Kiedy (ile miesięcy miało wasze dziecko)zaczełyście odpieluchowywać wasze pociechy?
Ile trwało calkowite odpieluchowanie?
Jakieś sprawdzone sposoby?
Kiedy (ile miesięcy miało wasze dziecko)zaczełyście odpieluchowywać wasze pociechy?
Ile trwało calkowite odpieluchowanie?
Jakieś sprawdzone sposoby?
Chętnie poczytam historię innych mam bo to dopiero przed nami a też mnie przeraża trochę ten temat.
Córka miała półtora roku. Chodziła bez pampersa w lecie i się sama nauczyła. Z synem zobaczymy jak to będzie. Myślę że warto zacząć dość szybko bo znam dziecko które ma ponad 3 lata i w pampersie chodzi tak się do niego przyzwyczaiło że za nic w świecie nie siądzie na kibelek albo na nocnik. A jak się zesika to wola mamę żeby go przebrała bo siusiu
z córką zaczęłam jak miała 19 miesięcy i poszło szybko dwa dni robiła poł na pół nocnik/ziemia, trzeciego już wszystko ogarniała :)
z synem miałam parę podejść , ale widziałam, ze to nie czas i po jednym dniu się poddawałam. Jak miał prawie 2.5 roku i się dostał do przedszkola to już bylam zmotywowana . Dwa dni było pod siebie , ale trzeciego zaczął robić wszystko do nocnika :) o dziwo u każdego dziecka to były te 3 dni, ale trzeba wyczuć odpowiedni moment by to ogarnąć szybko :)
nocna pielucha była u nas dłużej na bank miesiąc
Syn miał 2.5 roku bo czekaliśmy do wiosny. U nas odpieluchowanie trwało 3 dni ;) syn wstydził się mokrych spodenek i szybko zaczął korzystać z nocnika ;) głównie sąsiadów i gości ;)
My około 1,5 roku jak córka miała sadzałam ja na nocnik przez około 1 miesiąc a później sama wolała
Syn 1,5 roku . Ale nie mam genialnego patentu chodził w lato w majteczkach i sam załapał na nocnik :) . Po 2 miesiącach usiadł na kibelek
Dwa-cudowne-szczescia Wow, to chyba dobry efekt (szybko).
Właśnie ja tez mam zamiar latem dziecko puszczać na dwór w normalnych majtkach. Może zakupie o co chodzi. Chociaż jak rozmawiam z sasiadkami to niektóre dzieci maja 2.5 -3 lata I pampersy. Chyba wiem czemu teraz rozmiar 7 jest w sklepach
U nas synek dwa latka. Pierwszy raz próbowaliśmy jak miał jakoś 17 miesięcy i zaczął ładnie robić siusiu na nocnik ale tylko po zdjęciu pampersa sam nie wolałam. Potem miał jakiś bunt, że nie chciał wcale siadać. Zrobiliśmy przerwę i jakoś po czasie kupiliśmy deskę na sedes, ale powtórzyła się sytuacja jak z nocnikiem.. jak tylko słyszał żeby usiaść to była histeria. Teraz znowu robimy podejście i odpukać idzie nieźl. Oby tym razem się udało.
Z synkiem który ma już 10lat bylo ciężko zanim chciał siku do nocniczka ale miał ok. 2latka skończone a z kupkami to miał ok. 2,5roku. było ciężko dużo zagadywania itd. z młodszym synkiem było lepiej bo szybko się nauczył bardziej przez starszego brata który miał 6lat bo często chcial robić to co on i tak jak on i to go zmotywowało i odrazu chciał sikac i robić kupki tak jak brat do ubikacji więc synek w ogóle nie używał nocnika. Potem chwilowo była przerwa bo synek nam niestety zachorował na nowotwór i miał operację i zanim doszedł do siebie po 2tyg leżenia w pampersie myślałam że zapomni żeby sikać do WC ale na szczęście szybko sikał znów do ubikacji.
Najważniejsze by mie naciskać na dziecko wszytsko spokojnie
Synek ma 1,5 roku i od 2 miesięcy nocnik jest w użyciu. Przez pierwsze dni stał przy jego miejscu do zabaw by się z nim zapoznał. Po tym czasie sam chciał by zanieść go do łazienki bo widział jak ja i mąż korzystamy tam z toalety. Usiadł i od razu zrobil siusiu. Było widać, że sprawiło mu to dużo frajdy i przez kilka dni sam chciał siadać. Później miał chwile buntu, przez 2 tygodnie nocnik nie istniał. Później nagle znów sobie o nim przypomniał. Aktualnie sytuacja wyglada tak, że wszystkie kupki robi na nocniku. Ma problem z rozróżnieniem siku od kupy więc zawsze, niezależnie od tego co w danym momencie chce, wola "kupa" :) nie mam parcia na odpieluchowanie, chciałabym żeby wszystko działo się w odpowiednim dla niego czasie. W ciagu dnia pytam, proponuje nocnik ale nic na sile. Może uda się, że latem pożegnamy pieluchy całkowicie bo na ten moment wszystko zmierza w dobrym kierunku :)
jejku podziwiam , ja też musze powoli pieluchować synka
Ja na razie mentalnie sienprzygotowuje do tego. Mamy jeszcze kilka miesięcy.
Dziś kupiłam kicie kocie robi siku do nocnika -czy jakoś tak.
Jak zrobi sie cieplej/latem zaczynamy
Mój młodszy to nie chce patrzeć na swój nocnik. Postawiłam go w jego pokoju al3 nie jest zainteresowany.. Może kiedy postawie go w łazience to lepiej sprawdzi się chociaż nie mam ciśnienia żeby młodszego syna odpieluchowac
Mój młodszy to nie chce patrzeć na swój nocnik. Postawiłam go w jego pokoju al3 nie jest zainteresowany.. Może kiedy postawie go w łazience to lepiej sprawdzi się chociaż nie mam ciśnienia żeby młodszego syna odpieluchowac
Blwbezspiny na pewno wam się uda
A znacie książkę Mamo, chce kupę?
Polecacie?
ja zaczęłam latem, latała w sukienkach bez majtek i jak byliśmy na dworku to kucała i robiła siku gdzie popadnie, w domu na nocnik, ale mamy problem z kupą właśnie ostatnio. Na noc jeszcze zakładamy, jest dzień, gdzie jest sucho, a jest dzień gdzie nasikane;/ Jakbym nie chodziła do pracy to chyba bym się poswięciła i jak w nocy sadzała na nocnik by się wysikała, ale ja pracuje z pieniędzmi i muszę logicznie myśleć.
Mój właśnie ma etap że chce zrywać pampersa wiec może to dobry moment
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.