Kiedy dzieci zaczynają się interesować swoim ciałem? Jak rozwijać umiejętności małych rączek? Poznaj zabawy wspierające aktywność paluszków maluszka.
jak synek był malutki to też lubił takie zabawy i z takim zaciekawieniem na to patrzył
myślę, ze te zabawy idealnie nadają się również dla starszych dzieci
ciakawe jutro sprobujemy
Maluchom tez sie podoba. Ja wczoraj sie tak bawilam z Kinga a ze paluszki to jej wielkiego zainteresowanie teraz to uwaznie patrzyla co ja robie
rewelacyjna porada:) Dwie pierwsze zabawy wypróbowałam z synkiem i aż się chichrał z radości:) Mój mały uwielbia takie zabawy więc szczerze polecam, do tej pory królowała sroczka a teraz mamy coś dla odmiany:))
u nas furorę zrobiła rodzinka.mały jest zachwycony tą zabawą
Bardzo fajna porada, zawiera wiele cennych informacji dla każdego rodzica.
Bardzo fajne zabawy
Ostatnio zastosowałam zabawę z tej porady - Rodzinka. Przyznam, że Martynce bardzo się spodobała. Cieszyła się i klaskała w rączki. Brawo dla mamy, która tę poradę napisała. Dziękujemy!
bardzo ciekawe sposoby na zabawę są w tej poradzie i na pewno je wypróbuję z niunią i Wam napiszę
moja mala wlasnie jest na etapie spiewania o michalach poniewaz jej kuzynka ja uczy tego spiewac bo teraz ja ucza w przeczkolu jakos powoli jej to wychodzi ale co male maja zabawy przy tym spiewaniu mysle o kupnie takiej maty dla malej gdzie sie uczy spiewac i tanczyc
uwielbiam patrzeć na niemowlaki rozrabiające w basenie. Raz trafiłam na grupowe zajęcia takich bobasów:) kiedy tylko Korduś troszkę podrośnie też go zapiszemy. Pewnie na wiosnę bo boje sie tego wychodzenia na zewnątrz.
my jak z mala rano wsatjemy to najpierw jest lazienka mycie sie a poznie siadmy na dywanie i sie ubieram po czesci malej pomagam ale ona juz sama wie jakie ubranie powinno byc urane na jaka czesc ciala to jest zabawa ale i takze nauka
ja mojej corci starama sie spiewac lub mowic rymowanki jak ja przebieram. powiesilam sobie nad przewijakiem taka sciagawke. juz czesc pisoenek na pamiec sie nauczylam
u nas z zabaw rączkami to na razie tosi- tosi tylko niunia potrafi zrobić:)
super propozycja zabaw, muszę zapamiętać te rymowanki, na pewno je wykorzystam i pokaze dziecku, później pewnie samo będzie wymyślać swoje historyjki
niom świetne zabawy moj synek lubi bawic sie palcami wiec mu pokazuje który to który jak sie nazywa
a Zuza lubi jak jej robię sroczka kaszkę ważyła a potem ona mi robi i chwyta za każdy paluszek po kolei
mili a ile mała ma twoja mc