Drogie mamy, jak powszechnie wiadomo czas przyspiesza, kiedy rodzą się dzieci. Co robicie żeby zachować te chwile? Wspólne sesje zdjęciowe, zbieranie rysunków malucha, zostawienie na pamiątkę pierwszego smoczka, zapisywanie najważniejszych wspomnień? Jest to dla was ważne czy nie jesteście sentymentalne?
Opaska ze szpitala, fotki wykonane przez fotografkę dobę po narodzinach , ja też natrzaskałam full zdjęć i są wywołane i obdarowana nimi została rodzinka :)
Pierwsze body zostaną też z nami oraz pierwsze czytanki :)
Mama Słoneczka Super! Na pewno wybrane przedmioty będą przypominać ważne chwile :)
Dokładnie tak, opaska ze szpitala to konieczność. Mamy czapeczkę i body.
Ja zrobiłam skrzyneczkę i wrzucam tam rzeczy córki, takie presonalizowane i kiedyś dam jej tą skrzyneczkę:D
Bardzo dobry plan;) moja babcia takie zrobiła kiedyś. I dzieci trzymają to jak skarb
Ja nie jestem sentymentalna wystarczą mi tylko zdjęcia
Ja zachowuje dużo rzeczy :) .
Ja niestety jestem i teraz z czasem, jak robię wstępną selekcję przed przeprowadzką myślę po co ja to trzymałam:D
Ja zachowuje dużo rzeczy . A zdjęcia to też podstawa . Mam pudełko gdzie zbieram takie ważniejsze rzeczy np pierwszy smoczek 😃
Najważniejsze są zdjęcia.
Dla córeczki zostawię na pewno parę ubranek, ulubione zabawki :)
Oczywoscie również medale i dyplomy.
Moja mama też to wszystko dla mnie zostawiała.
Dla nas matek wszystko ma wartość sentymentalna. Ja to nadal nie wiem co zrobić ze smoczkami. Czy zachować i zrobić z tego łańcuch na choinkę czy wyrzucić :D
MamaEm Super pomysł! Będzie piękna pamiątka :)
Lily Cudownie!
Od początku do pudełka zbierałam drobiazgi. Mamy skarpetki, pierwszy smoczek, kartki ze chrztu i z roczku. Oczywiście mnóstwo zdjęć i filmów :)
Ja zostawiłam tylko ten pierwszy smoczek i ten przecięty,
resztę oddałam do smyka, chyba teraz znów jest ta akcja smok za smoka:D
Czas z niemowlakiem rzeczywiście szybko mija, dlatego staram się uchwycić te chwile. Robimy wspólne zdjęcia, i chodzimy na sesje :)
Ja jakoś nie jestem sentymentalna. Zdjęcia tak ale resztę wyrzucam
Ja Mam album dziecka w którym zapisuję wszystkie ważne momenty z życia dzieci. Przechowuje smoczki , dokumenty , bodziaki ze szpitala , ubrania z chrztu , zdjęcia ;)
Ja mam drewnianą skrzynkę i tam wszystko chowam:D