Pasta do zębów w ciąży

Szczerze mówiąc to ja używałam normalnej pasy tej co zwykle i wszytko było okej. Nie wybierasz się czasmai do stomatologa na wizytę kontrolną ? Może on ci coś poleci ;) 

Hej dziewczyny poprzednia cała ciążę używałam białej perły dla kobiet w ciąży i było super teraz mam mega problem z pastą albo bolą mnie żeby jak myje wybielająca a jak stosuje elmexa to mam wrażenie że nie doczyszcza tych zębów i są żółte straszny nalot mi się robi od leków oraz od herbaty i kompletnie już nie mam pomysłu doradzicie coś ?

ja również używałam zwykłej pasty w ciąży. 

Ja słyszałam, że w ciąży jedynie trzeba unikać pasty wybielającej a reszta jest ok 

Ją też uzywalam tej pasty co zawsze i bylo ok moze faktycznie dentysta by cos doradzil przede wszystkim cos bezpiecznego dla ciebie a zeby bylo skuteczne albo w aptece zapytaj moze cos pani podpowie

Dużo osób poleca meridol albo coś z drobinkami czyszczącymi właśnie to jest główny problem z tym że robi mi się osad wcześniej tak nie miałam czy po soku pomarańczowym czy po herbacie 

Ja stosowałam zwykłą pastę, tę którą miałam przed ciążą i nie było żadnego problemu. Może zmień szczoteczkę na miekką? 

w ciąży często są nadwrażliwe zęby może warto spróbować lacalut active czerwoną . Ona jest na nadwrażliwe zęby ja ją stosuje ciągle bo mam z tym problem. bez tej pasty mycie po paru dniach to kosmos 

Ja zwykłej używałam i było wszystko okej 

Myślę że wizyta u dobrego stomatologa dużo da. Mój dentysta robi zdjęcie i później pokazuje które zęby są źle doczyszczone, mówi co kupić i jak szczotkować. 

Ja stosowałam Lacalut active bo miałam wrażliwe zęby w ciąży i mi pomógł. W sumie to już przy nim zostałam bo teraz mi zaczęły krwawić dziąsła. 

No tak,ale w ciąży znowu nie da się zrobić zdjęcia. Ja teraz też zaczęłam chodzić i pierwsze co RTG paranoiczne miałam z mężem robione w trakcie wizyty. 

Ja używałlam po prostu blend a med White coś tam i było ok  nie podrażniala a zeby ładne mimo tego że narażone na duzo złych czynników

Ja myslę, że zmiana szczoteczki też może pomóc:p

A ja elmex łagodna pasta dla problemów z dziąsłami 

Zmiana szczoteczki tez bez wątpienia może być dobrym rozwiązaniem natomiast u nie jest tak osobiście że jeżeli szczoteczka mam za miękką to ona też po prostu nie doczyszcza mi zębów w zakamarkach

Ja używałam normalną pastę do zębów, taką jaką używałam sprzed ciąży

Ja używałam biała perłe dla kobiet w ciąży a teraz mam Sensodyne z drobinkami czyszczącymi i jest w porządku:)

A czy ktoś moze wybielał domowymi sposobami? 

słyszałam że soda wybiela zęby, ale nie stosowałam 

Ja również używałam pasty biała perła i zawsze ja używam i w ciąży też miałam chwilowy okres że mnie bolały żeby , to dlatego że dużo witamin przekazujemy dziecku i też ogólnie tak działają na nas hormony więc pasta nie ma nic do rzeczy i nie zaszkodzi i po jakimś czasie mi już to przeszło , zażywałam w tedy witaminę D .