Nieee :) na spokojnie nie stresuj się
Czy któraś z Was była w takiej sytuacji ? ( ja już kiedyś w dzieciństwie miałam ospę) ale czy to nie jest zagrożenie dla maluszka w brzuszku ?
Też słyszałam że nie ma co się stresować , jeśli przeszłaś ospę w dzieciństwie to luz
Jedynie półpasiec może jeszcze być. Obserwuj się i nie stresuj. Myj rece często i tyle nic nie zrobisz. Raczej nie wystąpi nic ale lepiej się oglądać. Moja córka miała ospę w wieku 8 miesięcy i półpaśca w wieku 11 lat. Półpasiec nie wpływa na płód ale może być przyczyną ospy u noworodka więc tylko się obserwuj i tyle. Gdyby coś to poinformuj lekarza
cały czas na siebie patrzę, mam już czasami takie wrażenie że mnie coś swędzi
Nieświadoma reakcja . Teraz laskocze mnie udo , jak przeczytałam że Ciebie coś swędzi :)
takie wrażenie :)chociaż synek jeszcze bez ospy, jestem ciekawa czy się zarazi
od niedzieli synek też ma ospę, córka wyzdrowiała, a syn się zaraził
Skoro przedtem się nie zaraziłaś to spokojnie teraz też Ci to nie grozi.
Mam taką nadzieję :)
Jak już się miało to raczej drugi raz nie powinno
Też się tego bałam , byłam w chyba 6mc ciąży jak moi synkowie mieli ospę najpierw miał jeden a po dwóch tygodniach miał drugi synek i pytałam o to moja a ginekolog ale mówiła że jeśli ja już przeszłam ospe to ze nic złego mi nie grozi żebym się nie stresowała ale ze jedynie mogę złapać
Półpasiec ale ze to rzadkość. Naszczescie nic nie miałam.
Moja ciąża też bezpieczna byla przed ospą. Choć ten stres odszedł
ja już z każdym dniem jestem coraz bardziej spokojniejsza, synkowi już odpadają strupki, był mocno wysypany na pleckach, ale szybko się goi
Doskonale , najgroźniejsze minęło
To dobrze Mamo Wojtusia:)
To super! My właśnie dzisiaj mieliśmy szczepienie na ospę- pierwsza dawkę.
Córka w zeszłym roku miała ospę, więc bardzo się cieszę że mamy to już za sobą, tym bardziej że jestem teraz w ciąży.
Karlina jaka jest cena szczepionki ?
My żłobkowi więc za darmo. Miałam tylko przynieść zaświadczenie ze żłobka.