Pisanie na forum

Dziewczyny ja rozumiem że każda chce wygrać ale nie wiem czy tylko mnie to przeszkadza, jeżeli tak to przepraszam ale nie piszcie po 3 posty jeden pod drugim. Wystarczy zawrzeć odpowiedz w jednym. Tu naprawdę nie chodzi o jak największą ilość postów. Tak samo jak odpowiadanie w stylu, tak dokładnie, i 15 osób pisze ,tak dokładnie,. Po to są serduszka że wystarczy to kliknąć. Robimy same spam którego nie da się czytać. Redakcja wybiera osoby które nie tylko mają dużą ilość postów ale liczy się też ich treść. Jeżeli kogoś uraziłam to przepraszam jeszcze raz ale naprawdę źle się czyta posty gdzie odpowiedzi są identyczne tylko od innych osób. Piszmy swoje odczucia ale kiedy się da kliknijmy serduszko to znaczy to samo. :wink:

7 polubień

Tu przyznaję rację. Kazdy chciałby wygrać, ale bez przesady. Już był ten temat poruszony w jednym wątku w komentarzach, że właśnie ktoś pisze po kilka odpowiedzi, gdzie można było zawrzeć wszystko w jednej, nawet jeśli odpowiadamy kilku osobom, to można je przecież oznaczyć. No i to pisanie „tak dokladnie” tak naprawdę do dyskusji mało wnosi… :confused:

1 polubienie

Od kiedy dołączyło sporo nowych osób to właśnie zrobił się taki trochę wyścig szczurów po nagrody… I to bardzo widać było jeszcze na poprzednim forum jak były porady i nagle 100 ocen, gdzie zawsze było max 20. :slight_smile: Moim zdaniem nie powinna liczyć się ilość tylko jakość odpowiedzi. Nie wiem jak osoby z Canpolu wybierają testerów, czy to z liczarki komentarzy biorą czy jak… No ale słabo jak ktoś się udziela tylko kiedy są fajne nagrody.

Ja mam konto jakoś od 2023 roku i sporo się udzielałam na poprzednim forum, a na nowym musiałam utworzyć nowe konto, bo stare nie działało. I też miałam trochę stopa w odzywaniu się jakoś od listopada, bo w grudniu rodziłam i nie miałam na to czasu :slight_smile: Teraz wracam na forum, bo są wakacje i można powiedzieć, że mam na to więcej czasu. Dzieci starsze, mniej obowiązków, bo nie ma szkoły, więc wieczorami będę tu zaglądać, ale też nie codziennie, bo jednak trochę trzeba skupić się na czytaniu wątków, ale czas dla rodziny i dla siebie też wypadałoby mieć :slight_smile:

No właśnie z tymi poradami ostatnimi to jaja były niezłe hahaha nawet tyle osób na forum nie było ile serduszek w poradach. A i tak chyba było ich 10 więc każda porada wygrywała jak dobrze pamiętam :rofl::rofl::face_with_peeking_eye: te nagrody tutaj to tylko dodatek tak naprawdę. Ciekawa jestem czy gdyby Canpol wysyłał jednego smoczka też było by tyle aktywnych osób :rofl::rofl::crazy_face: oooo a może by tak podpowiedzieć redakcji żeby nagrody były niespodzianką i ujawniane były wraz z wynikami kto wygrał :face_with_raised_eyebrow::face_with_raised_eyebrow::thinking::thinking::smiley:

1 polubienie

To też byłoby ciekawe rozwiązanie. Ale tak jak mówisz, nagrody to tylko dodatek. I tak dostajemy to tak naprawdę za darmo, wiec i jeden smoczek powinien cieszyć :smiling_face:

2 polubienia

Pod koniec czerwca faktycznie było więcej osób, które trochę spamowały, żeby zdobyć punkty. Pewnie znowu wrócą dopiero pod koniec miesiąca… Na szczęście redakcja widzi wszystko, kto jak się udziela,

1 polubienie

Udzielanie się na forum to ciężki temat :wink: są dziewczyny , które piszą po kilkadziesiąt komentarzy dziennie - odpowiadają na te nowe , ale i na te sprzed kilku lat…. Ja trochę się dziwę , że mają czas. Jako mama zaglądam tutaj raz dziennie i staram się odpowiedzieć na wszystkie nowe wątki. Jeżeli coś starego jest zaczęte to czytam czy pojawiały się np. nowe trendy , metody itp. Czasem nie wiem w co ręce włożyć , zwłaszcza teraz gdy są wakacje i dzieci w domu :wink: no ale i tak najśmieszniej było z poradami - ilość ocen a do tego zaniżanie ocen….

