Pienista kupka u 5 miesięcznego niemowlaka

Moja córka od 3 tygodni robi bardzo spienione kupki, wręcz jakby wychodziła z niej piana (aż słychać, że podczas załatwiania się wychodzi taka piana), znajduje się w niej również śluz, czasami grudki (zdarzają się zielone). Kolor jest normalny żółty(musztardowy- karmie piersią). Byłyśmy u pediatry, kazała odstawić laktozę i podawać do każdego karmienia Delicol. Czy u któregoś z Waszych maluszków wyszła alergia pokarmowa tak późno? 

A w jakim na wielu jest Twoja córka? Czasami takie kupki zdarzają się jak dziecko ząbkuje. Idą jej ząbki?

Tak u nas było to samo :) delicol jest na trawienie laktozy wychodzi na to że dziecko nie trawi laktozy podawaj bez obaw u nas bardzo pomógł i obsjey brzuszkowe szybko ustąpiły ale długi czas jednak podawaliśmy te kropelki i mogę je polecić z czystym sumieniem 

Skończone 5 miesięcy. Wkłada rączki do buźki oraz zabawki, mocno się ślini ale szczerze powiem jak narazie nie widzę aby coś się przebijało. 

Czasami nie widać od razu potem zaczyna dziąsło dopiero puchnąć i zaczyna się przebijać z początku właśnie jest tak że my gołym okiem nic nie widzimy a dziecko się już męczy 

Mogą to być właśnie zeby albo problemy z trawieniem laktozy moze faktycznie trzeba będzie podróżować delokol na dłuższą metę aby było widać efekty ale spróbuj napewno nie zaszkodzi

U nas było to samo nic nam nie pomogło ani biogaja ani diflos ani sab simplex były bóle brzuszka ,wysypka i pomogło dopiero to długi potem podawałam małej te krople po nich się nie męczyła tylko robiła kupę bez problemu one są właśnie na rozbicie enzymu laktoza jak dziecko nie to końca ją trawi ale nie przejmuj się na zapas u nas wszystko przeszło z czasem i dziecko teraz normalnie pije mleko krowie z kartonu :) 

A sprawia dziecku to dyskomfort? Daje oznaki że boli brzuszek itp ?

MamaLauryG - bardzo dziękuje za odpowiedz :) 

Xyz- podczas załatwiania się faktycznie się pręży i wychodzi właśnie taka piana a w ciągu dnia jest okej, brzuszek miękki nie zauważyłam żeby coś jej dokuczaLO. 

Przechodziliśmy przez to wiec wiem jak to wygląda dużo cierpliwości dla was przyda się :) to minie z czasem ale najgorsze są te chwile pierwsze kiedy dziecko coś boli i nie wiemy co mamy zrobić i jak sobie z tym poradzić 

wydaje mi się że dziecko nie toleruję laktozy stąd te objawy,ja bym podawała delicol.

u nas delicol był wprowadzony jak malutka nie miała jeszcze miesiaca i niestey nie sprawdził sie kupka wręcz wodnista ;/ wiec szła do wylania ;/ w dodatku spadek masy ;/ spowodował ze była zmiana mleka na mleko na recepte i tutaj była poprawa exresowa.

Taka kupa moze miec różne objawy dziewczyny wspominaja zabkowanie no moze i tak u nas 4 zęby a przy żadnym nie było rozwolnienia;) jeśli delicol nie pomaga warto udac sie na ponowną wizyte 

Anisss u każdego dziecka jest inaczej własnie o to chodzi że ten lek ma rozbić laktozę stąd z początku taka reakcja organizmu 

u nas było to jescze przed lekiem;)

ale z tego co widzę u Klaudii było podobnie

To u nas były różne przed podaniem albo nie było ich wcale i był płacz i ból brzuszka właśnie a po tych kroplach od razu była kupa

każdy przypadek inny i nie zawsze swiadczy o tym samym;( 

Dlatego warto się z kimś skonsultować albo kogoś poradzić żeby porównać sobie i uzyskać jakąś pomoc 

ja sie nie wypowiem, bo nie miałam takiego przypadku, ale przez jakiś czas podawałam też ten delicol na zmianę z kolzymem, bo u nas był problem z wypróżnianiem się i to rzeczywiście nam pomogło. 

Ja nie wyobrażam sobie nic innego podawać szczególnie że przeszliśmy przez naprawdę wiele jej tylko leków ale także innych sposobów i nic nie pomogło tak jak to ile tych kroplek kupiłam to nawet nie wiem ale podejrzewam że bardzo dużo 

super ze dało sie w końcu utrafić w lek który pomaga i działa;)