Opinie testerek (czerwiec 2025) laktator Milkshell, wkładki laktacyjne, butelki do przechowywania pokarmu

Prosimy testerki, które otrzymały podwójny laktator muszlowy Milkshell z technologią PerfectFit, wkładki laktacyjne czarne i białe oraz butelki do przechowywania pokarmu o podzielenie się w wątku opiniami o produktach.

5 polubień

Maila otrzymałam , jutro bedzie paczucha :blue_heart::heart_hands:

Butelki na pokarm super sprawdzają się mega .
Laktator chyba najlepszy jaki dotąd spotkałam , mały dość cichy .
Wkładki sprawdzają mi się super dwa kolory mega sprawa do różnych biustonoszy :slight_smile:

A powiedz jakiego rozmiaru lejka używasz? Dostałam też do testów, rozmiary mam 19, 21 i 24, ale chciałam użyć 27, bo 24 wydaje się zbyt mały. 27 to po prostu mam nie wkładać żadnego reduktora i ściągać jakby na samym tym plastiku?

Laktator muszlowy jest super. Nie trzeba już wysiadywać na kanapie i czekac aż odciągnie się pokarm tylko można w tym czasie zająć się czymś innym. Wkładki laktacyjne i pojemniki na pokarm od campowi to niezastąpiony klasyk

W tym miejscu masz szablon doboru lejka- wystarczy go wydrukować i sprawdzić do którego pasuje Twoja brodawka, ja np. mam 17 i dokupiłam sobie reduktor. Naprawdę jest ogromna różnica jeśli masz dobrze dobrany lejek, o wiele więcej pokarmu się wtedy odciąga.

2 polubienia

Dałam go mojej koleżance która ma miesięczną dzidzię , popłakała się jak do mnie dzwoniła bo wkoncu jakiś laktator jej pomógł z zatorem i potwornym zapaleniem OBU piersi . Rozkręciła się jej pięknie laktacja że nawet mleko ma na zapas . Jest przeszczęśliwa !

2 polubienia

Wkładek laktacyjnych używałam już wcześniej i dla mnie niezmiennie są to najlepsze dostępne na rynku wkładki. Spośród tych, których używałam są one najbardziej chłonne.
Pojemniczki na pokarm rozwiązują problem dużego zużycia woreczków do pokarmu, więc jest to bardzo ekologiczne rozwiązanie! Super, że są one kompatybilne z laktatorem klasycznym Canpol, który już wcześniej miałam.
Do laktatora jeszcze muszę się przyzwyczaić, ponieważ wydaje mi się, że ma o wiele większą siłę ssania niż mój klasyczny laktator, brodawki jakoś mocniej go odczuwają. Ale ogromną wygodą jest to, że można włożyć go do biustonosza i ma się wolne ręce, można jednocześnie odciągać pokarm i zająć się czymś innym. Bardzo mi to ułatwia życie! Do tego duży plus, że ładownie jest kablem USB! W razie jeśli się zapomni zabrać ładowarki na wyjazd można spokojnie naładować ładowarką od telefonu.

1 polubienie

Wiem jak dobrać, chodziło mi o to, czy 27 jest też w formie reduktora silikonowego, ale poczytałam i 27 to po prostu sama jakby muszla ma lejek tego rozmiaru :sweat_smile:

Aaaa okej to źle zrozumiałam :sweat_smile:

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona laktatorem Milkshell z technologią PerfectFit. To ogromna wygoda, że można go włożyć do biustonosza i mieć w tym czasie wolne ręce – wreszcie nie muszę siedzieć w miejscu i tylko czekać aż skończy się odciąganie mleka. Laktator jest cichy, dyskretny i łatwy w obsłudze, a dodatkowo ładowanie przez USB to super praktyczna sprawa. Bardzo się cieszę z takiego „wynalazku”. Teraz odciągnie mleka jest po prostu przyjemniejsze , można usiąść z książką , odprężyć się a nawet pooglądać serial w czasie pracy laktatora .

Wkładki laktacyjne to dla mnie strzał w dziesiątkę – są bardzo chłonne a do tego wyglądają estetycznie, fajnie, że są dostępne w bieli i czerni, bo można je dopasować do różnych biustonoszy.

Butelki do przechowywania pokarmu również bardzo mi się spodobały – są solidne, wielokrotnego użytku i dużo bardziej ekologiczne niż jednorazowe woreczki. Pasują do laktatora, więc odciąganie i przechowywanie mleka jest naprawdę wygodne.

Hej :slight_smile: rozważam kupno Canpol babies Podwójny mobilny laktator muszlowy MilkShell. Czy naprawdę jest godny polecania?

Hej! Odpisałam Ci w wątku, który założyłaś- uważam, że za tą cenę warto :wink:

Wg mnie fajny. Muszle są lekkie, a pojemne. Prosty w czyszczeniu. Działał bez zarzutu. Dodatkowy plus za kilka funkcji, duża rozbieżność w regulacji mocy

Dla mnie początkowo był zbyt mocny (mimo najniższych mocy) i bolały mnie brodawki, bo przeszłam ze zwykłego laktatora Canpol. Ale teraz z kolei brodawki się przyzwyczaiły do tego muszlowego i bardziej nieprzyjemne jest ściąganie tym klasycznym. I w ogóle wydaje mi się, że ten muszlowy jest o wiele mocniejszy od klasycznego.

To fakt jest dość mocny