Najlepsze wiosenne potrawy i napoje

Zdecydownie koktajl z truskawek z ogródka młode ziemniaczki z koperkiem i kefirem może nie potrawa dzieci ulubioną ale nas dorosłych bardzo 

Drogie mamy, jakie są Wasze i Waszych dzieci ulubione, wiosenne potrawy i napoje? Jakie warzywa i owoce wracają do Waszego jadłospisu? 

Ja osobiście uwielbiam twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką i to moje  pierwsze skojarzenie z wiosennym jedzeniem. Natomiast jeśli chodzi o córkę to zdecydowanie wygrywają truskawki, które po prostu kocha i zajada się nimi w każdej postaci. 

Ziemniaczki z koperkiem i kefirem, twarożek z rzodkiewka i szczypiorkiem, malinki i truskawki to najważniejsze hehe 

Moje dziecko uwielbia ogórki szklarniowe. Na śniadanie jajecznica na bułkę z ogórkiem i koperkiem. Dodatkowo robię dzieciom soki warzywne i owocowe. 

Rzodkiewka, szczypiorek, sałata, młoda marchewka, ziemniaczki z koperkiem

Wiosną uwielbiamy lekkie sałatki, świeże owoce – truskawki, rabarbar, a także młode ziemniaki i botwinkę. Z napojów, to często robimy orzeźwiające lemoniady z miętą i sokiem z cytryny. 🌸🥗🍓

U nas kolorowe wiosenne kanapeczki obowiązkowo . Syn uwielbia też ziemniaczki z koperkiem i drożdżówkę z rabarbarem 😊

Owocowe koktajle, lody ze świeżych owoców, rzodkiewka, młode ziemniaczki, lekkie sałatki, pomidory lub ogórki ze śmietaną -latem wszystko jest tak pyszne i świeże, że im prościej tym lepiej

Ogórek, pomidor, cebula  ,śmietana 😍

Maliny prosto  z krzaka 🥰

Ziemniaki,  koperek,  kefir 🤩

U nas to wiosnenne kolorowe kanapeczki z warzywami

O tak kolorowe salatki i kanapeczki 🥰

Ooo właśnie jeszcze pomidory z cebulką i śmietaną takie prosto z krzaczka. Pychaaa 

Truskawki u nas.

Pomidory jeszcze pachnące Słońcem,

ah mniam mniam      jak to moja córa mówi :))))))))

Ogórki szklarniowe to tez cos co uwielbia mój syn do wszystkiego oczywiście w sklepach w zimie tez niby można kupić ale smak nie ten sam i zapach i to jedna pestka i woda a nie Ogórki wiec jak idzie wiosna to tez nasze ulubione jedzenie

Szczerze powiem , że po prostu wszystko co wiosenne ;) czyli mnóstwo warzyw i owoców. Wiosna to właśnie taki czas gdy jemy lżejsze potrawy , ale nie jakieś konkretne. Na śniadanko nawet bułeczka a obok mnóstwo warzyw :) wszystko świeże i pachnące :) 

Wszystkie nowalijki, sałata , rzodkiew , Szczypiorek. Będę sporo tworzyć by Urozmaicić dietę córeczki 🥰

Pina734 Same przepyszne rzeczy! :) 

Shadow555 Dla każdego coś dobrego :)