My od początku korzystamy z oryginalnych Pampersów i jesteśmy zadowoleni, a w promocji można znaleźć je w naprawdę dobrej cenie.
Witam mamusie. Czy któraś z Was testowała tańsze pieluchy typu biedronka, Lidl, Tesco, Rossmann itp.? Które wg Was były najlepsze i dlaczego? Które są najbardziej chłonne i wygodne dla Waszych dzieci? (Nie pytam o uczulenie. bo to kwestia indywidualna).
Czy może mi ktos powiedzieć jaką jest różnica między biedronkowymi, pampersami, dada, zielonymi Soft a fioletowym Premium?
Pozdrawiam!
Ja testowalam z biedronki i Lidla ale zdecydowanie wole te z Lidla. Dla mnie pampersy dada są mało chłonne i śmierdzą.
Kazdemu maluchowi pasuje co innego, musisz wyprobowac co bedzie najlepsze dla Was. Dzieci roznia sie budowa a pieluchy krojem, i tak naprawde jednemu dziecku jakas pielucha bedzie przeciekac, a w innym przypadku bedzie najlepszym i najchlonniejszym wyborem. Moja corka paradoksalnie notorycznie przesikiwala oryginalnego Pampersa, a Dady jakos wytrzymywaly. Z kolei Rossmann byl niby chlonny, ale mala miala takie grube udka ze jakims cudem w tych okolicach zawsze miala troche kulek tego zelu chlonnego zawartego w pieluszce.
One roznia sie tez zapachem, ja na przyklad nie przepadam za zapachem oryginalnych Pampersow. A pod tym wzgledem najfajniejsze sa pieluchy eko - np bambiboo z rossmanna ![]()
Tak naprawdę ile mam tyle opinii.
No więc michuni ładnie wytłumaczyła dużo zależy od budowy dziecka bo każdy pampers ma inny krój ma inne wymiary na nóżki itd u nas te z Lidla były koszmarne przeciekaly pampers oryginalny uczulil odparzyl A dodatkowo też przeciekal szczególnie kupki wychodziły góra były inaczej wyprofilowane i nam nie pasowały z kolei dada super jak dla nas nie przecieka i używamy ale tylko tych Premium Care dada Soft przeciekala i wg mnie były mniej chłonne i ogólnie rozpadaly się rzepy w nocy często i materiał dada Soft był taki że jak w środku było dużo siuskow to jakby na zewnątrz były mokre.
Mi również przeciekały. Testowałam Babydream i były w porządku oprócz tego, że w dotyku były trochę szorstkie i nie pachniały tak pięknie jakbym tego oczekiwała
Ja zakładam synkowi pieluszki Pampers i uważam że są najlepsze.Probowałam również Dada i też twierdzę że nie były złe.Testowalismy też z Lidla i nam niestety nie spasowały bo robiły się takie wielkie wybulenia.Myslę, że to jest kwestia indywidualna każdego dziecka różnie z tym bywa trzeba próbować aż trafi się w końcu na te odpowiadające wymaganiom
Ja też sporo testowałam dla synka. I oto moje sugestie:
-PO urodzeniu synka Babydream-z Rossmanna nie sprawdziły się, czyli nr 2. Ale np nr 4 bardzo polubiliśmy i kupujemy. Są chłonne, ładnie si.ę dopasowują.
- Dada fioletowa nam nie podeszła. I odparzała …
- Polubiliśmy też Lupilu w boxach z LIdla. Oferta atrakcyjna, bo 37,99zł za box, a tam jest 100 pieluch. Są chłonne, ładnie się dopasowują.
-Zielony Pampers używaliśmy też parę miesięcy i było oki, ale cenowo mało atrakcyjne…
Teraz tylko Lupilu-chociaż ostatnio nam trafiła się jakaś partia twarda…Ale kolejny box był już oki. NO i Babydream 4 i 4+ są super!!!
