wiecej dzieci nie planujemy a mąż bardzo chciał by być przy porodzie / po porodzie zobaczyć dziecko i mnie wspierać nie ukrywam ze bardzo chce żeby przy nas był. Za pierwszym razem był to początek pandemi i niestety nikt go nie wpuscil
moje pytanie czy któraś z was ostatnio rodziła na terenie małopolski czy śląska i zna jakiś szpital który wpuszcza taty nawet w tych trudnych czasach pandemi
co dziwnie do szpitala zapytać / umówić się na cc to słyszę to samo gdzie tak do marca i ciężko mi jest wybrać szpital i się bardzo tym martwię i denerwuje 👏
Sytuacja tak naprawdę jest bardzo zmienna to , że teraz w jakimś szpitalu wpuszczą Ci męża nie oznacza, że w marcu będzie mógł być. Tak naprawdę musisz wybrać szpital i na bieżąco sprawdzać. O ile w wakacje były np. odwiedziny na różnych oddziałach tak teraz nie ma. . Ja rodziłam w Katowicach u Boniftratrów i w tedy mąż mógł kangurować po porodzie . Przy samym porodzie nie mógł być w tedy tata, ale te 2h mógł kangurować po zrobieniu darmowego testu przed wejściem. Nie wiem jak jest teraz bo rodziłam w czerwcu
Mazia ma rację wszystko zmienia się wraz z pandemia ;( ja też kontrolowałam na bieżąco w szpitalu jak jest z porodami rodzinnymi to co chwilę się zmieniało, w efekcie udało nam się rodzic razem a wizyty po porodzie były tylko pol godzinne i tylko 1 osoba mógł przychodzić która się wyznaczyło.
Rodziłam w pandemii i ani mąż nie mógł być przy porodzie ani nie było mowy o odwiedzinach po porodzie - można było jedynie paczuszki zostawić u pielęgniarki. Do marca wszystko może się zdarzyć, że teraz nie ma sensu się dowiadywać. Osobiście rozeznalam bym temat około 37 tygodnia no chyba, że wiesz, że z jakiś przyczyn może być wcześniej poród.
Niestety, ale w dzisiejszych czasach jest tak jak dziewczyny piszą... sytuacja jest bardzo płynna i zmienia. Dzisiaj jest tak, jutro może być inaczej. Marzec jest na tyle odległy, że wszystko może się zmienić jeszcze nie raz. Podpytaj bliżej porodu.
Dokładnie w moim szpitalu była wersja ze maz może być bez testu na czas samego porodu..miało to wejść od grudnia. Natmiast w tej chiwli całkowity zakaz. w szpitalu jest nonatlogia ze skrajnymi wczesniakami i bronią się własnie dobrem dzieci.... bo gdy poród kleszcze albo za dlugo trwa przychodzi zespół neonatlogiczny do badania dziecka
Ostatnio nie miałam nic wspólnego ze szpitalem tak naprawdę rok temu jak rodzilam synka wtedy była pełnia drugiej fali pandemi i absolutnie nie było mowy o tym aby wpuścili męża na poród albo chociażby później na chwilę na odwiedziny trudno szkoda chcieliśmy rodzic razem ale niestety się nie udało Są rzeczy ważne i ważniejsze jak to mówią natomiast jakis dosłownie tydzień przed moim porodem był moment gdzie jeszcze puszczali tatusiów i mogli uczestniczyć po zrobieniu testu i osiągnięciu negatywnego wyniku w porodzie a później przez około 3 godziny zostać razem z mamą i dzieckiem jak jest teraz na pewno nie wolno nie wiem jak to wyglądało w okresie wakacji bo akurat nikt w tym momencie ze znajomych nie rodził wiem że w październiku gdy kuzynka rodziła to mąż mógł wejść na te trzy godziny po i posiedzieć z dzieckiem natomiast ona miała cesarkę więc podejrzewam że przy porodzie panowie też mogli być jeżeli chodzi o naturalny poród ale na ten moment wszystko od nowa jest zakazane szkoda wielka szkoda tym bardziej że jest to u ciebie najprawdopodobniej ostatni poród jak mówisz że więcej dzieci nie planujecie. Fajnie by było gdyby mąż mógl uczestniczyć z Tobą w tych cudownych chwilach chociażby właśnie przy jednym porodzie natomiast jak to mówią są rzeczy ważne i ważniejsze ja podchodzę do tego tak że Najważniejsze aby dziecko było zdrowe kiedyś kobiety również rodziły same i jakoś dawały radę wiadomo jest to piękna chwila z naszym życiu ale czasy mamy jakie mamy i na niektóre rzeczy nie jesteśmy w stanie poradzić nic .Jedyne wyjście to czekać z planowaniem dziecka do momentu aż pandemia się uspokoi i sytuacja w kraju będzie normalna ale to nie wiadomo kiedy nastąpi raczej nikt nie będzie miał tyle cierpliwości aby się wstrzymać i odwlekac plany
Podobno wg sanepidów zalezy duzo od standardów szpitala... jeżeli dana sala porodowa 1 rodzącej ma wlasny wezeł sanitarny.. to taki poród rodznny jest możliwy.. natomiast jest wiele szpitali że porody odbywają się za parawanami jeszcze jedna duza porodówkato w takim szpitalu sama wolabym chyba porody bez tatusiów
ja bym chciała by mąż miał możliwość uczestniczyć przy porodzie, chociażby dlatego żeby zobaczyć jego reakcję, nie było mi to dane przy pierwszym porodzie, były przy mnie przyjaciółki, bo akurat rodziłam w szpitalu, w którym pracują. jednak wsparcie po porodzie też na wagę złota.
Może jest jakaś szansa ze za rok będzie już lepiej z tym covidem przyjmie delikatniejszą postać ibedziemy z tym życ bez umierania i bez oosrzeń takie moje marzenie i wielu osób
MamaRóżaMiki są jeszcze takie porodówki, gdzie rodzi się za parawanem? Na jednej wielkie sali? Aż jestem zszokowana, nawet szczerze mówiać nie zdawałam sobie sprawy, że takie jeszcze istnieją.
Osobiście rodziłam na pojedyńczej sali, z łazienką i osobnym pokojem potem dla dziecka - do ważenia itp a pomimo to mąż nie mógł być przy porodzie.
Miałam dwa porody w tym samym szpitalu - pierwszy z mężem a drugi sama. Podczas drugiego porodu położna i lekarka były takie pomocne, uprzejme i miłe, że byłam bardzo pozytywnie zaskoczona. Nawet miałam wrażenie, że chcą wynagrodzić to, że mąż nie może być przy porodzie. Wiedziałam, że jestem zdana tylko na ich pomoc i one też były tego świadome. Nawet po porodzie położna zapytała czy ma mi porobić zdjęcia.
Trochę sobie takiego porodu oddzielonym aprawanem nie wyobrażam. Chociaż .. jak się już jest na porodówce to mało nas interesuje i były momenty gdzie przewijało się mnóstwo ludzi i jakoś mnie to już nie obchodziło :D ale ale osobne sale dają wiedzy komfort
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.