Drogie! Zwracam się do Was z wielką prośbą o wsparcie badań studentek Wydziału Psychologii UAM. Badania dotyczą poczucia atrakcyjności w ciąży. Wypełnienie ankiety nie zajmie dłużej niż 5 minut. Badanie skierowane jest do kobiet, które oczekują pierwszego dziecka, w wieku od 25 do 35 roku życia, które pozostają w związku. Jeśli znacie inne przyszłe mamy - proszę zachęćcie je do wypełnienia ankiety. Bardzo dziękuję za Wasz wkład i pozdrawiam jako opiekunka projektu i mama :)
https://forms.gle/MaiPHeYoUER5Ro3r5
Ja akurat juz trochę po porodzie, więc nie pomogę. Ale mogę powiedzieć, że wciazy mialam wrażenie, że wyglądam dużo lepiej. Piękne włosy, ładniejsza cera itp. :)
Ja niestety też już nie pomogę bo jestem mamą dwójki dzieci
Przekazane siostrze męża ma 33 lata i ma męża powiedziała że zrobi ankietę:)
Myśle ze na początku po porodzie kobieta zawsze może czuć się gorzej
A ja wlaneie zaraz po porodzie czułam się okej . Teraz jestem miesiąc po i trochę zaczyna denerwować mnie brzuch . Mam wlaneie wrażenie że przytyłam przez ten miesiąc. Mam okropną ochotę na słodycze . Jadła bym je codziennie garściami
Xyz mam identyko + rozstępy.. wypadające garściami włosy i ból zębów. Na szczęście jutro idę do dentysty niech tam zerknie. To chyba przez karmienie piersią, potrzebujemy więcej kalorii a jeszcze takie mrozy że człowiek więcej energii potrzebuje. Xyz a badalas tarczycę??
Wypełnione. Uważam, że to bardzo ważny temat i powinien być skierowany to szerszego grona kobiet :)
zrobione :)
Oki
Mój mąż nawet pk ciąży mnie wspiera. Nie czuje się gorsza chociaż mam jeszcze parę kg na + i brzuch jak w ciąży (takie mam wrażenie)
Zdecydowanie ważny temat. Ciekawa jestem jakie wyjdą wnioski.
Poszło
Wsparcie męża czy partnera jest bardzo ważna kwestia nie tylko w ciąży ale też po porodzie
Bardzo ważny temat. Ja niestety nie mogę wypełnić ankiety ze względu na to, ze nie jestem w ciąży ale wysłałam link do dwóch koleżanek. Mam nadzieje, ze badania będą owocne
Temat ciekawy i ważny. Warto poświęcić czas na wypełnieniu ankiety.
Niestety w ciąży już nie jestem, ale uważam, że to bardzo ciekawy temat. Wiele kobiet ma problem z samooceną w ciąży, bo ich ciało bardzo się zmienia a jesteśmy nauczone, że nie możemy narzekać.
Ankieta już pewnie nieaktualna ale temat bardzo ważny. Ja nie lubiłam siebie w ciąży, nie czułam się atrakcyjnie pomimo, że wiele osób mówiło, że bardzo dobrze wyglądam i nieskromnie mówiąc, faktycznie wyglądałam nienajgorzej, bo miałam tylko dodatkowo brzuszek. Wsparcie miałam na każdym kroku:). Ale poprostu to nie dla mnie:). Chciałam już wrócić do swojej wagi, swojej sylwetki, swoich ubrań itd:).
O tak liana jest to w pełni zrozumiałe ja od 7 miesiąca ciąży czułam się strasznie gruba mimo że nie przytyłam nie wiadomo ile. Jeszcze na początku 9 miesiąca usiadłam u znajomych na stole w ogrodzie bo nie mieli ławek haha i kolega chciał mnie wziąć na ręce i znieść z tego stołu i mówi,, kurde jaka ty ciężka,, no normalnie trauma dla mnie to była chyba przez tydzień poradzić sobie z tym nie mogłam ...
ja 1sza ciaze konczylam +30 , w drugiej mam nadzieje na mniej...