Ja przy synku uzywalam do 6mc z pampersa zielone i bylam zadowolona, po 6mc zakupiłam.z biedronki…ale te ciensze i również byly dobre , pomarańczowe z pampersa sa takie pul na pul…zadna rewelacja, a od ok.roczku kupowalismy z Tesco lovrs zielone sa i bylam zadowolona i juz pozostalo na nich az do ok. 2roku;-)
My na samym początku używaliśmy Pampers Premium Care póki nie zmienili ich na gorsze, chodzi mi dokładnie o tą siateczkę. Przy kupce to była tragedia zamiast ładnie chować zawartość to ta siatka cały czas przylepiała się do pupki. od tamtej pory kupujemy tylko Pampersy Active Baby. Na początku nie podobał mi się ich zapach, ale z czasem przyzwyczaiłam się. Dla nas jest to numer jeden wśród pieluszek. Dada nam nie podpasowała, uczuliła i nie była jakaś rewelacyjna. Wiadomo każde pieluszki mogą uczulić i tu trzeba po prostu przetestować. Próbowaliśmy też Babydream ale to była porażka, były sztywne i źle się układały. Fajne były też pieluszki Bambino Lovely Baby. Tak na prawdę każdemu może coś innego się spodobać, trzeba wypróbować aby samej dokonać oceny.
Dada i Pampers ok.Babydream nie bardzo.
Tak jak pisza mamy . Ile mam tyle opini . Jak przetestujesz te ktore Cię interesują napewno znajdziesz dla swojego dziecka idealne . Ja tez duzo testowalam i dla mnie wygrywa papmers premium care dlaczego te ? Bo sa cienkie i nawet jak dziecko duzo siusia to nie robia soe jak balony . Z dady byly za grube i szynko robily sie wlasnie takie balonowe inne zas przeciekaly , a z pampersa inne rodzaje tez nie spasowaly .
Każdy ma swoje zdanie i doświadczenia.
U nas na początku pampers Premium całe, super, nic nie odparzało i nie uczulało, dobrze trzymały. Dada okazała się niewypałem, słabo trzymały i kupi wypływała górą a czasem i nogawką. Zielone pampersy ok tylko trochę drażni mnie ich zapach. Od dłuższego czasu używam Huggies Ultra Comfort o dla nas to był strzał w 10, super chłonne, nie odparzają i nie uczulają, kupę trzymają bardzo dobrze. Plus za gumkę z tyłu. I są bezzapachowe.
A to jakich będziesz używała to już kwestia właśnie prób i testów
Ile mam tyle opinii i ile dzieci tyle produktów do wyboru. Jedne dzieci mają wrażliwe pupy inne mniej, jednym mamusiom pasują pampersy innym Dady…
U nas np Dady z Biedronki odparzają okropnie, a jedyne jakie może nosić to oryginane Pampersy, ale gdyby nie fakt nietolerancji tych pieluszek, wolała bym kupić tańsze Dady, bo sa solidne, miękkie i chłonne. Innych z marketów nie używałam…
U nas teraz na próbę pieluchy z Auchan - Auchan baby. Cenowo atrakcyjne, wykonane porządnie chociaż boję się braku gumki z tyłu. Rzepy trzymają ok. Chłonność jeszcze sprawdzamy ale wydaje się ok. Produkowane w UE ale napisy tylko po francusku i włosku, polska tylko mała naklejka więc mogą być całkiem do rzeczy
O, ciekawa jestem Twojej opinii bo nie znam pieluch z Auchan i nie slyszalam nawet zadnych opinii o nich. W Auchan rzadko tez bywam, ale jakby mialo sie okazac ze pieluchy swietne i tanie to mozna czasem zrobic zapas ![]()
Aniam A za ile pieluchy i ile szt w paczce ? ![]()
Myślę że dużo zależy od malucha jego budowy ciała wielkości itd
A co sądzicie o pieluszkach Lupilu?
Ja nie uzywalam Lupilu, ale moja dobra znajoma bardzo je sobie chwali i korzysta wlasciwie tylko z nich. Z tym, ze - jak juz pisalam wyzej - jednak kazdemu dziecku inna pieluszka podpasuje, kwestia budowy, tego jak maluch siusia (malo i czesto, rzadko i duzo)…