Opinie testerek (listopad 2025) zabawki sensoryczne BabiesBoo

Prosimy testerki, które otrzymały zabawki sensoryczne BabiesBoo o podzielenie się w wątku opiniami o produktach.

5 polubień

Przychodzę z recenzją zabawek testowanych przez mojego 5-miesięcznego brzdąca :star_struck:
Książka manipulacyjna - totalny hit, nie spodziewałam się że będzie tak duża. Dziecko jest żywo zainteresowanie, każda ze stron to nowe doświadczenie i tekstury. Ulubione strony to oczywiście te szeleszczące oraz z lusterkiem :grin:
Karuzela podróżna - u nas znalazła swoje miejsce przyczepiona do daszku gondoli wózka. Nie wiem czemu wcześniej nie powiesiłam tam żadnej zabawki, nie sądziłam że zrobi to na moim synku takie wrażenie. W momencie gdy na spacerku nie śpi bardzo lubi oglądać tę zabawkę
Zawieszka - powieszona na poręczy fotelika samochodowego świetnie zajmuje dziecko w podróży
Karty sensoryczne - super zabawka do zabrania na wyjścia z domu! Mała - idealna żeby wrzucić do torby nie zajmując dużo miejsca
Kostka - absolutny must have, to ulubiona zabawka mojego synka. Bawi się nią zarówno leżąc na brzuszku jak i na pleckach. Mimo że gabarytowo wydaje się dosyć spora jest na tyle lekka że małe rączki nie mają najmniejszego problemu z podnoszeniem jej. Z każdej strony ma jakis zaciekawiający element, no i oczywiście lustereczko! To chyba najciekawsza ścianka całej kostki :grinning:
Wszystkie zabawki według mnie są bardzo dobrze zaprojektowane. Kolory kontrastowe przyciągają uwagę dziecka, a jednocześnie są nienachalne i wyglądają bardzo estetycznie również dla dorosłego. Posiadają fajne elementy do chwytania oraz gryzaki które świetnie się sprawdzają nam teraz gdy synek zaczyna ząbkować. Uważam że te zabawki to fajny wybór dla niemowlaka i dobry pomysł na prezent :blush:

Zabawki są wykonane z ogromną dbałością o szczegóły – są miękkie, miłe w dotyku i bardzo estetyczne. Ogromnym atutem są metki z instrukcją czyszczenia na każdym produkcie , przy maluchach to podstawa, by bezpiecznie dbać o higienę bez ryzyka zniszczenia materiału.
Karty sensoryczne to mistrzostwo świata!!
Duży plus za możliwość rozdzielenia kart i za gryzak, mała uwielbia je “zjadać” :sweat_smile: .Każda karta szeleści , co bardzo docenia moja corka. Uwielbiam patrzeć jak “miętosi” je w małych łapkach .Są poręczne, mieszczą się w kieszeni, więc zawsze mamy je pod ręką. To zdecydowanie top 1 mojej małej testerki!
Przenośną karuzele przymocowałam do zagłówka w samochodzie ,bardzo fajne jest to ,ze klamra jest dosc spora i naprawde nie ma problemu z zawieszeniem jej gdzies , a lusterko i grzechotka robią robote ! w podróży kilka razy oszczędziła nam stawania na poboczu ,żeby uspokoić niunie. Wystarczy potrzepac grzechotką i problemy znikają :sweat_smile::see_no_evil:
Zawieszkę przymocowałam do maty edukacyjnej . Mała oglada ją z każdej strony , przekręca i hichra sie przy tym w glos .
Kosteczka sprawdza się super przy leżeniu na brzuszku , każda ze stron na nowo interesuje i zachwyca malucha. Jest mięciutka i lekka.
Na książeczkę sensoryczną (nie spodziewalam sie , ze bedzie ona takich pokaznych rozmiarów :heart:) mam mase pomysłów . Już niemoge się doczekać tych opowiadan historii przygod misiaka ! Na chwile obecną małą kreci wielkie lusterko . Jak tylko się w nim zobaczy ,zaraz zaczyna koncert operowy zachwytów i pisków radości :grin: No i oczywiście znowu uwielbiane przez nią szeleszczaki :heart:
Podsumowując : mocne 10/10 !
Recenzja tak zaangażowanej w zabawe mlodej testerki jest najlepszym dowodem na to , ze zabawki są świetne !
Ja jako rodzic bardzo doceniam fakt iż są one odpowiednie i dla chłopców i dziewczynek . Jednym słowem UNIWERSALNE .
Dziekujemy za możliwość testow :smiling_face_with_three_hearts:

