciekawsze lub najbardziej zaskakujące rady od starszego pokolenia w temacie ciąży, połogu i wychowywania dziecka?

2 polubienia

Zazwyczaj się słyszy że kobieta powtarza się “nie noś bo przyzwyczaisz” a ja od mam słyszałam trzeba Wiktorię często przytulać, tulić, bo potrzebuje waszego ciepła. :slight_smile:

5 polubień

Od starszych osób to załóż skarpetki bo zimno w stópki na zewnątrz 30 stopni :rofl::rofl: albo najlepsze nie scinaj włosów do roczku bo dziecko nie będzie mówić :rofl::rofl: co do ciąży to nie zakładaj paska bo się dziecko pępowina owinie

3 polubienia

Karm rozcieńczonym mlekiem krowim :sweat_smile::sweat_smile:

1 polubienie

Skarpetki i czapeczka to zdecydowanie domena starszego pokolenia :rofl: jeszcze żeby dzieci w bety owijać bo im zimno

2 polubienia

I pij dużo mleka krowiego i bawarki żeby mieć pokarm :laughing:

1 polubienie

Nooo i oczywiście przy każdej okazji tego nie jedz bo dziecko zaszkodzi itp u mnie hit to było że mam nie jeść pomidora ze skórką jak karmię piersią bo dziecku skórka zaszkodzi i kupy nie będzie umiało zrobić :rofl:

3 polubienia

A to ja o owinięciu pępowina słyszałam w przypadku naszyjnika! :rofl:

2 polubienia

Ja byłam w szoku jak usłyszałam żeby za często nie przytulać dziecka. Aż zaniemówiłam. Tłumaczono mi , że dziecko się rozpieszcza i później wyrośnie „niedojda”. To przerażające , że niektórzy tak myślą ;(
Ale ogólnie było dużo złotych rad :wink: których w życiu bym nie przestrzegała

1 polubienie

Ooo tak ! Uwielbiam te teksty :joy:

1 polubienie

Takie najciekawsze to, żeby sadzać od 6. Miesiąca żeby ćwiczyć kręgosłup albo żeby nie kłaść dużo na brzuchu bo się za bardzo męczy, i wtedy żeby odpoczęło siedząc, mimo se jeszcze nie siedział.
@MojeM1 mi opowiadała teściowa, że ona z dzieciństwa pamięta, że dziecko do roku to właściwie spędzało czas w łóżeczku, zawinięte w becik :grinning:

2 polubienia

Najbardziej absurdalne(z mojego punktua widzenia :smiling_face:)
Nie jedz zupy z pomidorow, bo dziecko będzie rude :smiling_face:
Nie nos czarnych ubran, bo dziecko będzie smutne

2 polubienia

:joy: OMG wygrałaś tym komentarzem, tego bym się nie spodziewała

1 polubienie

Ooo żesz! Popełniam stale te “błędy”, wygląda na to, że moje dzieci będą najbardziej rude i najsmutniejsze ever! :sweat_smile:
Skąd ludzie biorą takie brednie?

1 polubienie

Bardzo się cieszymy, że masz takie pozytywne doświadczenia! :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

1 polubienie

Nadal zdarza się słyszeć o różnych przesądach :smile: :heart:

2 polubienia

Z taką radą jeszcze się nie spotkaliśmy :smile: :heart:

1 polubienie

Bardzo oryginalne :joy: :heart:

2 polubienia

Oo tak, raz wzięłam łyk i myślałam że to zwrócę :slight_smile: dla nie to jakiś wynalazek , moze temu ze u nas w domu rodzinnym się takigo cuda nie pijalo ani w otoczeniu

1 polubienie

No widzicie , a ja tak :smiley:
A rozcienczone bo za tłuste to jest mleko i mogłoby zaszkodzić dziecku :smiley: takie zlote rady :slight_smile:

1 polubienie