Nie spotkałam się z takim produktem. Raczej nie ma takiej potrzeby by dziecko stosowało płyn do płukania ust. Wystarczy szczotkowanie. Obawiałabym się że w tym wieku będzie go połykać. Po 6 roku życia dziecko już jest na tyle świadome i rozwiniete że nie ma takiego ryzyka.
A mam taką ciekawostkę. Ostatnio mój dentysta powiedział, że płynu powinno się używać przed myciem zębów a nie po. A Wy jak korzystacie ?
Mamy czy wasze starsze dzieci używają płynu do płukania ust po myciu zębów ? Do tej pory spotkałam tylko takie od 6 lat w górę . Chodzi mi o mniejsze dziecko 3,5 latek
syno widzi jak my używamy i on też chce stąd pytanie . Nie wypije go tu jestem pewna . Ale faktycznie ciekawe z tym płukaniem przed myciem . Ja zawsze po
Jeżeli też chce to kupiłabym jakiś delikatny płyn taki powyżej 6 roku życia i rozcienczyla woda.
Planujecie wizytę u dentysty? Może on poleci coś konkretnego.
Ja też nigdy nie spotkałam się z wersją płynu poniżej 6 roku życia.
Byliśmy u dentysty , ale syn tak się rozkręcił w gabinecie , rozgadał się z panią doktor że zapomniałam zapytać
Byliśmy u dentysty , ale syn tak się rozkręcił w gabinecie , rozgadał się z panią doktor że zapomniałam zapytać
Nigdy nie spotkałam się z takimi płynami dla dzieci. Chyba bałabym się , że płyn zostanie wypity przez moje dziecko. Tak powyżej 6 roku życia to chyba cos jest w rossmanie
Ja zawsze korzystam z płynu na koniec mycia zębów. To ostatni krok u mnie w higienie jamy ustnej. Tak z ciekawości przejrzałam teraz internet i wszędzie piszą zeby jamę ustną płukać płynem na koniec. Ciekawe dlaczego polecił robić to na początku.
Też się nie spotkałam i wydaje mi się że może nie być takich produktów ze względu na to że takie małe dziecko może jeszcze go połknąć.
Nie uzywamy płynu jeszcze, córka też ma 3,5 roku właśnie i nigdzie się z takim nie spotkałam.
ja używam ale dzieci nie, moje dzieciaki by napewno połknęły, ale nie słyszałam jeszcze o płynie dla dzieci