Powiedz o tym pediatrze jeśli stwierdzi że faktycznie dzieje się coś złego wypisze Ci skierowanie do specjalisty
Mam problem. Synek macha główką na boki. Na prawo i lewo i dość szybko. Zauważyłam to dziś wieczorem i bardzo często to powtarzał l. Czy coś takiego u Was się trafiło. Boje się że coś jest mojemu dziecku. Czy powinnam zgłosić to lekarzowi? Jeśli tak to do jakiego lekarza ?
Najlepiej skonsultować z lekarzem
W sumie nigdy z czymś takim się nie spotkałam może po prostu dziecku coś zawadza albo go powoli w pierwszym pomyślałam że może ucho I automatycznie z tego powodu macha tak główką Najlepiej będzie jeżeli skonsultujesz to mimo wszystko lekarzem pediatrą który zbada dziecko i ewentualnie poślę was gdzieś dalej Może to nie jest nic takiego natomiast każde niepokojące objawy lepiej jest jednak skonsultować
skonsultować ze specjalistą, podstawa.
A w jakim wieku jest synek? Mój 3-miesięczny maluch miał taki etap, że machał główką na boki. Teraz już tego nie robi często, tylko czasem mu się zdarzy. I dobrze, bo też byłam gotowa iść z tym do specjalisty. Koleżanki mama jest położną i mówi, że nie ma w tym nic niepokojącego. Ponoć w ten sposób dziecko stymuluje błędnik co pozwala mu łatwiej zasnąć, bo ma wówczas takie doznania jak podczas bujania w wózku czy kołysania na rękach.
u nas synek ma 5 miesięcy
Najlepiej iść do pediatry jak to cię nie pokoi
Nie wydaje mi się to coś niepokojącego, może dziecko np. szukało smoczka, albo było mu nie wygodnie, coś uwierało czy ucho zachaczało.
Ale jak najbardziej dla świętego spokoju dobrze to skonsultować z pediatrą co o tym sądzi.
Dzieci w ten sposób pobudzaja błędnik dzięki czemu jest im łatwiej zasnąć, czytałam że sprawia im to przyjemność. Oczywiście na wizycie możesz dopytać lekarza ale nie jest to nic złego. Moja córka bardzo często tak robi, ja wykorzystuje to przeciwko mężowi, np pytam małej czy tata mówi prawdę a ona wtedy macha głową że nie... :)
Moja córeczka chyba też tak machała głową, ale nawet nie przyszło mi do głowy, że może to być coś niepokojącego;/ także teraz ma 15 mc i nic nie wskazuje że jest coś nie tak.
Nelia to tak podstepem bierzesz męża hehe :) u mnie córki jakoś tak bardzo tymi gowami nie machały, wiadomo ze cos tam pokreciły ale na spokojnie raczej.
macie rakcję on tak macha a niedługo zasypia
jesli coś nie pokoi to najlepiej udac się do pediatry
Najlepiej powiedzieć o tym specjaliście
Szwagierki syn robi tak samo i lekarz powiedziała, że nie ma czym martwić się. Jednak jeżeli ktoś nie jest świadomy, że dziecko macha tak główka to można przestraszyć się. Gdyby dotyczyło to mojego dziecka to też skonsultowałabym się z lekarzem.
Najlepiej to jednak skonsultować początkowo z pediatra jeśli wyda skierowanie do specjalisty warto się udać i dowiedzieć
ja w pierwszej chwili się przeraziłam
Jak coś nas niepokoi to koniecznie warto to skonsultować z lekarzem.
czasami dzieci tak robią przed snem