Czy ktoś miał taką sytuację ?
Jestem rok po porodzie, cykle mam dosyć nieregularne.
Wcześniej 28 dni, teraz różnie do 35 dni
Dziś okres spóźnia mi się już 6 dni jest to 37 dzień cyklu, tak jeszcze nie miałam.
Testy ciążowe negatywne.
Zawsze przed okresem mnie wysypuje na twarzy tym razem nic
Od kilku dni co jakiś czas mam bóle jak na okres i lekkie skurcze
Czy mimo tego możliwa jest ciąża?
Miałam bardzo podobnie, okres spóźniał mi się kilka dni, testy ciążowe wychodziły negatywne i tak miałam co miesiąc do tego byłam senna . Zrobiłam badania i wyszło, że mam podwyższoną prolaktynę, a ona potrafii rozregulować cykle. Warto sprawdzić u lekarza hormony (prolaktyna, tarczyca) wtedy będziesz wiedziała, co się dzieje.
Ostatnio tez taki post dodałaś i okres dostałaś , teraz widze znów się zamartwiasz jeszcze dwa dni i bedzie miesiączka ,zobaczysz
Niestety też tak miałam ,
wszystko z lekarka sprawdzałyśmy jedyne co u mnie mogło być nie tak to to że mam hadgimoto
Idź do ginekologa bo w lipcu też pisałaś że okres co się spóźnia. Niech lekarz sprawdzi co jest przyczyną nieregularnych miesiączkę
Najlepiej zrób wszystkie badania które lekarz zleci jeżeli to nie pierwszy raz coś musi być na rzeczy.
Po porodzie cykle czesto potrafia byc nieregularne, wiec takie opoznienie nie musi od razu oznaczac ciazy. Jesli testy sa negatywne, to jest spora szansa ze to po prostu rozregulowany cykl. Objawy typu bole jak na okres i skurcze tez moga na to wskazywac. Dla spokoju mozesz powtorzyc test za kilka dni albo zrobic beta hCG z krwi.
Ja przed ciążą miałam miesiączkę co 30 parę dni, a najdłuższy cykl miałam 42 dni, i lekarz nigdy nie widział w tym problemu. Po porodzie co miesiąc miałam inaczej, aż zaszłam w druga ciążę, zobaczymy jak teraz będzie.
Ale Ty się teraz starasz o dziecko?
Lepiej zrobić wszystkie badania. Może to być ciąża albo coś z wynikami, więc warto wszystko dokładnie sprawdzić u lekarza
Ja niestety nie jestem w stanie pomóc , ponieważ od zawsze mam bardzo nieregularne cykle. Może to problemy hormonalne ? Organizm po porodzie często się zmienia i może coś „wariuje”
Czasem stres, hormony czy zmęczenie też wpływają na przesunięcie okresu. Jeśli nadal nie pojawi się miesiączka, warto powtórzyć test za kilka dni albo skonsultować się z lekarzem dla pewności.