Karmienie piersią ma swoje blaski, ale i cienie... Wstawanie nocą do głodnego maluszka może być wyjątkowo uciążliwe, szczególnie gdy dziecko budzi się głodne nawet co 2 godziny, jak to było w przypadku mojej starszej córeczki.
karmienie nocne jest podobno dobre bo w nocy pokarm jest tłustszy niz w dzien
dziwna ta porada pediatry. to raczj bardziej uwiązuje mamę z maleństwem i dopiero potem jest płacz
eh moja szwagierka tez mozna powiedziec ze placze ze zmeczenia
dziecko przy karmieniu się uspokaja bardzo nam to pomaga przy ząbkowaniu
asiaa22 o tym to nie słyszałam.
Z dzieckiem pośpij przez kilka dni to bedzie mniej sie wtedy budzić ale jak spowrotem odstawisz go po tym do łóżeczka to częściej bedzie sie budzić
podobno karmienie nocne sprzyja laktacji
odkąd karmię wyłącznie piersią nasza córcia śpi z nami w łóżku, bo nie miałabym sił, żeby wstawać do niej co godzinę, to jednak zastanawia mnie, czy mała nie przyzwyczai się na tyle, że nie będzie chciała później spać w swoim łóżeczku ![]()
Kurcze, mój 3 tygodniowy synek potrafi spać w nocy przez 6 godzin bez przerwy. Wcześniej się cieszyłam, teraz się martwię, że powinnam była go wybudzać
Tylko, że kiedy już wstaje w nocy na karmienie to potrafi 2 czy 3 godziny grymasić po jedzeniu i nie mogę go utulić do snu…
Ja do swojej wstaje zeby jej nie przyzwyczaic do spania ze mnia. Było dużo razy ze co 15 min sie budziła i dałam rady.Moja w wieku 3 miechów przesypiała cale noce a teraz budzi sie 2 lub 3 razy no chyba że ząbki sie wyrzynaja to co 15 min potrafi
każde dziecko to inna historia ![]()
2fast4u STARAJ SIĘ PRZYZWYCZAJAĆ MAŁĄ CHOCIAŻ DO ZASYPIANIA W ŁÓŻECZKU BO ODZWYCZAIĆ BĘDZIE BARDZO CIĘŻKO
podobno noworodka powinno sie budzic na karmienie nocne
mój 12 dniowy synek przesypia 3-3,5h w nocy ładnie przybiera na wadze więc go nie budzę
w dzień je nawet co 1,5-2h więc głodny nie jest
ja nigdy dzieci nie budziłam, jak były głodne to zawołały same
ja karmię w nocy jeszcze mały ma 10 mieś
ja też daje w nocy cyca bardzo jest to wygodne przy ząbkowaniu dziecko się uspokaja i zasypia dalej po karmieniu zawsze posmaruje żelem na ząbkowanie
Jak sama się obudzi i chce jeść to tak ale nie to żeby budzić malca specjalnie
Moja pierwsza córka jak przed spaniem najadała sie butlą tak budziła sie rano więc nie wiem co to znaczy nocne karmienie.
ja swoja w nocy karmie 2 razy.