Najlepsze pozycje do karmienia noworodka butelką

Przyszedł czas na karmienie butelką Twojego dziecka? Zapoznaj się z najlepszymi pozycjami do karmienia butelką oraz jaką butelkę wybrać dla maluszka.

Dla mnie najwygodniej było karmić malucha w pozycji siedzącej gdy mogłam się wygodnie oprzeć. W tym czasie mogłam się zarówno zrelaksować jak i nakarmić swojego brzdąca.

My karmiliśmy różnie. A czasem nawet na leżąco. Wiem ze tak nie zalecają, ale czasem nie było innej możliwości.

nie zalecają karmienia na leżąco ale jak moja córka miała 1,5 miesiąca a ma już 8 i cały czas karmie ją na leżąco i jest ok.Pozdrawiam wszystkie mamy;)

ja karmię piersią, ale w buteleczce dawalam dziecku herbatkę. Kladlam maleństwo na poduszeczce i lekko unosiłam do góry tak by głowka była wyżej od nóżek. Ale każdy ma swój najwygodniejszy sposób :wink:

ja najbardziej lubię karmić na siedząco,mam pewność że się nie zakrztusi mlekiem

Karmimy się głównie na siedząco, synuś przytulony do piersi na boczku tak, ze mąż zawsze mówi że wygląda jakby cycusia ssał :wink: a najbardziej kocham jak pije mleczko i co jakiś czas puszcza smoka i uśmiecha się tak cudnie, że sama radośc bije z jego oczek.

ja tez karmie dzidziusia na lezaco,a czasami przodem do siebie

Mi najlepiej sie karmi mala w pozycji siedzacej

mąż jak karmi syna to zwykle na leżąco , kładzie synka na poduszce a on obok, strasznie tego nie lubię bo wolałaby, by był przytulany w czasie jedzonka

my karmimy synka na leżąco jak zdarzy mu się obudzić w nocy.Przy karmieniu zasypia no i oczywiście zostaje z nami w łóżku do rana.

gdy mój mały budzi sie w nocy to raczej je na lezaco - lekko go unoszę do góry, a zazwyczaj biore go na reke, przytulam i dostawiam do butkli :slight_smile:

ja karmię zawsze nie leżąco i jeszcze nie usnęłam.A dziecka sama nie budzę,ja się przebudzi sama to wtedy karmię, niech rośnie, sen tonajleposze lekarstwo na wszystko dla takiego malca

Moja córeczka potrafi jeść z butelki tylko w pozycji leżącej, pewnie dlatego że od początku tak własnie ją karmiłam. teraz ma już 7 miesięcy, ale zawsze gdy chcę jej podać mleko, bądź herbatkę butelką to muszę ją położyć, gdyż w pozycji siedzącej się krztusi

mimiaga18 -moja tak samo pije tylko jak lezy bo na siedzaca jeszcze nie umie ,a po drugie zeby sie napila na siedzac o musi byc pelna butelka

karmiąłm w nocy nie raz na leżąco i nie raz zdarzyło mi się przysnąć i nic się nie stało bo niby miałoby sie stać :wink: jak dziecko zastękało to do razu na bacznosć byłam;)

hipciowa ----ja bym sie bala,ale kazdy robi jak uwaza

kulcio - eee naprawdę nigdy nie zdarzyło Ci się przysnąć w czasie nocnego karmienia? choćby na kilka sekund?

hipciowa----na prawde nigdy ,moze przez strach ze mala moge upuscic

kulcio - aaa bo ty a siedząco karmisz, a ja w nocy zawsze na leżaka, a mały leży obok mnie