nie słyszałam o tej chorobie , taki wirus dla dziecka może być groźny
Czy wirus cytomegalii jest groźny dla dziecka? Jak wykryć jego obecność? Czy wirus może przeniknąć przez łożysko? Podpowiadamy, co robić w przypadku zakażenia. Dowiedz się, czemu przyszła mama powinna badać się w kierunku obecności wirusa cytomegalii.
no to ciekawe jak takiego wirusa odróżnić, skoro jest podobny do przeziębienia… masakra
MagicznyPazur nie jest łatwo odróżnić wirusa od zwykłego przeziębienia bez badań na obecność wirusa cytomegalii…Ja nawet nie wiedziałam ,ze miałam wirusa cytomegalii.Dlatego jak zobaczyłam wyniki byłam przestraszona.Bardzo sie bałam o moje dziecko.Najwazniejsze ze wszystko skończyło sie dobrze:)Tego strachu nigdy nie zapomnę ![]()
ja nie slyszalam o tej chorobie w zyciu , my wielu rzeczy jeszcze nie slyszalysmy
masakra dziwne
Iwona - dobrze, że wszystko się pozytywnie zakończyło. Ale nie chciałaby przeżywac takiej sytuacji.
Dziękuje Doris_igi .Masz racje dobrze,ze wszystko pozytywnie sie zakonczylo.Ja tez nie chciałabym ponownie tego przeżywać.Najlepiej test na wirus cytomegalii zrobić przed zajściem w ciąże.Dle bezpieczeństwa dziecka.
racja dobrze,ze wszystko pozytywnie sie zakonczylo bez kłopotów
Ja zdaje się miałam badanie robione w I trymestrze.
ja takiego badania wlasnie sobie nie przypominam
Nie kojarzę czy miałam takie badanie, Ale nie słyszałam o tym wcześniej
Musialyscie mieć robione to badanie.Moj lekarz zlecił mi je odrazu po potwierdzeniu ciąży.Jeżeli nie mialyscie aktywnego wirusa cytomegalii ,to dlatego pewnie nie kojarzycie badania.Nie zwracalyscie pewnie uwagi ,na te badanie ,które wyszły dobrze.
okropne musze dopytac czemu nie mialam badania takiego
Może i tak, tych badań na początku było tyle że może faktycznie przegapiłam
musiałas mieć!
Ja nie zwrocilam uwagi na te badanie
Też nie kojarzę wogole badania
jakos mi się nie kojarzy bym musial zwrocic uwagę na badania
Ja miałam, chociaż jezeli zlecone jest prze NFZ to często wynik zna tylko lekarz.