Jestesmy zachwycone zabawkami sensorycznymi :wink:
Kazda zabawka ma swoje plusy hitem okazała sie ksiazeczka sensoryczna - Pierwsze co mnie zaskoczyło, to rozmiar książeczki. Jest dość duża, co dodaje jej atrakcyjności. W środku mamy mnóstwo kontrastowych kolorów, materiały o różnorodnych fakturach, jedne śliskie, inne miękkie, niektóre szeleszczące😍
Zawieszka do wózka super . Fajnie wspomaga koordynację wzrokową u malucha. Dużo ciekawych zawieszek, w tym lusterko, gwiazdki, gryzak i inne.
Kostka -idealna do zabawy na macie :wink:
Reszta zabawek jak najbardziej na plus :heart_eyes::heart_eyes:
Reszte zabawek podarowalismy młodszemu kuzynowi i czekamy na ich recenzje :wink:
Jak najbardziej Polecam zabawki dla wszyskich Mam :slight_smile:

1 polubienie

Zabawki są po prostu przepiękne, bardzo solidnie wykonane. Wzbudzają pomału zainteresowanie mojego 2miesiecznego syna, a prawie 2 letni lubi się bawić. Zwlaszcza książeczką sensoryczną. Świetna jest ta panda. Nie podoba mi się że lusterko jest na ostatniej stronie. Mimo, że zdjęłam folię zabezpieczającą kilka dni temu i trzymam książeczkę na półce pionowo, to i tak to lusterko jest już porysowane. Osobiście wolałabym żeby przedostatnia strona, czyli biała z czarnymi kropkami była ostatnia. Bo też łatwiej byłoby ją pokazywać miesięcznemu dziecku, niż składać na pół całą książeczkę.
Zawieszka do wózka ma bardzo przyjemny dźwięk dzwoneczków. Lubię ją zawieszać synowi, wydaje mi się, że się przy tym uspokaja.
Kostka sensoryczna jest bardzo stabilna, ciężka. Podobają mi się, uzyte na niej struktury. Nie spotkałam się dotychczas z takim zestawiewiem tkanin.
Jeszcze nie sprawdzaliśmy karuzeli podróżnej. Ale ta głową pandy jest najsłodsza.
Karty kontrastowe są bardzo ładne, mają poręczny mały rozmiar. Są łatwiejsze obrazki dla młodszych dzieci i trudniejsze dla starszych, będzie można z nich dłużej korzystać i wzbudzić większe zainteresowanie u dziecka.

Pzetestowaliśmy zabaweczki sensoryczne od canpol babies i muszę przyznać że synek jest zachwycony. Zawieszki przywiesiłam mu do maty edukacyjnej i godzinę dziecka nie ma . Jest dużo różnych dźwięków od grzechotek po szelest co bardzo interesuje synka . Kontrastowe kolory materiałów sprawiają że synek jest zaciekawiony i rozpoznaje iż nie ma tylko jednego koloru .
Książeczka robi furrorę w śród zabawek sensorycznych , jest naprawdę duża, posiada różne faktury materiałów dzięki czemu dziecko poznaje świat przez dotyk, szeleszczące strony książeczki działają intensywnie na zmysły słuchu . Książeczka posiada kieszonki gdzie można umieszczać
różne rzeczy, zabawki . roczna córka sama czesto zabiera bratu i się nią bawi. Najbardziej podoba się jej strona z śliską, przezroczystą kieszonką z rybkami i ostatnia strona z lusterkiem bo może się w nim przeglądać. Mnie urzekła strona z otworami jako maska leniwca a z drugiej strony panda😄
Kostka sensoryczna świetnie działa na zmysły dzięki wypustkom , dźwiękom, i kontrastowymi kolorami . Posiada plastikowe gryzaczki i lusterko a także posiada plastikowe zawieszki co ułatwia zawieszanie w różnych miejscach.

P

1 polubienie

Zabaweczki jak zwykle sztos. Panda ma idealną klamrę która da się przypiąć praktycznie wszędzie, do wózka, łóżeczka, na matę czy fotelik. Książeczka sensoryczna w rozmiarze XXL jest ogromna. Kostka idealna do rączek dziecka. Wszystkie zabawki mają elementy które w rączkach szeleszczą i plus za to bo dziecko się interesuje. W kartach dodatkowo jest gryzak więc dziecko może sobie brać do buzi bez obaw. Przepiękne kontrastowe kolory, super materiał. Starannie wykonane i przemyślane, naprawdę polecam

