Niedocukrzenie organizmu

Najlepiej do podniesienia poziomu cukru we krwi nadają się soki owocowe,napoje typu cola fanta sprite miranda itd , ale zawierające cukier,dżemy i powidła oraz czekolada.

miałam taki problem w swoim życiu pomimo że nie mam cukrzycy. najlepiej działają cukry proste albo zjedzenie po prostu 2 łyżeczek zwykłego cukru czy glukozy.

Witam Was mamusie.
Jestem w 31 tygodniu ciąży ostatnio byłam u ginekologa prowadzącego moją ciążę pokazałam wyniki badań i wszystko ok. Ale zobaczył że jednak mam za niski cukier i szybko spalam glukoze. Cukrzycy nie mam na pewno. Dziecko ma za mały brzuszek przez to a ja mogła bym całe dnie jeść słodycze TYLKO. Może jest Was więcej jak sobie radzić z takim przypadkiem.?

Proponuję Ci skonsultować to z dietetykiem. Samo podawanie cukrów prostych to jest metoda taka na szybko, przed Tobą jeszcze 2 miesiące ciąży, bardzo istotne dla prawidłowego rozwoju dziecka i ten problem musisz rozwiązać systemowo że tak się wyrażę. Może być tak że musisz wprowadzić inny rodzaj posiłków, np zawierające dużo cukrów złożonych, których trawienie trwa dłużej a jednocześnie jeść regularnie. Dzięki temu poziom cukru we krwi będzie na stałym poziomie

Też myślę, ze dietetyk tutaj pomoże. A nie zalecił wizyty u diabetologa?

również proponuję wizytę u dietetyka, a do tej pory wybieraj bardzo słodkie owoce, np. figi, gruszki, winogrono, banany, świeże soki z marchwi.

Natalucha a może warto powtórzyć jeszcze raz badanie? Niski poziom glukozy we krwi może być spowodowany przez różne czynniki jak zmiana diety, leki czy wzmożoną aktywność fizyczną. Warto również zasięgnąć się porady u diabetologa, może zaleci jedynie bardziej kaloryczne posiłki.

Nalepiej do diabetyka w takim przypadku. w ciąży trzeba uważać z wszystkim i warto takie rzeczy konsultowac żeby też dziecku nie zaszkodzić i sobie

konsultacja ze specjalista na pewno się przyda natomiast do tej pory możesz się ratować naturalnymi produktami zawierającymi dużo cukru. Przykładowo morele, daktyle.