Olejek ze słodkich migdałów

Hej kochane, mam pytanie czytam o zastosowaniu Olejku ze słodkich migdałów i chciałam doradzić sie was.
Widzę, że można stosować na rozstępy, do masażu krocza, pielęgnacji niemowlaka, czy do czegoś jeszcze można stosować ten produkt? 

1 polubienie

wiem ze olej jest bardzo dobry jako odzywcza maska do suchych włosów.nakłada sie olej na włosy zawija w ręcznik na 15 min i spłukuje...miałam ze 2 razy ale to za mało by stwierdzic czy pomogło....

Superczas kazdy poleca do skóry , że niby ma super właścwości ,ale nie wiem bo nie stosowałam sama 

Ja smaruje brzuszek i piersi

A ja przyznam się że nie smarowalam.. może raz tylko posmarowalam 

Ja nie stosowałam;))

dziś kupiłam olejek z migdałów nie ma napisane że ze słodkich czy to jest to samo??

Ja nigdy nie stosowalam szczerze mówiąc wydaje mi sie ze to to samo nie wazne ze nie pisze ze nie sa slodkie 

szczerze ja jeszcze nic nie słyszałam na temat tego oleju 

Zaczęłam używać ^^ 

Beata to bardzo popularny olejek 

Ja słyszałam ale jak dla mnie olejki są za tłuste i słabo się wchłaniają 

Aneczka pewnie zależy jakie olejki,jaka kto ma skórę.przy mojej suchej zaraz wszystko się wchlania

Tak kojarzę, ale nie wiedziałam że tak przy dziecku można używać 

DoNiWe możliwe że masz rację

no to zależy od skóry 

Ja używam dla siebie a nie wiem czy dziecko może go używać w sumie

Czyli co smarowałaś swoja skórę aby nie mieć rozstępów ?

Beata nic. Nie miałam do tego głowy, to zapominałam, to nie miałam sił

Olejek migdałowy działa jak naturalny emolient bo zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe. 

Nawilża i zmiękcza naskórek, działa odzywczo, poprawia jej ukrwienie, wygładza, opóźnia starzenie skóry, zmniejsza widoczność przebarwień oraz zmarszczek.

Zastosowania ma różne, np jako:

• - naturalny środek przeciw rozstępom u kobiet w ciąży, 
  • - olejek do masażu, 
  • - ochrona przed procesem starzenia dla skóry dojrzałej, 
  • - środek nawilżający dla osób borykających się z wysuszoną skórą, 
  • - produkt do demakijażu, 
  • - odżywka do włosów suchych, zniszczonych, łamliwych, remedium na rozdwojone końcówki, 
  • - protekcja włosów przed promieniowaniem słonecznym i wiatrem, 
  • - odżywka do łamliwych paznokci z przebarwieniami, 
  • - środek łagodzący do cery podrażnionej, swędzącej, w stanach zapalnych, łuszczycy czy egzemie, 
  • - preparat pielęgnujący delikatną skórę niemowląt – jako oliwka do smarowania ciała, a także jako emolient dodawany do kąpieli, 
  • - baza do sporządzenia domowego peelingu. 
  • Ja szczerze mówiąc nie korzystałam z samego olejku ale jako składnik mam go w kilku kosmetykach.