Palenie papierosów i picie alkoholu w czasie karmienia piersią

Ja nie paliłam i nie piłam alkoholu zarono przed ciążą w jej trakcie jak i po niej.

ja na szczęście ani nie piję ani nie palę bo nie czuje takiej potrzeby

ja paliłam niestety przy karmieniu

Ja czasami pozwalałam sobie na piwo bezalkoholowe do grilla.

Tak naprawdę to nie wiadomo jaka ilość alkoholu jest szkodliwa. Czasem alkoholiczki rodzą zdrowe dzieci a kobiety które napiły się w ciąży kilka razy rodzą dzieci z FAS. Dlatego najlepiej w ciąży nie pić wcale.

Mi lekarz powiedział że jak ma sie ochote na niewielka lampke wina to od czasu do czasu nie zaszkodzi. A jaka z tym prawda to nie wiem. Ile ludzi tyle opini.

mała poprawda lapka wina owszem ale wina dobrego gatunkowo nielepszego pierwszego bo mogą zawierać siarczny

JA tam żadnych papierosów nie piłam a co do alkoholu to raz miałam tak ze sama wypiłam butelke wina. Był to jeen rz bo tak na codzien nawet patrzeć na alkohol nie mogłam.

Jestem absolutną przeciwniczką picia alkoholu w ciąży! Trzeba mieć na uwadze dobro i przede wszystkim zdrowie naszego dziecka.

Mi lekarz powiedział, że jedno piwo w ciąży nie zaszkodzi ale ja alkoholowego nigdy bym się nie odważyła wypić.

Mi lekarz powiedział że nawet przy karmieniu można okazyjnie małą lampkę wina byle nie za często i nie za dużo :slight_smile:

Ja nie zamierzam i nie piłam anie nie paliłam w ciąży

ja nie pije,nie palę… nie lubie a poza tym to dziecku szkodzi

ja raz lampke wypiłam a tak nie pale

ja kiedys paliłam,ale żuciłam i już mnie nie ciągnie,a wino… żadko,bo nie lubię,ale czasmi najdzie człowieka ochota :slight_smile:

ja ani nie pije ani nie pale jakoś mnie do tego nie ciągnie a jak juz mnie najdzie ochota na piwko to wezme dwa łyki i o wszystko

Ja będąc w ciąży starałam się też jak najrzadziej przebywać w pobliżu osoby palącej

mi ogólnie ten zapach przeszkadza i mąż zawsze wszystkich na papierosa rozganiał

Trzeba uważać i dbać o siebie, najlepiej głośno zwracać uwagę jak ktoś nie widzi problemu z paleniem przy ciężarnych czy dzieciach.

picie i palenie to idiotyzm zwłąszcza gdy sie karmi