1 polubienie

To jest bardzo fajny pomysł z tymi niespodziankami :slight_smile:

1 polubienie

I nie tylko w czerwcu, bo tak już było na początku tego roku jeszcze na starym forum :slight_smile: Nie wiem czy te osoby tu wróciły po zmianach. Nie zauwazyłam też jsszcze “starych” osób, które były - no chyba że zmieniły nicki :slight_smile:

1 polubienie

A to byłoby super rozwiązanie. Warto by je rozważyć :slight_smile: wtedy faktycznie byłoby widać kto w jakim jest tutaj celu….
Bo jeżeli wszyscy są „bo chcą” a nagrody to dodatek. To przecież nie ma znaczenia co jest do testów. Nawet gdyby to miał być smoczek lub paczka pieluszek tetrowych :wink: mam nadzieję , że redakcja to rozważy

2 polubienia

Pewnie tak. Ja jestem,stara, :smiley::smiley::crazy_face: jestem tu od 2024 roku :smiley:

1 polubienie

Paczka pieluszek ? Ja to się cieszę z darmowej próbki jak mi pani da przy kasie :rofl::rofl: albo często w Rossmanie u nas dają paczkę chusteczek higienicznych z czysciochowa to też się cieszę jak dziecko :crazy_face:

Oj tak też to zauważyłam i wkurzam się jak wchodzę w wątek bo widzę że zostało dodane plus ileś tam komentarzy nowych a tam -masz racje, tak dokładnie.
Ja tu jestem od 2022roku, nie w każdym miesiącu byłam aktywna ale mi to forum daje przede wszystkim wsparcie. Tego tu szukałam dołączając a nie nagród. Wiadomo są one naprawdę atrakcyjne i fajnie dostać no ale takie sztuczne komentarze na siłę psują forum

1 polubienie

Naprawdę było tyle polubień pod poradami? Szok! Nie byłam aktywna w tym okresie, zatrzymałam się na czasach, gdy porady miały po 3-4 polubienia w porywach do 10 :sweat_smile:

Przyznam się Wam, że sama staram się raczej coś więcej napisać, czasem aż za dużo mam wrażenie :sweat_smile: ale czasem jak wchodziłam na szybko na telefonie i widziałam, że ktoś coś mi odpisał to potrafiłam napisać tylko szybko “tak dokładnie”. Ale z tego co zauważyłam, to takie odpowiedzi i tak nie są “punktowane”.
Kilka odpowiedzi pod postami to też potrafi denerwować, robi się bałagan. Czasem jak chcę odpowiedzieć kilku osobom używając opcji “odpowiedz” to faktycznie wskakuje kilka odpowiedzi po sobie. Lepiej jest używać fukcji cytatu, wtedy w jednej wiadomości można odpowiedzieć kilku osobom. Tylko to trochę więcej czasu zajmuje i na telefonie łatwiej się odpowiada niż cytuje.

Z jednej strony może to być jakiś pomysł, ale z drugiej strony wtedy może się okazać, że dostaniesz rzeczy, które kompletnie Ci się nie przydadzą. Ja na przykład unikałam forum jak były do wygrania butelki, bo moje dziecko dość szybko odrzuciło butle. Tak samo laktator dla mamy, która karmi mm. Ja byłam zadowolona z takiej nagrody, ale nie wszystkim mamom to się przyda.

To prawda często powielane posty są poprostu bez sensu :slight_smile:

To prawda właśnie mega słabo , ale cuz zawsze niestety tak jest i będzie

To też jest napewno jakiś fajny sposób :slight_smile: może by przyniósł jakiś rezultat

Tak, był taki czas, że było po 100 ocen właśnie… Ale to robiły nowe osoby, a szczególnie taka jedna pani :slight_smile: Chyba sama zakładała konta i dawała sobie serduszka, a inne porady oceniała 1 gwiazdką, a do swojej porady dawała 5 gwiazdek :slight_smile:

No w sumie racja, że nagrody mogą się nie przydać :slight_smile: Ciężki temat z rozwiązaniem tej kwestii :smiley: Dlatego ja w czerwcu się nie udzielałam, bo nie chciałam już kolejnego laktatora. Jakbym go dostała to albo by leżał albo musiałabym sprzedać, bo nie mam komu dać :slight_smile:

A to nie było też tak że tam były dwie bardzo podobne porady z podobnych nicków? Coś mi się tak kojarzy

Mnie też się zdarza napisać tak dokładnie ale jak już jedna osoba tak napiszę to niech zeszta polajkuje a nie pisze pod spodem powielając to samo. Bo wchodzisz w post a tam 6 odpowiedzi ,tak dokładnie, ,tak masz rację, ,tak zgadzam się,