Nietypowe objawy w ciąży

Drogie mamy, jakie nietypowe objawy miałyście w ciąży? W którym trymestrze występowały?

2 polubienia

W drugiej ciąży, właściwie od początku, mam taki nieprzyjemny, metaliczny posmak w ustach. Już dawno skończyły mi się mdłości, a ten posmak niestety pozostał. Często mam problemy ze snem, co jest raczej typowe, ale sny mam zdecydowanie bardziej realistyczne, wręcz mogłabym je nazwać koszmarami :pensive:

1 polubienie

W pierwszej i w drugiej ciąży mam częste korki w uszach , jakby ciśnienie wysokie . Tak innych nietypowych nie miałam :rofl::smiling_face:

1 polubienie

Metaliczny posmak w ustach , i na początku czułam jakieś inne zapachy których nikt inny nie czuł :see_no_evil:

1 polubienie

drażniły mnie zapachy, które wcześniej uwielbiałam, np. zapach prania czy perfum. I do tego ciągłe drapanie skóry brzucha i ud, mimo że nie było jeszcze rozstępów.

1 polubienie

zero pamięci do czegokolwiek, jakbym miała w głowie watę cukrową :brain::dash: :see_no_evil:

4 polubienia

Miałam tak samo! Śmiałam się, że to przez to, że połowę mózgu oddałam dziecku :rofl: po ciąży Pamięć mi niestety nie wróciła :rofl:

2 polubienia

Na początku ciąży i w 3 trymestrze zatkane ucho a pod koniec ciąży bardzo swędziały mnie nogi było to bardzo uciążliwe i tylko swędziało nocą miałam robione badania ale wszystko było ok więc to było dziwne :joy:

1 polubienie

Taaaak :rofl:miałam to samo

1 polubienie

Ooo tak ja kilka razy miałam tak że jechałam na zakupy z córką mijałam sklep a ona się mnie pyta dlaczego nie skręciłam :rofl: albo nagle jadąc samochodem nie wiedziałam gdzie jestem i taka 3 sekundowa panika gdzie ja mam jechać ale później wszystko wracało do normy

1 polubienie

Nie miał ale w drugiej ciąży miałam takie nudności dr moc mi nie chciał pomóc ,a zaś w. Dwóch innychocne skurcze nóg że nie mogłam spać prawie całą ciążę ,do tego byłam dużo bardziej senna pierwszy trestr ,a drugiejciąży bardzo ciągnęło mnie do słonego a w trzeciej byłam totalnie za słodkim ,znienawidziłem kawę i dużo innych rzeczy które używałam ( perfumy płyny do kąpieli ) a w innych ciążach nie miałam aż takich zmian ,zaś w trzeciej ciąży dostałam zakrzepicy a w poprzednich niemialam problemów z żyłami

1 polubienie

Od dwoch tygodni, czyli od 32 tygodnia ciąży mam ogromną potrzebę wachania dziwnych rzeczy, ktorych kiedys nie lubilam. Zapach ziemi, piwnicy, korektora do dlugopisow. Na mysl o farbach olejnych cieknie mi ślina :see_no_evil: uwielbiam zapach cegieł i chodnika po deszczu. Teraz nawet podoba mi sie zapach starej klimatyzacji w aucie, co kiedys przyprawiało mnie o mdłości. Nie wiem co sie dzieje :dizzy_face:

2 polubienia

Tak jak większość dziewczyn pisze też miałam metaliczny smak w ustach, bardzo realistyczne sny, koszmary, przez które budziłam się w nocy z płaczem. Płaczliwość nawet na reklamie płynu do czyszczenia WC, w pierwszej ciąży płakałam, jak te bakterie ginęły :joy:
No i niestety pamięć rybki Dorii, zawsze miała super pamięć, pamiętałam najdrobniejszych szczegóły a w ciąży miałam taką galaretę w głowie że nie pamiętałam nawet gdzie położyłam telefon :sweat_smile: na szczęście wszystko wróciło do normy jakoś pół roku po porodzie :wink:

1 polubienie

Ja niestety mdłości i wymioty towarzyszące do teraz i nie chcą przejść :sob:

Ja też szukałam telefonu! Raz włożyłam do lodówki telefon, a do szafki kurczaka :rofl:

1 polubienie

W pierwszym trymestrze często miałam gorączkę byłam kilka razy u lekarza i zawsze twierdził że to od ciąży

Mnie tylko bolało podbrzusze jak na okres nic więcej , może ewentualnie jakaś większa ochota na jedzenie :smiling_face_with_tear:

Też mam problemy z pamięcią i jeszcze z koncentracją :see_no_evil:

Niestety ale ja mam realistyczne koszmary jak by to się działo na prawdę budzę się i boję czy to się nie wydarzy

A w którym miesiącu jesteś ?