Poradnik zakupowy - odpowiednie ubranka dla malucha

Z jakich materiałów powinny być ubranka dla dzieci? Czy mogą mieć ozdobne naszywki i detale? Sprawdź, czym się kierować przy zakupie ubranek dla malucha.

teraz to przy ubieraniu córci nie ma problemu tak jak z dobraniem odpowiednich ubrań ale jak sobie przypomnę początki to metodą prób i błędów doszłam co najlepiej się sprawdza

Natalia mam to samo. Ile kupiłam rzeczy, których nawet raz mojej córce nie założyłam. spódniczek nie miałam, ale kilka sukieneczek kupiłam:) Jedną nawet na pamiątke zostawiłam.Rajstopek nie kupowałam, ale pewnie dlatego, ze urodziłam Aie jak było w sumie juz ciepło i pewnie stwierdziłam, że nie potrzebujeObstawiam że jakbym ja miała rodzić np.w grudniu to bym kupiła komplet rajstopek:)

hmm to piszaca porade jest w koncu w ciazy ? czy nie?

my ubranka staramy się kupować na wyrost i większośc wygodnych a mniej sukienek i spódniczek

jak dla mnie spódniczki i sukienki lepiej się sprawdzaja jak dziecko jest trochę większe bo takiemu maleństwu to jest w tym raczej nie wygodne i jak córcia była malutka to królowały u nas śpiochy, body i pajacyki

my mamy troszke wieksze zeby było wygodnie

ja również planuję kupić głównie body i pajacyki, chociaż myślę, że jakaś jedna, mała spódniczka też może skusić :slight_smile: w końcu są one takie słodkie…

Natalia myśle podobnie. Na pocz atek najlepsze sa bawełniane spodenki.No oczywiście kazda mam dziewczynki marzy o pieknych sukienkach no ale lepiej poczekać.

sukienki są super latem… zwłaszcza jak żegnamy sie z pieluchą i uczymy nocnika… nie trzeba na szybko rozbierać dziewczynki tylko kiecka do góry i na nocnik :slight_smile:

tak, trzeba zwracać uwagę na zatrzaski przy śpiochach i pajacach, ja się nacięłam na takie, co się w ogólnie nie zapinały, a śpiochy kupowałam nowe i to w drogim sklepie dla dzieci. ciuszek był do wyrzucenia…

zgadzam sie co do sukienek fakt ładnie wyglada dziewczynka w sukienkach jak jest maluska ale to mało praktyczne bo i tak lezy ciagle

prawda sukienki sa ładne ale na roczne dziecko

u nas teraz to królują ocieplane spodnie jak wychodzę z małą na dwór są idealne na coraz zimniejsze dni a mała w wózku to nawt juz nie chce siedzieć tylko gdzieś gna do przodu

jak wychodze z mała na spacer najczesciej zakladam jej polarowy komplecik

czemu sukienki dopiero po rocczku? moja od poczatku w sukienki ubierana

my sukienke po 3 miesiacu zalozylysmy

ehhhh,w takich chwilach żałuję, że chłopcy w sukienkach nie chodza :wink:

z tej porady podoba mi sie przede wszystkim jedno zdanie “Najważniejszy jest zdrowy rozsądek i chwila zastanowienia przed zakupem, czy oby naszemu dziecku będzie w tym wygodnie”.

zawiązywana czapeczka nie sprawdza się u wszystkich dzieci, może tylko u każdego noworodka bo jak tylko ciut podrośnie to jest bunt przy ubieraniu a o wiązaniu nie ma mowy!!