Planujesz ciążę? Zmień dietę!

Powiedziano już wiele na temat tego, co jeść w ciąży, a także podczas karmienia piersią. Czy jednak są jakieś specjalne wskazania żywieniowe zanim kobieta zajdzie w ciążę? Czy można wspomóc płodność odpowiednio dobraną dietą?

można jeść wszystko, tylko używki trzeba odstawić

Jakos nie zwracalam uwagi na to co jem planujac ciaze

Ja jadłam, to na co miałam aktualnie ochotę, ale z umiarem :slight_smile: a przede wszystkim dużo owoców, warzyw, świeżych soków.

Jednym słowem zdrowy styl życia procentuje zawsze.

moja siostra paliła papierosy miała cieżki i stresujący tryb pracy i zawszła w ciążę

Drogie Mamy,

Jutro tj. 5 grudnia 2013 roku, o 9.40 Magda - autorka porady będzie gościem programu „Pytanie na śniadanie” w TVP2. Podczas spotkania będzie poruszany temat naszej porady. Magda będzie opowiadać o zmianie diety w czasie swoich starań o kolejną ciążę. Zachęcamy do oglądania :slight_smile:

Pozdrawiamy,
Mamy Canpolu

Ja nie zmieniłam diety planując ciążę w ciąży trochę zmieniłam ale to raczej ze względu na zgagi które mnie męczyły :slight_smile:

najlepiej zawsze dbac o siebie i o zdrową diete

może to źle zabrzmi, ale nie brałam kwasu foliowego w ciąży (kiedyś go nie było i dzieci rodziły się zdrowe), a w zamian jadłam dużo produktów bogatych w kwas. a tak to specjalnie nie trzymałam diety

Najlepiej zawsze o siebie dbac ale w ciąży to już szczególnie

ja nic nie zmienialam zaczelam jesc tylko wiecej warzyw i owoców

ale moze lepiej byl mi sie przestawic bo akurat przyszła wiosna i bylo w czym wybierac

Przy planowaniu w sumie zapomnialam o odpowiedniej diecie

Ja brałam tylko kwas foliowy

Zmiana diety w takiej sytuacji jest bardzo ważna.

ja nie zmieniałam diety…brałam kwas foliowy

Ja od zawsze lubię fast foody. Ani przed zajściem w ciążę, ani już będąc w ciąży jakoś specjalnie nie zmieniałam nawyków żywieniowych, a nie miałam żadnych dolegliwości ciążowych :slight_smile: Ale mimo to i tak wiem, że jeśli będziemy planować drugie dziecko to lepiej się do tego przygotuję.

Ja w ciąży jadłam w fast foodach czasami.

też czasami jadłam fast foody