codziennie bawie się z moją córcią, to piękne chwile ![]()
Dzień niemowlęcia wypełniają następujące po sobie rytuały. Powtarzalność zdarzeń, stałe pory karmienia, drzemek, spaceru i wreszcie kąpieli to ramy czasowe, które pozwalają dziecku na spokojne przystosowanie się do panujących w domu obyczajów. W przebiegu dnia maluszka bardzo istotne są również wspólne zabawy.
każda mama instynktownie wie jak zabawić swojego malucha, możemy korzystać z tylu teraz zabawek, czytać książki, albo właśnie zwyczajnie mówić dużo do dziecka, każdy kontakt jest dobry
u nas też są codzienne zabawy
ja uwielbiam bawić się ze swoimi siostrzenicami, sama radość.
jakas wspólna zabawa musi byc przymusowa u nas
wariantów zabawy z niemowlakiem jest bardzo dużo; wszystko zależy od pomyslowości mamy i tego co lubi nasze dziecko ![]()
mój lubi a kuku i kosi kosi łapki ![]()
grzechotki, karuzele i inne zabawki są dobre dla niemowlaków, ale najważniejsze, żebyśmy to my najczęściej bawili się z dziećmi
isama masz racje bliskość z dzieckiem jest bardzo wazna.
Uwilbiam takie słowno gestowe zabawy z dzieckiem.
tak to prawda takie zabawy sa bardzo ciekawe
jest rowniez wiele zabaw z dzieckiem gdzie nie trzeba miec zabawek a dziecko odczuwa bliskość kochającej osoby.
przytulanie i łaskotanie no i tez masowanie to bardzo fajna sprawa
przytulanie i łąskotanie to super sprawa
pamietam o tej sroczce jak babcia mnie uczyla kiedys tego ![]()
Niemowlaki lubią tez zabawy w pierdzący brzuszek. Strasznie się śmieją tedy, a to tez może być forma masażu.
co racja to racja mój sie tak fajnie przy tym smieje
ostatnio mu tak robie przed albo po kapieli
my się w to bawimy ale zazwyczaj mówię "temu dała jabłuszko, temu dała śliweczkę itp…
a zabaw dużo można fajnych wymyślić dla dziecko to zawsze radocha ![]()