Przygotowując się na przyjście moich dzieci wyprałam i wyprasowałam w ciąży stosy ubranek dziecięcych. Choć nie jest to skomplikowane zajęcie, warto pamiętać o kilku zasadach, aby ubranka zawsze wyglądały na czyste, zadbane i bezpieczne dla delikatnej skóry malucha.
Ja piorę ciuszki i prasuję oczywiście w proszkach i płynach przeznaczonych dla dzieci, naturalnie z atestem ![]()
my tak samo proszek i płyn do płukania specjalny dla dzieci
Warto uprac też swoje ubrania w tym samym proszku lub płynie, ponieważ skóra maleństwa będzie miała z nimi bezpośredni kontakt (torba do szpitala). Jakie produkty polecacie-jelp, lovela czy jakieś inne marki?
ja jeszce piorę w specjalnym proszku dla dzieci
do 3miesiąca prałam w proszku dla niemowląt prasowałam tylko rzeczy które miały bezpośredni kontakt ze skórą i to tez przez pierwszy miesiąc chyba
Ja nigdy nie prałam w specjalnym proszku dla dzieci i nic złego się nie działo
My do 1roku pralismy w specjalnych proszkach
ja piorę w delikatnym płynie i prasuję
ja pierwsze prane przed porodem wyprałam 2 miesiace przed. Potem leżakowało ono w szafie żeby ‘‘złapać’’ tych domowych bakterii itp. Wszystko było wyprasowane. Gdy chciałam zrezygnowac z proszku dla niemowląt robiłam to stopniowo. Mieszałam niemowlęcy proszek z tym dla dorosłych. I tak od miarki do miarki doszłam do zwykłego proszku. Oczywiście cały czas patrzyłam czy małemu przez to nie pojawi się żadne uczulenie.
prasowanie tez jest konieczne ![]()
dla mnie prasowanie to była syzyfowa praca nie robiłam tego długo
ja prałam ubranka w proszku dla dzieci do 8 miesiąca
ja sobie nie wyobrazam nie wyprasowac dziecku ubranek
ja pruje ubranka ale tylko te do wyjścia
ja też tylko te do wyjścia, dzieci też muszą mieć trochę konkatku z niewysterylizowanymi rzeczami
przecież ubranka są prane i płukane do czego jeszcze prasować to jak chce ktoś tak sterylnie to moze i wygotowywać trzeba
na początku prasowałam wszystko, ale z czasem przyzwyczajałam dziecko do nieprasowanych
Nie wszystko łatwo sie gniecie.
prasuje zazwyczaj co drugie pranie