Obcierające buty co robić?

Dziewczyny, czy tylko mnie obcierają buty noszone na gołą stopę? Nieważne, jaki fason, materiał itp. - no moja skóra nie może mieć bezpośredniego kontaktu z butami, bo od razu skóra staje się podrażniona i powstają lekkie obtarcia. A latem przecież w rajstopach chodzić nie będę 😂 Macie jakiś patent na zmniejszenie wrażliwości skóry stóp? Jakiś magiczny spray tworzący dodatkową barierę? Może jakieś posypki dla bobasów? Chętnie wypróbuję coś sprawdzonego

1 polubienie

Obcierające buty Tutaj możesz poczytać i odświeżyć wątek . :wink:

11 polubień

"Też tak mam… Nie tylko się szalenie obcierają, ale też okrutnie pocą. Klapki, sandały czy inne odkryte buty. Bez względu na materiał i wykonanie. Stopa się ślizga momentalnie, jakbym ją smalcem nasmarowała, chodzić się nie da. A jak się poci- to każdy kurz, pyłek, piasek robi mi istne błoto w tym obuwiu i na stopie. Błoto się aż między palcami wylewa. Obrzydliwe.

A im stopa bardziej mokra, bo spocona, tym się bardziej obciera.

W tenisówkach i skarpetach nie mam takiego problemu. Wiadomo, jak upał wierutny, to i w tenisówkach się trochę stopa spoci, logiczne, ale nigdy do takiego stopnia, jak w odkrytych butach, że chodzić się nie da, bo się stopy na podeszwie ślizgają… Zwykle z tego powodu szukam dla siebie butów sportowych (zobacz sobie zniżki na stronie https://shopngo.pl/ )

Kurcze ja tam nie mam , ale nie powiem jeśli ubiorę nowego buta muszę go przechodzić i chyba zawsze tak jest ale to z czasem mija ! Myślę że próbowałam bym się ratował lepszymi plastrami albo plastrami do butów z poduszką

Ja tez z nowymi butami tak mam, ze musze je rozchodzic. I nie ma roznicy czy to szpilki czy jakies sneakersy

To raczej chodzi o reklamę

Ja z nowymi butami zawsze mam problem