Ochrona na górze łóżeczka

O to w sumie ja pierwsze słyszę Nie widziałam nigdy takich ochraniaczy na górę łóżeczka aż sama jestem ciekawa co dziewczyny tutaj zaproponują

Gdzie kupić jakąś ochronę do łóżeczka bo mała bardzo chce go gryźć. Nie chodzi o ochraniacz tylko o to co można zastosować na górze.

A w jakim wieku jest dziecko? Czemu chce gryźć łóżeczko? Pierwsze też słyszę o takiej ochronie. Chodzi o łóżeczko takie ze szczebelkami?

Ja miałam od nowości silikonowe ale z dwóch stron gdzie było tyko drewno mam zeby w kilku miejscach ślady 

Chyba każdy przechodził ten etap z maluchem wbijania ząbków w górę łóżeczka to nic dziwnego szczególnie jak swedzą dziasla

ja nie miałam i nie mam, ale jestem ciekawa innych osób i opinii produktu jak ktoś miał

nas córka też gryzła i wręcz zrywałą nawet farbę z tych barierek ale ja nic nie stosowałam, przyszedł czas że przestała

U mnie tez córka gryzła ale samo przeszło nic nie kupowałam 

Z Tego co się orientuje to łóżeczka dziecięce malowane są taką specjalną farbą dzięki czemu nie musimy się martwić jeżeli właśnie przytrafi się nam taka przygoda jak gryzienie poręczy przez dziecko w żaden sposób nie powinna stać się mu krzywda Ja szczerze mówiąc nigdy wcześniej nie spotkałam się z takimi jakimiś ochraniaczami na górę łóżeczka ale takie domowe rozwiązanie które przychodzi mi do głowy to na przykład wziąć jakąś ładną wstążkę tasiemkę i po prostu opleść całą tą ramę w koło Ale czy to też nie będzie takie rozwiązanie na chwilę Skoro dziecko jest zainteresowane gryzieniem drewna łóżeczka to i taką wstążkę tasiemkę czy jakiś materiał pewnie też z czasem zacznie gryźć swoją drogą Jeżeli nie ma takiego gadżetu na rynku fajną sprawą byłoby stworzenie takiego ochraniacza może jakiejś gumy samoprzylepnej coś na zasadzie gryzaka Myślę że mogłoby się to sprawdzić

Zapytaj najlepiej w sklepie dziecięcym, widziałam, że wiele modeli ma takie silikonowe ochraniacze już w zestawie. Można też kupić takie pianki i samemu przykleić. U nas jest akurat etap chodzenia więc zabezpieczamy ostre krawędzie taką pianką i myślę, że do łóżeczka też się świetnie sprawdzi. 

Ja kupowałam tu 

https://shopee.pl/product/545120038/14568423525?smtt=0.792558616-1669025936.9

Olaleksandra tak się dzieje i to często, zwłaszcza gdy dziecko akurat ząbkuje. U mnie też gryźli, choć starszy syn mniej. Młodszy w sumie też krótko. Koleżanka nakładała pieluszki by dziecko nie gryzło ale to po prostu etap do przetrwania :)

Mi niczego nie nakładaliśmy. Ta pianka, o której pisze TerazMamma to fajna sprawa ale raczej tylko jako ochrona przed poobijaniem, bo jak to dziecko zacznie gryźć zamiast szczebelków to średni pomysł, na pewno łatwiej będzie odgryźć część tej pianki. Ja bym takiej na łóżeczko nie zakładała.

My podobnej używaliśmy przy pierwszym dziecku na rogi stołu ale szybko nam odkleił. Przy drugim już w ogóle takich zabezpieczeń nie używaliśmy.

Ja takiej ochrony na lozeczko.nigdzie nie widziałam. U nas akurat nie było takiego problemu . Może czymś posmarować żeby dziecko nie chciało gryźć.

Ja też nigdy nie widziałam brzmi niby fajnie ale faktycznie w pianke dziecko wgryzie sie jeszcze latwiej a wtedy moze nawet kawalek polknac

Moja jeszcze nie jest taka cwana żeby gryźć łóżeczko, ale mam kupiony ochraniacz na szczebelki. To jest bardziej przed uderzeniem niż przed gryzieniem. Kupiłam go w komplecie razem z pościelą w 5 10 15.

Olaleksandra dziecko nie ma jeszcze roku, chodzi o łóżeczko ze szczebelkami, gryzie tak jak można powiedzieć że wszystko :)

Słyszałam o listwach silikonowych ale nie wiem gdzie kupić i czy ktoś stosował. Pianka na pewno odpada bo dziecko może ją z łatwością ugryźć.

Farba może nie jest szkodliwa, nie wiem ale powiedziałabym że jak wszystko teraz pewnie zdrowa też nie. Chodzi o bezpieczeństwo ale również wygląd bo łóżeczko może jeszcze się przydać dla innego dziecka.

A ma ktoś coś takiego jak gryzaki na łóżko?

Aż w sumie z ciekawości teraz Sprawdziłam w internecie co to są te gryzaki na łóżeczko No i wychodzi na to że faktycznie takie gadżety i bajery istnieją ja w ogóle nie miałam o tym pojęcia Wygląda to bardzo fajnie wydaje się że też jest zrobione z takiego materiału jak właśnie gryzak na ząbkowanie dla dziecka więc super sprawa bo dwa w jednym maluch nie jest w stanie zniszczyć nam łóżeczka a w razie czego jak już się do niego dorwie No to gryząc taką osłonę nie zrobi sobie krzywdy a tylko przyniesie ulgę

Ja widziałam taka ochronę to jest taka jakby guma albo pleksa tylko delikatna i to się zakłada na łóżeczko u nas kuzynka to miała i u nich się to sprawdziło dziecko może go gryźć i to jest dla niego bezpieczne nie zrobi sobie krzywdy a też nie jest to jakieś drogie i jak komuś zależy faktycznie żeby zabezpieczyć to łóżeczko żeby dziecko nie poniszczyło według mnie warto się zastanowić nad zakupem 

Macie rację te piankowe ochraniacze byłyby słabe jeśli dziecko by chciało je gryźć, bardziej myślałam, o tym, że jak to się założy to dziecko nie będzie zainteresowane gryzieniem ale różnie to może być. 

Ja jak byłam mała to też podobno bardzo gryzłam łóżeczko i dla mojej młodszej siostry trzeba już było kupić nowe łóżeczko :P 

to ja jeszcze nie widziałam żadnych ochron 

MamalauryG a gdzie kuzynka kupila? Guma? Pleksa? Ja myślałam o czymś silikonowym tak jak gryzaki.