Od kiedy wprowadzacie pieczywo?

ja rozszerzanie diety zaczęłam od 5.5 miesiąca.. a pierwszy chlebek podałam w okolicach 7 miesiąca. 

Mamuśki od kiedy wprowadzacie do diety maleństwa pieczywo i czy lepsze bułki czy kromki chleba ???? Czytałam ostatnio , że pieczywo można wprowadzać po 6 miesiącu a jak u was? 

Podpinam się, też chętnie się dowiem co i jak :) 

Ja tak samo jak Agata Ar gdzieś 7 mięsiac jak już wprowadziliśmy większość warzyw owocow

My zaczęliśmy jak dzieci miały 5.5 miesiąca. Widziałam już w tedy gotowość. Koło 7 miesiąca dostały chleb  u nas to teraz szło szybciej niż przy córce i szybko sporo produktów dostał 

Dietę rozszerzamy od 5.5 na razie warzywa i owoce około 7 będzie pieczywo

Ja zaczęłam od około 7 miesiąca ale w formie "do ciumkania" bardzo przydatne jak dziecku ząbki idą . Dawałam kawałek skórki ze środkiem lub kawałek podłużny bułki i mała sama brała do rączki i gryzła sobie. 

Pozniej zaczęłam kroić w kostkę i mała tak zajada kawałki już ile chce wybierając z pośród innych produktów. Daje że skórką. 

Moja córka długo nie chciała 

dopiero jak miała roczek to zaczęła wyjadywac środek bułki 😂 

U nas też jakoś tak około 7 miesiąca wyszła jakaś bułeczka może nie było to na początku jedzenie ale właśnie takie ciumcianie lizanie wygryzanie tego środka dziecko miało z tego więcej tak naprawdę zajęcia i zabawy niż jedzenia ale coś tam zawsze spróbowało bułeczką po masowało sobie bolące dziąsła przy ząbkowaniu Teraz aktualnie bardzo długi bułki jeżeli chce mu zrobić z jakąś wędlinę z serkiem to tylko kanapka Natomiast jeżeli daje bułkę to najbardziej lubi jeść samą

to ja daję w kawałku narazie i w sumie ciumka ciumka ,ale coś tam zje nawet skórki 

To u mnie bula i parowa to rarytas 

Nie boicie się że się zakrztusi?

Raz sobie włożyla cały kawałek i po chwili go wyciągnęła. Ale moja je bardzo ostrożnie, ale też jej kroję na tyle małe kostki, że nawet jak połknie to nic się nie stanie. 

Aniss nie lubie dawac bułek dzieciom,córka tak sie zadławiła bo z bułki sie robi taka klucha śliska i wpadła do gardła,dobrze ze byłam obok i udało jej sie odetkac drogi ale po tym pół godziny cała sie trzęsłam-jedyny plus to taki ze w takich sytuacjach nie panikuje ale po juz odreagowuje....miała wtedy 8 miesiecy a  zaczełam podawac pieczywo ok 7 miesiaca ale to kroiłam na malutkie kwadraty

To aż dziwne, musiał być za duży kawałek jednak :(

Każde dziecko też inaczej podchodzi do takiego jedzenia ja 2 tygodnie miksował teraz gniote widelcem a za oko 2 tygodnie dam mu w kawałkach i zobaczymy jak będzie ogarniał jedzenie z zebami mu nie spieszno więc zobaczymy

moja córka np nie chciała jest takiego rozbitego na papkę banana

ale jak jej ukroilam kawałki to zjadła 

albo w tym smoczku takim na owoce 

a najbardziej jej smakował ze słoiczka z gerbera:L 

Kurcze że bułka sie dusiła jej choć mój i kaszką się dusił bo tyle napchał.

Mój bułki i parówki jeszcze nie jadł,córka chyba koło 10 miesiąca parówkę dostała na szczęście teraz można kupić taką z dobrym skladem. 

Kasia ja tych pojemników na owoce nie rozumiem bo czego one uczą? Jedzenie zamknięte w pojemniku i żuć to tylko można . Ja w ogóle nie rozumiem po co to ktoś wymyślił

Marketing :D 

Mazią ja też jakoś od 8 miesiąca podawałam parówkę a może nawet później

Oto wcześnie podawaliscie parówkę Ja staram się jak najpóźniej bo wiem że teraz przysmak dla dzieciaka ale skład parówki nie zawsze jest fajny. Myślę że 1:00 parówkę podałam jakoś po roku i oczywiście posmakowała córce