Prosimy testerki, które otrzymały zestaw wyprawkowy do pielęgnacji i uspokajania maluszka: aspirator elektryczny do nosa, chusteczki bambusowe, zestaw do paznokci, 3 opakowania podkładów higienicznych w różnych rozmiarach, 2 pieluszki muślinowe, szczotkę do włosów z naturalnym włosiem i 2 kapsuły smoczków DentalAir (0-6m i 6-18 m) o podzielenie się w wątku opiniami o produktach.
🩷🍀🥰🥰
Moja Opinia o Produktach Canpol Babies
Przygotowując się na przyjście maluszka, wiele przyszłych mam staje przed dylematem wyboru odpowiednich akcesoriów. Miałam okazję przyjrzeć się kilku produktom Canpol Babies i oto moje spostrzeżenia:
Aspirator elektryczny do nosa: To prawdziwy ratunek dla rodziców, gdy maluch ma zatkany nosek. Działa sprawnie i efektywnie, znacznie ułatwiając odciąganie wydzieliny, co jest kluczowe dla komfortu i zdrowia dziecka. Jego elektryczne działanie jest dużą zaletą w porównaniu do tradycyjnych aspiratorów.
Chusteczki bambusowe: Delikatność to słowo klucz. Bambusowe chusteczki Canpol Babies są niezwykle miękkie i przyjemne w dotyku, idealne dla wrażliwej skóry niemowlęcia. Są też wytrzymałe i ekologiczne, co stanowi dodatkowy plus.
Zestaw do paznokci: Kompletny i praktyczny. Zawiera wszystkie niezbędne narzędzia do bezpiecznej pielęgnacji paznokci noworodka. Są one odpowiednio małe i zaprojektowane tak, aby minimalizować ryzyko skaleczenia.
3 opakowania podkładów higienicznych w różnych rozmiarach: Niezwykle przydatne zarówno w okresie połogu dla mamy, jak i do przewijania dziecka poza domem. Różne rozmiary to świetne rozwiązanie, bo można dopasować je do konkretnych potrzeb. Są chłonne i zapewniają odpowiednią ochronę.
2 pieluszki muślinowe: Pieluszki muślinowe to absolutny must-have w wyprawce. Produkty Canpol Babies są miękkie, przewiewne i wszechstronne – sprawdzą się jako otulacz, lekki kocyk, podkładka do karmienia czy ochrona przed słońcem. Łatwo je prać i szybko schną.
Szczotka do włosów z naturalnym włosiem: Idealna do pierwszej pielęgnacji delikatnych włosków i masażu skóry głowy niemowlęcia. Naturalne włosie jest bardzo miękkie, nie podrażnia i nie elektryzuje włosów. Regularne czesanie taką szczotką może również pomóc w zapobieganiu ciemieniusze.
2 kapsuły smoczków DentalAir (0-6m i 6-18 m): Smoczki DentalAir to dobra opcja dla rodziców dbających o prawidłowy rozwój zgryzu dziecka. Dostępność dwóch rozmiarów (0-6m i 6-18m) pozwala na dopasowanie smoczka do wieku malucha. Design, który minimalizuje nacisk na podniebienie, jest dużym atutem.
Podsumowując, produkty Canpol Babies, które miałam okazję ocenić, są solidnym wyborem dla rodziców i dzieci. Są przemyślane pod kątem bezpieczeństwa i wygody zarówno dziecka, jak i opiekuna.
Dziękuję za możliwość przetestowania produktów. Cały zestaw produktów oceniam wysoko, wszystko bardzo przydatne i dobrej jakości:
Podkłady w różnych rozmiarach - wykorzystuje je jako podkłady pod prześcieradło w łóżeczku w razie przecieku pieluchy zabezpiecza materac, wcześniej, tuż po porodzie, zabezpieczało również mój materac. Niezastąpione przy przewijaniu.
Smoczki (na razie testujemy 0-6 mca) zaakceptowane od razu choć korzystamy tylko sporadycznie.
Zestaw do paznokci, obowiązkowy w każdej wyprawce malucha.
Zestaw do włosów- szczotkę wykorzystujemy do walki z ciemieniuchą, bardzo fajne włosie. Grzebień - standardowy.
Aspirator na razie testowany tych “na sucho” ale uważam za jedną z ważniejszych rzeczy w wyprawce maluszka.
Chusteczki bambusowe, bardzo fajne do pielęgnacji zarówno na sucho jak i zmoczone w wodzie, bardzo dobry produkt.
Pieluszki bambusowe super, ja wykorzystuje jako kocyk na spacerach w ciepłe dni lub do wytarcia ulanej buzi.
Dziękuję za możliwość przetestowania produktów!
Bardzo polubiłam pieluszki, które mają inny materiał niż te, które stosowałam dotychczas, są milsze w dotyku, po wypraniu nie robią się sztywne.
Aspiratora do nosa użyłam na razie tylko kilka razy do rutynowego czyszczenia noska (nie sprawdzaliśmy go podczas infekcji jeszcze). Jest on bardzo wygodny i nie trzeba się bawić w podłączanie do odkurzacza tak jak w przypadku innych aspiratorów.