chociaż jeszcze nie miałam okazji testować ich z moim maluszkiem to już niedługo, już za chwilę będę (wtedy też wrócę z kolejną recenzją) Jednak mogę opisać swoje pierwsze wrażenie na ich temat :wink:
Wsyztskie zabawki z wyglądu prezentują się bardzo ładnie kolory są stonowane i przyjemne dla oka, a materiał jest bezpieczny dla małych rączek i buziek :smiley:
Moim ulubieńcem z tej serii jest książeczka sensoryczna z panda którą można wkładać w każdą stronę! (Odkryłam to dopiero za którymś razem, ale wierzę że moje dziecko będzie sprytniejsze) książeczka jest mięciutka a kolorystyka biel i czerń na pewno przykuje uwagę niemowlaczka :smiley: dzięki tej pandzie można tworzyć fajne historyjki!:smiley:
2. zawieszka - bardzo łatwo montuje się do wózka czy fotelika, duży plus że jest tam element i szeleszczący i grzechoczacy i gryzak - myślę że maleństwo nie będzie się nudzić mając nad główką taką bajerancka zawieszkę :smiley:
3. Głowa pandy z klipsem - u nas zawisla na baby gymie i czeka na małego testera, ale co mogę o niej napisać to dokładnie to samo co wyżej
4. Kontrastowa kostka - świetna zabawka, super że ma i lusterko i gryzaczki i odstające elementy które z pewnością będą ciągnięte przez małe lapki
5. Karty kontrastowe - ilustracje na nich na pewno przyciągną wzrok malucha a dodatkowo książeczka jest taka kompaktowa, że śmiało ją można zabrać i spakować do torby do wózka :smiley:

Dodatkowo jak dla mnie plus to to że zabawki są uniwersalne, zarówno sprawdza się dla chłopca i dla dziewczynki :wink:

zabawki sa super wykonane i bardzo praktyczne na różne zastosowania:)
mimo ze starszy syn ma ponad dwa latka a młodszy miesiąc to przykuwają uwagę jednego i drugiego.
ksiazeczka duza, mała i Kostka super sie sprawdzaja jako dodatek do maty sensorycznej a dwie zawieszki najczęściej z nami są jako dodatek do łupiny, zawieszone w samochodzie czy na pałąku do baby hug.
dzięki temu że są to zabawki w jednakowych kolorach “milo sie na nie patrzy” a nie przesadny szał kolorów jak niektore. uwazam ze super zestaw dla maluszkow na początek. głowa panda ma fajne dodatki ktore “łatwo” złapać w małe rączki.
wstawki ruchome czy szeleszczące w ksiazeczke jeszcze bardziej powoduja ciekawość dziecka i chęć " dotyku"
szkoda że nie mialam ich przy starszym dziecku. cudo😍

Zabawki zostały przetestowane i muszę przyznać że jak zwykle super robota! :blush:
Książka manipulacyjna to jest nasz hit! Mała jest mega zainteresowana, najbardziej podobają jej się karty z maskami pandy i leniwca, także muszę przyznać że mimo że mloda już ma 10 miesięcy i myślałam że ja nie zainteresuja już te zabawki to jednak jak tylko przyszła paczka wygrzebała sobie ta książkę i zabwa nią jest codziennie.
Karuzela podróżna jest nam znana gdyż mieliśmy ja od początku życia małej, świetnie sprawdzała nam się do nosidełka w podróży, a później przyczepiona do pałąków na macie.
Pozostałe zabawki trafiły do naszego młodszego przyjaciela który aktualnie cwiczy całymi dniami leżenie na brzuszku. Od jego mamy wiem że hitem i nich jest kostka, bardzo aktywizuje go do przekręcania się z pleców na brzuszek, dzięki temu że jest lekka młody może ja sobie sam chwycić i się nią bawić. Każdy element jest mega ciekawy, oczywiście lusterko jest najlepsze i zajmuje go na bardzo długo.
Karty sensoryczne są również super zabawka angażująca go do leżenia i cwiczen. Świetne jest to że można ją zabrać ze sobą w torbie i mieć u znajomych czy rodziny. Dodatkowo dzidzia ma gryzak swój więc nie trzeba rozkładać wielu rzeczy do zabawy. :slight_smile:
Zawieszka jest świetna zarówno do gondoli jaki i łóżeczka świetnie zajmuje młodego jak mama potrzebuje chwili czasu albo gdy nudzi mu się na spacerze.

Za nami pierwsze tygodnie testów kontrastowych zabawek. Bliźniaki skupiają wzrok na słodkiej pandzie, która pomaga nam ćwiczyć obroty główką. Podczas leżenia na brzuszku książeczka z lusterkiem interesuje maluchy i długo się w nią wpatrują. Zawieszka do wózka super nam się sprawdza zawieszona na koszu Mojżesza podczas pierwszych krótkich okienek aktywności. Zabawki są wykonane bardzo porządnie, z bardzo miłych materiałów. Dźwięk dzwoneczków w zawieszce do wózka jest bardzo przyjemny, nie irytujący, a w lusterkach odbicie jest wyraźnie. Kolory zabawek są trafione i uniwersalne dla mojego synka i córeczki :smiling_face:

1 polubienie