Pierwsze buciki

Dziewczyny jakie wybrać pierwsze buciki dla syna ?

Czym się kierować przy wyborze ? 

Byliśmy ostatnio u lekarza rehabilitacji i z racji że synek zaczyna nam wstawać doradził aby zainwestować w pierwsze buciki. To moje pierwsze dziecko i nie mam pojęcia na co zwrócić uwagę.

Będę wdzięczna za poradę 😘

Napewno żeby były elastyczne i z dobrego materiału . Na insta polecę ci konto fizjomommy pokazuje jak wybrać buciki i poleca modele :)

Na pierwsze buciki nie ma co żałować bo dziecko dopiero uczy się chodzić i ustawiać stopę. Muszą mieć przede wszystkim miękką elastyczną podeszwę. My lubimy buty bartek.

Zobacz sobie na instagramie u senfisi ona jest fizjoterapeutka i ma zapisana relacje o wyborze bucików:)

Moja znajoma kupiła córce skarpetko buty z Attipas i bardzo sobie chwali. Ja mam jeszcze trochę czasu do pierwszych kroków ale też myślę właśnie o tym rozwiązaniu :)

Eska my też mieliśmy takie kupione w domu towarowym ale trzeba je odpowiednio dobrać bo zsuwają się z pięty i dziecko chodzi koślawo 

Tak zgodzę się z tobą , my mieliśmy złe dobrane i tragedia 

No nam nawet Pani pediatra powiedziała że może sobie dziecko przez to pokrzywić nogi właśnie jak będzie mieć źle dobrane buty i wpływa to także na wadę postawy

Przez to syn ma teraz płaskostopie prawdopodobnie

Może tak być też miałam właśnie przez zke dobrane buty polecam ćwiczenia z piłką 

O a polecis jakieś cwiczenia fajnie ?

Ważne jest aby do rac odpowiednie buty dla dziecka.

To najwazniejsze

tak są buty a jak nie buty to wkładki 

A są takie małe wkładki ? 

Dokupując odpowiednie wkladki do butów? 

Tylko jak odpowiednio dobrać te buty? Dla mnie to ciężkie zadanie;/ 

chodziło mi o wkładki do butów na płaskostopie, są dla dorosłych a dla dzieci szczerze nie wiem 

wkładki do butów wykonuje się na zamówienie;( my robilismy w puncie gdzie można kupić buty ortopedyczne, mają tam zestaw do badania stóp po wyniku którego wykonują wkładki na wymiar dostosowane do danej stopy ( bywa ze na jednej nodze jest inna wada niż na drugiej, lub nie co różnią sie rozmiarem) moze nie jest to tanie ale warto, bo widać efekty

Takie wkładki to niestety chyba tylko na zamówienie.