Poduszka Head Care

Witajcie.
Używała któraś z Was poduszki Head Care? Jakie są Wasze opinie na jej temat? Spełnia swoją funkcję? Faktycznie jest skuteczna?

Ja nie używałam, ale jeśli dostałaś takie zalecenie od specjalisty to chyba trzeba. Na własną rękę raczej nie kupowałabym dziecku jakichkolwiek poduszeczek. Noo może z wyjątkiem motylków.

Również nie używałam takiej poduszki dla dziecka, ani żadnej innej. Jeśli lekarz nie zaleci to nie ma takiej potrzeby. Wystarczy dziecku zmieniać pozycje.

ja różniez nie uzywalam ale koleżanka używała i efekty daje o ile dziecko chce na niej leżeć :slight_smile:

Znajomi kupili dla dziecka i moim zdaniem to zbędny gadżet. Jeśli się nie układa malucha ciągle w tej samej pozycji, tylko pilnuje zmian, to nie grozi mu żadne zniekształcenie główki.

Zgadzam się z poprzedniczkami, dla maluszka bez powodu nie ma potrzeby kupować takiej poduszki. Jeśli już jednak zniekształcenie jest większe i sam lekarz zaleci to spróbowałabym z tą poduszką.

Ja również nie kupowałabym takiej poduszki. No chyba, że z zalecenia lekarza. Główki możesz sama pilnować i zwyczajnie układać raz na lewym a raz na prawym boczku i nie będziesz miała żadnych problemów.

Niektorzy zalecaja poduszki dla dzieci inni odradzaja my natomiast mala od poczatku kladlismy na płaskim . Teraz ma roczek i śpi na płaskich podusiach już . Wiec ile osob tyle zdań :slight_smile: ja sie tez za duzo tego naczytałam i w koncu nie wiedzialam czy dziecko ma spac na poduszce czy nie . No a ta o ktorej piszesz ja dla mnie tez zbędna :slight_smile:

ja uważam osobiście że bez potrzeby nie powinno się jej stosować.

Po urodzeniu Synka bardzo pilnowałam, by Jego główka była odwrócona raz w jedną raz w drugą stronę. Potrzeba zakupu poduszki, była minimalna. Gdy się zdecydowaliśmy z mężem na jej zakup, okazało się, że Syn zasypia obok…Poduszka Head Care jest specjalnie wyprofilowana. Głowa “wpada” w poduszkę, a jej boki są wysokie. Schemat z zasypianiem obok powtarzał się za każdym razem.

Ja taką poduszkę dostałam i kładłam synka na niej pilnowałam żeby na każdej stronie leżał i główkę ma ładną . Teraz przestałam jej używać bo akurat wchodzimy w etap przewrotów więc na pewno uniemożliwiałaby ruchy dziecka . Nam pomogla bo syn kładł tylko głowę na stronę prawa albo lewa nie trzymal głowy na wprost

Pati bo czasem taka poduszka jest przydatna ale można się obejść bez ale jak widać już że lekko jest problem z tym to lepiej kupić niż ma się pogłębiać to skrzywienie.

Poduszka head Care uratowala główkę syna mojej kuzynki. Chłopiec urodził się z lekko zniekształconą główką. Nie było to dla niego groźne. Chodziło po prostu o aspekt wizualny. Chłopiec dostał zalecenie by leżeć na tej poduszce. Całe szczęście pomogła i główka ma teraz piękny kształt.
Jeżeli nie ma potrzeby to wydaje mi się, że kladzenie na niej dziecka jest zbędne. Powinno się ja stosować gdy jest potrzeba

Uważam tak samo jak Patrycja że powinno się ja używać jeśli jest taka potrzeba no dziecko zaczyna na jednej stronie spać albo krzywa głowę ma a tak bez potrzeby myślę że nie jest dobrym pomyslem