Perfumy , antyperspiranty dla dzieci

Hej Mamy :slight_smile:
Przeglądałam ostatnio perfumy dla dzieci i pomyślałam że utworzę wątek o nich oraz o antyperspirantach :slight_smile:
Gdzie je kupujecie ?
Od jakiego wieku ich używacie dla pociech ?
Czy faktycznie takie dziecięce kupujecie dla dzieci?
Czytacie ich składy ?

Moja 10-latka ma już niezłą kolekcję perfum :face_with_hand_over_mouth: ale bardziej stoją dekoracyjnie na półce, używa sporadycznie :stuck_out_tongue_winking_eye: skladu nie sprawdzam, bo jeśli używa raz na jakiś czas to myślę że nie zaszkodzą :smiling_face: ale przymierzamy się do zakupu pierwszego antyperspirantu i tutaj właśnie przeanalizowałam składy żeby kupić dobry :smiling_face:

1 polubienie

Ooo supe edytowałam bo chyba może tak będzie łatwiej i lepiej , dziękuję Ci dodatkową edycje watku Twoim wpisem :blush::blush::blush:

1 polubienie

Ależ nie ma za co :heart: ja często oglądam właśnie porównania produktów na insta u mamykosmetolog i ma tam super to rozpisane :heart:

3 polubienia

No ja mam chłopca i to dopiero urodzonego więc nie podpowiem ALE ja jak byłam mała i dostałam takie perfumy z jakąś księżniczką chyba to byłam tak mega zajarana psikałam się zawsze z mamą przed wyjściem no SZTOS totalny dla mnie to był :slight_smile:
Więc polecam z perspektywy dziecka które kiedyś takie dostało :slight_smile:

O kurczę, niezły temat. To jeszcze przede mną. Więc chetnie poczytam wasze doświadczenia i polecajki

Noo problem nastolatek jest taki że jak wchodzą w wiek dojrzewania to śmierdzą i to na serio mimo mycia porostu śmierdzą potem. Taki urok dorastania znaleźć dobry antyperspirant to nie lada wyzwanie. Moja córka już od małego miała perfumy jakieś tam ale antyperspirant to tak jakoś od 12-13 roku zaczęła używać

Właśnie byłam w szoku że to tak naprawdę robi się z dnia na dzień.

Moja ma 6 lat i jeszcze antyperspirant niekoniecznie ale już za perfumami lubi się rozglądać.
Ostatnio oczywiście chciała być tak dorosła że się wypsikała czterema próbkami mojego męża Boże myślałam że się porzygam

Oo fajna stronka :blush: u nas te tematy jeszcze daleko ale warto wiedzieć gdzie szukać później rzetelnych informacji :blush:

Ja kiedyś kupiłam córce perfumki z krainy lodu z Avonu ale zapach był taki sobie ogólnie i ten wprstfyczek się popsuł i musiałam wyrzucić

U mnie daleko do tego ale chyba nie będę jakos specjalnie podchodzic do tematu, zarówno kosmetyki jak i perfumy pewnie bedzie chciala wybierac sama wiec jedynie zerkne co to będzie. Ja sama nie bardzo znam się na tym jak czytac sklady kosmetyków. Obecnie bazuje na opiniach kosmetologów przy wyborze kosmetyków dla noworodka ale z czasem jak podrośnie to juz nie będę tak wszystkiego sprawdzać.

ciekawe temat, dla mnie jeszcze bardzo odległy :smiley: ale fajny profil, zapisze sobie :smiley: dzięki za polecajkę

U ludu , ja zapomniałam że taki wątek stworzyłam :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:
Ja pamiętałam po wf w szatni u dziewcząt jak był intensywny zapach, nie wspomnę o chłopakach.
Miałam w klasie taką jedną dziewczynę co jej pot aż szczypał w oczy i nie dalo się wrecz siedzieć obok niej :frowning:
W zimę jeszcze w miare bo bluzy , swetry no i ten wf i ciepłe dni to nie bylo przyjemne :frowning:
Dziś też mamy większą świadomość, większy wybór i kosmetyki faktycznie są dobrane do wieku dziecka. Np Ziaja ma serię dla nastolatków :slight_smile:
W sumie to temat też przede mną ale już powolutku powolutku trzeba się wdrażać w temat :slight_smile:

Właśnie mi się przypomniało jak mój mąż był na studiach o siedział właśnie koło koleżanki i mówi że tak śmierdziało potem męskim ze zaczął się obwąchiwać bo myślał że to on ale to od niej tak śmierdziało. Podobno zadbana a taki miała kłopot niestety. Czasem jest to związane z chorobą

Moje dzieci za małe jeszcze , chociaż 6 latek czasem prosi bym go psiknęła taty perfumem

Moja kiedyś dorwała się do perfum męża a akurat dostał paczkę z próbkami i wypsikała na Siebie 6 różnych zapachów. O matko co to było

Ja się generalnie nadal nie psikam perfumami chyba że gdzieś idę bo nie chce by mały miał w nosie te zapachy

Ja też powiem szczerze że od ciąży ze starszą perfumy zaczęły mi bardzo przeszkadzać

1 polubienie