Ocet w ciąży

Znalazłam taki artykuł https://dominikatworek.pl/ocet-w-ciazy-czy-mozna-go-uzywac/

Mamusie ocet może zaszkodzić dziecku ??

Ocet spożywczy, to kwas w niskim stężeniu, więc nie szkodzi ani mamie ani dziecku, ale nadmierne spożycie może u ciężarnej powodować zgagę na przykład. U osoby, która nie jest w ciąży też. Czyli można używać, tylko jak zwykle z umiarem.:)

Tak jak ze wszystkim jesli będziemy ostrożni i używamy raz na jakiś czas to nic nam się nie stanie 

Raczej nie powinien zaszkodzić ciężarne często mają ochotę na sledzie w zalewie octowej ☺ ja osobiście jakoś unikam ale na wigilię sporo zjadłam jedzonka z octem

Ja śledzie wcinam od początku. Spokojnie tego się nie spożywać przecież w nie wiadomo jakich ilościach. On jest tam jako dodatek 

A masz na myśli jedzenie potraw w occie czy o wdychanie zapachu np przy czyszczeniu czegoś occtem?

Raczej octu się nie pije a potrawy na bazie octu czy jako dodatek do potraw jedzonych z umiarem nic nie zaszkodzi

Powinno się unikać octu;))

Mazia a sama robisz czy kupujesz ja kupiłam z 2 miesiące temu to tylko dwa zjadlam i wrzuciłam kupne mi nie podeszły

Nati ja to kupne jem :D jakoś sama się boję, że źle zrobię i mi zaszkodzą 

Japrzed ciążą uwielbiałam sledzie. W ciazy na sam widok robilo mi sie niedobrze i tak mi zostalo :D 

Ja to byłam śledziowa od początku teraz już mniej ,ale miałam takie napady na śledzie 

No widzisz, to mnie odrzuciło :D 

Mnie tam na śledzie nigdy nie ciągło jakoś specjalnie

Mazia a jakiej firmy kupujesz ? Ja ostatnio kupiłam w biedronce i nie za bardzo 

Ja wczesniej tylko lisner 

Nati ja te biedronkowe, ale co kto lubi wiadomo 

Czesto biedronkowe kojarzy sie z rzeczami troszke gorszymi ale jest duzo produktow w biedronce ktore są mwga dobre 

Klaudiamama nie oszukujmy się tam jest najtaniej dlatego się tam robi zakupy ☺