Podkłady higieniczne bardzo nam się przydały! Większe rozmiary wykorzystałam w połogu jako podkład na łóżko dla mnie, natomiast mniejsze wykorzystujemy na co dzień do wózka, łóżeczka lub gdy gdzieś jedziemy, aby spokojnie przebrać syna.
Smoczki od razu zostały zaakceptowane przez syna, choć narazie testujemy tylko te mniejsze rozmiary. Bardzo dobrze się sprawdzają do usypiania.
Szczotka i zestaw do pielęgnacji paznokci jest bardzo wygodny w użyciu, służą nam niemal każdego dnia! Dzięki łagodnym krawędziom ryzyko skaleczenia malucha przy obcinaniu paznokci jest naprawdę niewielkie.
Wielkim zaskoczeniem są dla mnie chusteczki bambusowe! Nie spodziewałam się, że są tak chłonne. Świetnie sprawdziły się podczas ulewania do przecierania buźki. Są bardzo przyjemne w dotyku zarówno podczas użytkowania na sucho i na mokro.
Post dodany z nowego konta, gdyż do poprzedniego nie mam dostępu.
Zestaw wygląda naprawdę świetnie i praktycznie. Aspirator elektryczny jest super wygodny w użyciu, a chusteczki bambusowe mięciutkie i delikatne dla skóry maluszka. Zestaw do paznokci bardzo przydatny, szczególnie dla początkujących rodziców. Pieluszki muślinowe są miękkie i przewiewne, a szczotka z naturalnym włosiem delikatna dla główki dziecka.
Chusteczki bambusowe też bardzo fajnie sprawdzają się do demakijażu.
Zgadzam się, zestaw naprawdę przemyślany Wszystko, co potrzebne na start
oo, nie próbowałam chusteczek bambusowych do demakijażu… muszę wypróbować.
Nie wiedziałam, że bambusowe chusteczki są takie dobre do demakijażu, muszę też wypróbować.
Właśnie, taki kompletny zestaw to ogromna pomoc na początku ![]()
Chciałabym odświeżyć temat, ponieważ interesuje mnie opinia dotycząca pieluszek muślinowych. Zauważyłam, że Canpol ma w swojej ofercie również takie pieluszki i były one w akcji testerskiej w marcu, mamy które się wypowiedziały dały raczej pozytywne opinie. ![]()
Czy oprócz pieluszek muślinowych z Canpol możecie polecić innych producentów/inne marki godne polecenia? Dodatkowo w jaką ilość pieluszek warto zaopatrzyć się na start i w jakich rozmiarach?
Ja zakupiłam kilka sztuk pieluszek muślinowych na Allegro, firmy Cztery Słonie, ale nie jestem jakoś do nich przekonana. Po wypraniu nie są zbytnio miękkie tak jakbym tego oczekiwała, przypominają bardziej tetrę? Ale może powinnam dać im jeszcze szansę. Podobno z każdym praniem, muślin nabiera miękkości, ale nie wiem czy to prawda czy mit…
Ja bardzo cenię pieluszki muslinowe ale nie miałam sytuacji że po praniu były jak tetra. Ja używam z kilku firm, min z canpola, colorstories…
Jak się używa z dobrych firm to nie ma z nimi problemu ![]()
Właśnie szukam poleceń ![]()
Mam łącznie 10 sztuk, w tym 8 muslinowych,a 2 tetrowe. Więcej nie kupuje bo czy będą zużyte to wsyztsko zależy od dziecka i od tego czy będzie ulewaczkiem ![]()
Muslinowe mam z action albo pepco, primarka i muminky i one są w tych mniejszych rozmiarach a tetrowe z jukki
dużo dobrego słyszałam o pieluchach z allegro od plumeri i lionelo bambusowych ![]()
Jeśli zależy Ci na miękkich pieluszkach to polecam bambusowe. Ja kupiłam dużo zwykłych tetrowych, a w prezencie od koleżanki dostalam 2 bambusowe z Maylily. C U D O
później dokupiłam sobie bambusowe ale takie małe ulewajki z bociolandu. Też są mięciutkie ale to już nie ta sama jakość co Maylily, trochę się zdeformowały i straciły na jakości
@Wesola95 dziękuję Ci bardzo jak zawsze za konkretną odpowiedź <3 Nie sądziłam, że w pepco czy action znajdę takie rzeczy.
Mam właśnie taki duży otulacz bambusowy z Lionelo i faktycznie jest mega mięciusi, także polecam. Jedyna wada to taka, że jest bardzo wrażliwy na zaciągnie, wyciągając z opakowania już można go zaciągnąć ![]()
@Mamusia22 ale cena tych bambusowych z Maylily to całkiem niezła… Cena 3 szt. wykorzystuje mój cały budżet na zakup pieluch
Ale dziękuję za polecenie ![]()
Dlatego ja kupiłam z Bociolandu
spróbuj bambusowych z innej firmy niż Maylily bo tak jak mówię tamte zarąbiste ale drogie, te z Bociolandu tańsze ale tak niekoniecznie zadowalające ![]()
Wiadomo, coś za coś
Dobra jakość się ceni. ![]()