Jakie przekąski najlepiej przygotować na dziecięcą imprezę, żeby się nie zmarnowały i wszystkim smakowały?
Tortilla z bananem i nutellą na słodko, nuggetsy, paluszki, chrupki to chyba taki standard. Szaszłyki owocowe.Ja uwielbiam galaretkę w pomarańczach
Ja tobie pianki z jogurtu i galaretki w małych kubeczkach , popcorn bo mamy maszynę do jego przygotowania , chrupeczki w kolorowych pojemnikach i na ciepło jakieś nugetsy frytki z ziemniaka i batata ![]()
Jeśli masz termomixa tam jest pełno przekąsek które będą również smakować dzieciakom i dorosłym. Jeśli chcesz mogę podesłać ścienny wykonania nawet bez urządzenia😊
Galaretki to chyba hit kazdej dzieciecej imprezy
u nas koniecznie musi byc “teczowa”.
Robie tez cake pops, ale zeby bylo wiecej frajdy nie dekoruje ich tylko dzieciaki to robia.
Owoce,krakersy, chrupki, paluszki ![]()
Mini burgery, tortlille , przekaski typu paluszki, chrupki, owoce , owocowa galaretka, babeczki
to tak na szybko co wpadło mi do glowy ![]()
Mój syn odkrył że można kupić galaretkę o smaku coli ![]()
U nas sprawdzają się mini deserki z galaretką !
Szaszłyki owocowe ![]()
![]()
W tym roku teść zrobił nam sernik z bielucha i ciasto marchewkowe - pokroiłam to w małe kawałki “do rączki” i dodałam kolorowe wykałaczki
Chipsy
a ile dziecko ma lat?
Pieczone nuggestsy, jakie pizzerinki, galaretki z owocami, owoce może w formie szaszłyków albo powycinane w różne kształty, jakieś chrupki kukurydziane
Nuggetsy i frytki z piekarnika, babeczki i szaszłyki owocowe lub sałatka owocowa z bitą śmietaną lub lodami zawsze są hitem u dzieci.
takie zawijane ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem posmarowane sosem, zawijana tortilla z serkiem śmietankowym i dowolnymi dodatkami, mini burgery, deserki gdzie na dnie może być galaretka z owocami na to bita śmietana lub lody i posypane kakao lub polane polewą, deska owoców można je przygotować w jakiś fajny sposób np. zrobić zwierzątka my nacinalismy końcówki bananów żeby zrobić pyszczek delfina a w ten pyszczek lądował winogron i oczko można z czegoś zrobić ale to polecam wpisać i zobaczyć inspirację na internecie do takich dekoracji a wiem że warto bo dzieci to interesuje i chętnie zajadają
Ostatnio koleżanka opowiadała, że na 6 urodziny syna zamówiła na podwórko food trucka. Dzieci zamawiały to co lubią, zapłaciła za to co zostało wydane, bez szykowania, bałaganu, a dzieciaki miały atrakcję
Owoce, tortille, nuggetsy, galaretki, chrupki kukurydziane.
Może też hotdogi w cieście francuskim, czy takie zawijaski z ciasta francuskiego. Ja ogolenie lubię ciasto francuskie bo z niego można wiele rzeczy przygotować.
Babeczki, koreczki owocowe, paluszki, chipsy, mini pizza, pianki
Te zawijasy z ciasta francuskiego to hit też jak zapraszam dorosłych ![]()
Albo jak by się coś zjadło ale nie wiadomo co a ciasto francuskie w lodówce ![]()
uwielbiam je
Ja już się przejadlam ciastem francuskim i jak raz zrobiłam z ciasta drożdżowego to przepadłam, takie to było pyszne ![]()