Znam ten problem… Ja będąc w ciąży pierwszy raz miałam aż 4 na raz… u mnie pomogło smarowanie amolem. Tylko nie za często bo wiadomo że jest na alkoholu… tyle że masz to pić wiec nic się nie stanie. Jeśli bardzo Cię to niepokoi udaj się do lekarza. Wydaje mi się że skoro są leki dla dzieci na opryszczkę to i dla kobiet w ciąży coś bezpiecznego się znajdzie.
A przede wszystkim pytanie czy już kiedyś miałaś opryszczkę? Bo jeśli teraz masz pierwszy raz to koniecznie zgłoś się do lekarza bo to moze być niebezpieczne dla maleństwa…
Kobitki moje może wy mi pomożecie … W ciągu zaledwie 5 tygodni mam czwarty raz Opryszczkę no oszaleje chyba zaraz nic mi nie pomaga znacie jakieś domowe sposoby
Mama Hani tak mialam juz wczesniej ale sporadycznie … A teraz co chwile i to na pol buzi doslownie eh po pierwsze boli i nie jest to kpmfortowe a po drugie mam malucha w domu ktorego boje sie zarazic
co do preparatow z apteki to stosowalam juz kilka mazidelek zadne nie zdaje egzaminu … Dzwonilam juz nawet dzis do poloznej czy moge stosowac tabletki heviran ca tam bo mam w domu po połpaścu jaki mialam w ciazy z misia ale kazala mi pisac do gina … Wizyte mam w sobote ale do tego czasu chyba oszaleje
Najważniejsze, że opryszczka pojawiała się już wcześniej.
Gdy występuje w ciąży po raz pierwszy jest bardzo niebezpieczna.
Wiem, że moja znajoma miała taki problem. Musiała udać się po poradę do lekarza rodzinnego. On przepisał jej leki. Nie wiem jednak jakie.
Wiem Oliwia co czujesz… kiedyś słyszałam że niektórzy smarują pastą do zębów ale czy to pomaga to nie wiem… Ja osobiście nie polecam bo pasta wysusza i przez to rany dłużej się goją i pękają a to okropnie boli… Ja kochana udała bym się jednak do lekarza rodzinnego.
A co do malucha w domu… staraj się nie dawać nic szkrabowi swoją łyżką, nie całuj… No cóż więcej możesz zrobić, prawda jest taka że jak ma złapać to i tak złapie…
Teraz przeczytałam o tej paście…ja przyznam, że smarowałam i mi pomagało.
Paste tez juz probowalam … Nawet jak cos mi pomoze to itak schodzi to tydzien poltora a zanim calkiem zniknie mam juz nowe ![]()
To faktycznie kiepsko
bardzo często nawraca. Wydaje mi się, że najlepiej zapytać lekarza z pewnością coś zaradzi. Ważne by pomógl bo donyslam sie, ze oszalec można
Ciąża osłabia nasz organizm stad częste infekcje. Opryszczka to choroba wirusowa i właśnie często pojawia się pierwszy raz właśnie w ciąży, jest bardzo uciazliwa bo po pierwszym zachorowaniu wirus pozostaje w naszym organiźmie już na zawsze. Uaktywnia się w momentach osłabienia organizmu, a także w momentach silnego stresu. Jeżeli jesteś w ciąży to najlepiej udać się do lekarza, żeby jak najszybciej próbować zarazdzić niechcianemu gościowi.
Oliwcia skoro powraca to wina wirusa najlepiej pogadać z ginekologiem na taka opryszczke najlepiej działać od środka tzn farmakologiczne myślę że ginekolog spokojnie zaradzi coś na to.
A przy okazji warto pamiętać że miało się opryszczke w ciąży bo przysługuje wtedy badanie słuchu dodatkowe oprócz tego w szpitalu
Myślałam, że badanie słuchu jest w każdym szpitalu. U nas po naridzinach dzieci są badane chyba w drugiej dobie życia. Z tego co wiem to w całym lubuskim tak jest. Gdy urodził sie syn to niestety aparat do badania się zepsuł, ale od razu zarejestrowano nas do przychodni. Tam wykonano badanie, syn miał chyba dwa tygodnie
Patrycja bo to standard badanie w szpitalu czytaj proszę ze zrozumieniem napisałam że jak się ma opryszczke to poza tym badaniem w szpitalu jest następne badanie jeszcze kontrolne po 3 miesiącach chyba jak się nie mylę.
Fakt zle przeczytałam. Bezsenne noce dają się we znaki. Dziś kawe prawie posoliłam zamiast posłodzić.
Patrycja W ciąży to normalne że średnio idzie koncentracja niekiedy tak się zdarza niekiedy jest to sprawka za małej ilości choliny w organizmie w ciąży warto ja suplementowac bo dzięki niej też zmniejsza się ryzyko wad wrodzonych no i koncentracja pamięć aż tak nie osłabia się.
Aissa ja już dwie ciążę mam za sobą ![]()
Córka bardzo ciężko przechodzi ząbkowanie. A ja sie przyłączyłam bo dwie ósemki mi wychodzą
ból potworny. Często obie nie śpimy. Jak córka zaśbie to ja mam ochote po scianach chodzic. W dzien nie moge odespac bo syn juz bez drzemek
oliwcia, mi zawsze pomaga smarowanie miodem, ale musisz smarować kilka razy aż do zniknięcia bo miód się szybko zliże
nie nakładaj za dużo na raz bo pod wpływem temperatury Twojego ciała miód będzie Ci spływał
miód ma właściwości wirusobójcze i bakteriobójcze, dodatkowo pij napar z rumianku, on również ma działanie antybakteryjne i wyciszające. To jest działanie już na likwidację skutków, ale zastanawiam się nad przyczyną bo jak piszesz to Twoja kolejna opryszczka w krótkim czasie. Zwykle nas atakuje gdy jesteśmy przemęczone,osłabione lub źle odżywione więc zafunduj sobie przez dwa dni dwie tabletki dziennie wit C (naturalnej np z aceroli albo dzikiej róży - ja kupuję w sklepie zielarskim lub na gemini), porządnie się wyśpij, przeanalizuj swoją dietę - jeśli Ci czegoś brak to na obiad zjedz kawał łososia , kaszę gryczaną z warzywami, dobry jogurt i smaruj chore miejsce miodem ![]()
Mama_Gratki o miodzie nie słyszałam takze super info. ![]()
Miód zawsze stosuje na ból gardła i działa. Więc wydaje mi się, że faktycznie warto go w takim przypadku wypróbować. Z pewnością nie zaszkodzi a jest pyszną kuracją ![]()
I rozumiem, że chodzi o ten prawdziwy? Bo w marketach przewaznie sprzedaja sztuczny ![]()
Mama gratki to pomoże ale nie załatwi problemu bo opryszczka to przeważnie spowodowana jest wirusem A rumianek czy miód są antybakteryjne niestety nie są antywirusowe.
Ja zawsze sięgam najpierw po czosnek. Najlepszy naturalny antybiotyk na wszystko według mnie. Kiedyś miałam zajady to przykładałam plasterki czosnku i przeszło. To samo jeśli chodzi o gardło, nos czy uszy. Wiadomo, czasem szczypie i zapach też nie za fajny, ale najważniejsze, że działa.
Mama Gratki czuje sie dobrze nie jestem oslabiona ani nic nie mam kataru czy czegos takiego … Co do diety to nie na wszystko moge sobie pozwolic niestety bo jestem na diecie bezmlecznej … Niby juz sie malo co karmimy cycusiem ale wolr nie ryzykowac i nie ogladac efektow na skorze córci … Z wyspaniem w nocy tez moze byc problem bo jestesmy na etapie uciazliwego zabkowania wiec ten tego …