nie palilam ani nie pilam w ciazy tak samo nie pale i nie pije w czasie karmienia piersia. Nie wyobrazam sobie takz eprzybywac w towarzystwie osob z moim dzieckiem palacych papierosy.
Nigdy nie paliłam, ani też nikt w rodzinie. W ogóle nie lubię zapachu papierosowego… okropieństwo.
Wszelkim używką mówimy NIE
też nie cierpię smrodu papierosów i nie wyobrażam sobie palenia w ciąży ani podczas karmienia, ani nawet w moim otoczeniu
nie pale i nie pije wiec nie bede miec z tym klopotu
nie rozumniem takich kobiet które w ciąży i w okresie karmienia palą papierosy i piją alkohol przecież to szkodzi dziecku
Nie piję ani nie palę w ciąży w trakcie karmienia też nie zamierzam, owszem jak będzie tak jak planuję to oznacza że nie będę pić alkoholu ponad 1,5 roku (ciąż+karmienie), ale jakoś nie stanowi to dla mnie problemu.
da się bez tego żyć, choć czasem tak za mną chodzi lampka czerwonego wina, że muszę kombinować czym by się tej chęci pozbyć ![]()
wrrr aż mnie bierze gdy widzę kobiete w ciąży z papierosem a nie daj boże z piwem
ja uważam że w czasie karmienia nie powinno siię tego robić
ja również rzuciłam palenie jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży ( od 2 msc nie palę ), a o alkoholu nie myślę nawet żeby pić.
uzywki odpadaja-dla mnie sprawa jasna
alkohol nie wypala mleka, absolutnie. Picia piwa w malych ilosciach pobudza laktacje, potwierdzila to moja polozna
nie wyobrazam sobie jak matki mogą pić lub palić w ciąży czy podczas karmienia
ja zwracam uwagę jak ktoś próbuje palić przy synku a co dopiero matka…
wrrr takie kobiety to bym … przecież to trucie własnego dziecka ehh szkoda gadać
W głowie sie nie miesci jak można palić to swiństwo w czasie ciaży! Nie wyobrazam sobie tego
wszedzie sie mowi ze alkohol wypala mleko, moze troche piwa nie wypali ale ja karmiac nie bralam alkoholu do ust wiec nie wiem…i napewno nie sprobuje takiego sposobu na pobudzenie laktacji
to oczywiste, niezdrowe. mama karmiaca musi zrezygnowacx z uzywek
nie paliłam nigdy, wiec z tym problemu nie mialam. alkohol piję okazjonalnie, jednak wogóle mi nie smakuję, gdy jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciązy mnie odpuchało od niego.
Jednak mam tka z brzuchem kupująca wino czy piwo nie oznacza że sama to wypiję, są różne sytuacje np imnieniny znajomej itp… więc wiecie.
Przerażają mnie moje znajome które nawet w ciąży paliły paiperosy ;/