Pielęgnacja włosów

Jak często i czym należy myć włosy maluchowi? Do czesania włosów dziecka używać grzebienia czy szczotki? Dowiedz się, jak pielęgnować włosy niemowlaka.

Ja swojemu małemu zima myłam główke co drugi dzień teraz jak jest ciepło myjemy codziennie bo mały cały spocony ciągle

ja też uważam, że codzienne mycie głowki jest dobre, niektórzy mówią, ze włoski szybciej się ścierają jak się kąpie dziecko codziennie, ale przecież odrosną prędzej czy później

i tak pierwsze włoski się wytrą więc można myć i czesac do woli. Mój mały urodził się z bujną czarną czuprynką, włoski mu na kark wchodziły. A teraz zrobiły sie jaśniutkie, międzyczasie był łysy jak kolano a teraz znów czuprynka się zagęszcza my tez szczotkujemy po każdej kąpieli włoski szczotką z naturalnego włosia:)

moj mały urodził sie prawie łysy:)… do dzis ma tak jak jasne włoski ze z daleka wyglada jak by ich nie miał:)

moja mala to sie urodzila juz z dlugimi czarnymi wloskami teraz juz sie caly tyl ma kreceno wloski narzie nie ma problemu z czesaniem lokow ale jak juz beda dlugi to napewno bedzie bo naprawde strasznie jej sie kreca ale wiem ze sa takie plyny co sie wloski spryskuje zeby bylo latwiej rozczesywac

u nas po urodzeniu mała miała dużo czarnych włosków:)teraz troszkę zjaśniały,początkowo myślałam,ze po rumiankowym szamponie ale chyba raczej nie…

Martyna ma sporo włosków, ale poki co obmywam jej głowkę wodą z Oliatum. Jeszcze nie używamy żadnego szamponu, a włoski ma śliczne.

Mili, ale rumianek tez mógł małej w tej kwestii ciut dopomóc jesli myjesz nim codziennie

ja malej dzienie myje wloski ale zastanawiam sie czy nie przestac tego robic wlosy sie naucza i mala jak dorosnie to tez bedzie musiala myc wlosy dziennie bo jak bedzie miala po mnie to ja tak mam ze musze co o lato bo tak mi sie strasznie przetluszczajadzien je myc czy to zima czy

Ja główkę mojej niuni myję w nivea baby i też bardzo ładne włoski i każdy mi to mówi i czasem nawet zaczepiają mnie osoby,które mnie nie znają wcale żeby mi powiedzieć,ze niunia ma bardzo ładne włoski tzn ma loczki i do tego lśniące blond włoski,a dokładnie niunia ma taki kolor włosków jak by miała balejaż robiony,ale to oczywiście w tatę bo tata takie miała bo mama była łysa :wink:

Kulcio teraz ona jest jeszcze mała jeszcze to nie dziala. ale potem juz bedziesz musiala stopniowo wydłuzac ten czas:):frowning:

Ja muszę któregoś dnia mojej niuni podciąć włosy tzn grzywkę bo ma kręcone włoski i ta zakręcona grzywka jej w oczy wchodzi.

ja na początek będę używać żelu 2 w1 do ciała i włosków, a szampon z rumiankiem to jak najbardziej może rozjaśniać włosy :slight_smile:

szczzeze to az ja spróbuje nim umys swoje kudełki a mam długie i grube to moze stana sie ładniejsze

moja córcia jeszcze nie ma włosków więc myję główkę mydełkiem lub płynem do kąpieli

A u nas ciemieniucha jest. Oliwka i pozniej myjemy wloski.

gagusia masz racje tak jak mowisz pozniej bedzie trzeba powiedzmy myc jej wloski trzy razy w tygodniu bo sie naucza do dziennego mycia i bedzie musiala myc dziennie albo co drugi dzien jak ja i beda jej sie przetluszczac

ja teraz czasem też co drugi dzień myję córeczce włoski :slight_smile:

ważne, żeby nie myć szamponem codziennie, jak jest gorąco to wystarczy tylko wodą odświeżyć, bo niestety maluch też się poci…