Niemowlę i zabawa

codziennie bawie się z moją córcią, to piękne chwile :slight_smile:

Dzień niemowlęcia wypełniają następujące po sobie rytuały. Powtarzalność zdarzeń, stałe pory karmienia, drzemek, spaceru i wreszcie kąpieli to ramy czasowe, które pozwalają dziecku na spokojne przystosowanie się do panujących w domu obyczajów. W przebiegu dnia maluszka bardzo istotne są również wspólne zabawy.

każda mama instynktownie wie jak zabawić swojego malucha, możemy korzystać z tylu teraz zabawek, czytać książki, albo właśnie zwyczajnie mówić dużo do dziecka, każdy kontakt jest dobry

u nas też są codzienne zabawy

ja uwielbiam bawić się ze swoimi siostrzenicami, sama radość.

jakas wspólna zabawa musi byc przymusowa u nas

wariantów zabawy z niemowlakiem jest bardzo dużo; wszystko zależy od pomyslowości mamy i tego co lubi nasze dziecko :slight_smile:

mój lubi a kuku i kosi kosi łapki :slight_smile:

grzechotki, karuzele i inne zabawki są dobre dla niemowlaków, ale najważniejsze, żebyśmy to my najczęściej bawili się z dziećmi

isama masz racje bliskość z dzieckiem jest bardzo wazna.

Uwilbiam takie słowno gestowe zabawy z dzieckiem.

tak to prawda takie zabawy sa bardzo ciekawe

jest rowniez wiele zabaw z dzieckiem gdzie nie trzeba miec zabawek a dziecko odczuwa bliskość kochającej osoby.

przytulanie i łaskotanie no i tez masowanie to bardzo fajna sprawa

przytulanie i łąskotanie to super sprawa

pamietam o tej sroczce jak babcia mnie uczyla kiedys tego :slight_smile:

Niemowlaki lubią tez zabawy w pierdzący brzuszek. Strasznie się śmieją tedy, a to tez może być forma masażu.

co racja to racja mój sie tak fajnie przy tym smieje :wink: ostatnio mu tak robie przed albo po kapieli

my się w to bawimy ale zazwyczaj mówię "temu dała jabłuszko, temu dała śliweczkę itp…

a zabaw dużo można fajnych wymyślić dla dziecko to zawsze radocha :smiley: