no obcinanie wlosow to gimnastyka
Nigdy nie zastanawiałam się nad problemem z włoskami u dzieci tzn. z ich obcięciem: kiedy należy to zrobić i jak sprawnie oraz skutecznie przeprowadzić pierwsze cięcie. Błaha z pozoru czynność, okazuje się jednak często problemem dla rodziców i dziecka.
Moj synek ma 7 miesięcy ale leciutko mu tylko przycięłam takie pojedyncze włoski co w oczy mu wchodziły A wiem coś o obcinaniu takich maluchów bo nie jedno mi już przyszło obcinać i to chyba już u każdego dziecka jest inaczej bo są dzieci które płaczą i są dzieci co naprawdę super grzecznie siedzą
Podstawa to fajny miły fryzjer który umie dziecko zainteresować
ja obcinam maszynką na 9
ja sama nozyczkami obcięłam dużo nie było
Ja córce włoski dopiero zaczełam obcinać gdy chodziła do przedszkola. Z ich obcinaniem nie było problemów.
moim bardzo szybko rosną włosy ale taki wypad do fryzjera jest wyzwaniem
swoja jak karmie to sobie wyrywa wtedy włoski z tyłu głowy
oj dzieci nie lubia obcinania wlosow
ja niedługo sie może o tym przekonam
My na razie nie podcinaliśmy. Wolimy takie dłuższe, krecone delikatnie włoski niż jak dziecko ma obstrzyżoną głowę na kilka milimetrów - jak z obozu…
ja pierwszy raz obcinałam małej włoski jak miała jakieś 3 miesiące teraz grzywkę tylko jej przycinam żeby do oczek nie wchodziła
ja też przycinam tylko grzywkę małej
ja niedługo bede grzywke podcinac żeby w oczka nie wchodziła niuśce
ja juz nie moge sie doczekac kiedy bede jej robila warkoczyki ale to jeszcze ze dwa latka chyba
u mnie teściowa sie nie może bardzo tego doczekać
ja mam synka wiec u mnie robienie warkoczykow odpada…mamy juz za soba kilka wizyt u fryzjera i zawsze syn jest dzielny i spokojny
ta ja swojej tesciowej nie pozwole ona miala synow wiec nie mogla im robic warkoczy trudno miala pecha a to moja cora i ja bede jej plotla warkocze
ja też mam syna, ale do fryzjera to mamy jeszcze czas, narazie włosów mało i krótkie ale to na pewno będzie wydarzenie
ja tam jej nie zabronie. bedzie chciała to niech robi tylko delikatnie a nie tak jak drógiej wnuczce robiła. za ja szarpała za włosy. mała aż łzy miała