Kobietom ciężarnym bardzo często dokuczają zawroty głowy a nawet omdlenia. Sama będąc w drugiej ciąży miałam problem z zawrotami głowy, które u mnie pojawiały się podczas wstawania z pozycji siedzącej.
Główną przyczyną tych dolegliwości są zmiany jakie zachodzą podczas ciąży w układzie sercowo - naczyniowym.
Omdleć co prawda mi się nie zdarzyło, ale był taki okres w ciąży, że rano robiło mi się słabo i musiałam rzucić wszystko i położyć się. Nie zauważyłam jednak żadnego czynnika łączącego w jedne dni było ok inne nie. Co ciekawe miałam tak tylko rano a jak już weszłam na obroty dnia codziennego wszystko wracało do normy ![]()
Ja miałam tak tylko na poczatku na szczęście mineło. Najważniejsze aby gwałtownie nie wstawać z łóżka tylko powoli,dobrze się obudzić no i przede wszystkim zdrowa dieta i picie dużo wody
Ja wogole nie miałam zwrotów głowy
na szczęście mnie to ominęło
Ja chyba za dużo pracowałam i raz mi się zdarzyło…
Miałam zawroty głowy od samego początku. Całe szczęście w II trymestrze zaczęły mijać.
ja bardzo dużo wody piłam i to mnie chyba ratowało
w czasie upałów to pewniej częściej się zdarza
Właśnie praca w upale dała mi popalić.
zawroty miałam kilka razy
Ja znowu mam zawroty… ale to chyba za wcześnie ![]()
ja miałam kilka razy a tak to dobrze znosiłam ciaże
Nie powiem kilkukrotnie i mi się zdarzyło.
na szczęście omdlenie mi się nie przytrafiło, ale zawroty głowy owszem
omdleń nie miałam ale parę razy kręciło mi się w głowie, ale nie będąc w ciąży zawroty głowy też się zdarzają. Jeśli to nie jest częste to nie ma co panikować
Przeczytałam to zalecenie umieszczenia głowy między kolanami i zastanawiam się jak to zrobić z wielkim brzuchem …
ja wtedy właśnie kładłam sie na lewy bok
ja nie miałąm zawrotów, jedynie mdłości wieczorami w pierwszym trymestrze
Nie miałam żadnych objawów