Opryszczka a karmienie piersią

Hej, właśnie wyszła mi opryszczka na górnej wardze, czy wiecie co mogę wystosować na nią. Boje się że zarazę nią mojego maluszka. Co można stosować karmiąc piersią ?

1 polubienie

Współczuję :pensive: nie całuj maluszka, myj często ręce i uważaj, żeby nie dotknąć rany.

1 polubienie

Kup sobie te plasterki na opryszczkę. Zabezpieczysz żeby jej nie dotykać i nie roznieść zarazków. Ja je stosowałam tylko nie z compeed bo są strasznie drogie. Kup sobie pasocare albo z multiplast typowo na opryszczkę. Były o połowę tańsze a efekt ten sam

2 polubienia

Dokładnie te plastry z apteki przyklej no i te buziaki … ogromnie się pilnuj

Mi w aptece powiedzieli żeby smarować bardzo często grubą warstwę Hascovir i bardzo szybko pomogło

Ja myślałam że są tylko te z Compeed, dobrze wiedzieć że są tańsze zamienniki

Można brać tabletki typu Hascovir też, jest taka strona

I tam można wpisać substancję czynną danego leku i sprawdzić czy można go przyjmować w czasie karmienia piersią.
Ja karmiąc piersią ciągle miałam opryszczki. Stosowałam te plasterki, na to jeszcze maska i bardzo często myłam ręce.

Mi w aptece powiedziano że podczas karmienia piersią Hascovir nie bardzo bo przenika do mleka, jedynie maść.

Są I to dużo tańsze. Compeed to ok 35-40 zł a te tańsze 12-20 więc różnica jest

1 polubienie

Te plastry aby nie rozprzestrzeniala sie wiecej i one maja goic i zapobiegac rozprzestrzenia

Tylko akurat ja kupilam te tansze i niestety sie odklejaja orzy kazdym jedzeniu a te drozsze jednak ale sie trzymsja mocno

Ja osobiście brałam, może dlatego mój syn się nie zaraził :crazy_face:

To ja muszę jakoś energicznie jeść bo mi te Compeed też się odklejały przy jedzeniu

Hescovir, heviran można stosować , powinno pomóc. A przy maluszku polecam zakładać maseczkę , żeby nie zarazić

Ja też miałam i wszystko ok mały nie złapał ale polecam witaminę B complex jak biorę to nie mam wcale opryszczki a jak przestaje brać to odrazu

Ja nie zauważyłam różnicy. Te compeed też mi się odklejały

Mi też każde się odklejały :sweat_smile: w końcu przeszłam po prostu na żel, ale nie pamiętam już jaki. Posmarowałam, po smarowaniu myłam dokładnie ręce

Przy karmieniu piersią możesz stosować maści z acyklowirem (np. Zovirax), ale tylko miejscowo. Dokładnie myj ręce i unikaj całowania maluszka, by nie zarazić.

Tak, to całowanie jest bardzo ważne. A wiadomo że ciężko się powstrzymać z takim bobasem. Ja pamiętam, że w szpitalu pocałowałam syna, a następnego dnia już w domu wyskoczyła mi opryszczka. Dobrze, że karmiłam wtedy piersią, to prawdopodobnie dostał moje przeciwciała i był chroniony

Plasterki na opryszczkę lub hascovir :wink: