Najczęstsze problemy z brzuszkiem u dzieci karmionych butelką

Wiele dzieci karmionych butelką, w wieku poniżej pierwszego roku życia, cierpi z powodu kłopotów z brzuszkiem. Poznaj objawy oraz przyczyny przykrych dolegliwości i dowiedz się, jak je rozróżnić, aby szybko zareagować i pomóc maluchowi.

my mamy butle antykolkową i naprawdę one dużo dają!!

Coś nowego ,my mamy butelki antykolkowe avent natural i jestesmy bardzo zadowoleni ale chętnie wypróbowała bym inna butelkę . Chociaż jeśli chodzi o dziecko stawiam na sprawdzone produkty ,przetestowane przez inne mamy

syn miał problemy często z brzuszkiem ale nie kolki tylko nie które składniki mu nie pasowały a butelka antykolkowa to podstawa

Moja mała Nadunia cierpi z powodu kolek,mamy butelkę lovi,ale chętnie sprawdzimy działanie innej buteleczki

my tez mamy butelke antykolkowa ale z mila checia sprawdzila bym ta co jest w artykule :slight_smile: może wkoncu synek nie mialby problemu z brzuszkiem

świetna butelka antykolkowe są najlepsze

ta mnie bardzo ciekawi ciekawe jak by się sprawdzila

ja chyba kupię i sprawdzę bo nasza wcześniejsza się wysłużyła

ciekawe jak ta butelka sie sprawdza jak bedziecie mialy napiszcie chetnie poczytam

ja tez chętnie poczytam o niej

Obecnie mamy dobre butelki antykolkowe więc tu można zminimalizować kolki i wzdęcia. Czasem winna jest też mieszanka.

nasz nie miał kolki i nie wiem co to znaczy jak dziecko płacze z bólu brzuszka

Koleżanka urodziła 2gie dziecko jakiś czas temu i… niestety kolka. Codziennie od godziny zero czyli 19.00 do 2- 3 w nocy. I tak przez 3 miesiące. Na całe szczęście sytuacja się normuje i rodzice mogą odetchnąć z ulgą i się wyspać.

na szczęście Maks nie ma kolek, a ulewnaie zdarza się dzieciom karmionym piersią wieć nie trzeba zwalać winy na mieszankę

Ja zamierzam karmić piersią a sporadycznie butelką także mam nadzieję że unikniemy. chociaż karmiąc piersią dziecko też może mieć kolki

Ja karmiłam synka butelką z własnym mlekiem i nie zauważyłam u niego problemów.

Karmienie piersią nie gwarantuje uniknięcia problemów z kolkami.

prawda ze nie , przy takim karmieniu tez dziecko może mieć kolke

Myśle, że ta nowa butelka na pewno nie zaszkodzi :slight_smile: