Osobiście powiem że z doświadczenia mi najbardziej przydały się książki o ciąży i macierzyństwie, poducha rogal taka do spania pod brzuch/nogi i do karmienia, bon do sklepu odzieżowego z ciążowymi ubraniami. To zależy od preferencji przyszłej mamy no i budżetu.
Szukam prezentu dla kobiety w ciaży. Obecnie jest w 3 miesiącu ciązy i zastanawiam się co będzie przydatne.
Mi akurat książki o ciąży by się nie przydały ;) ale takiego właśnie rogala do spania , czy karmienia polecam ;) kosmetyki do pielęgnacji w ciąży np przeciw rozstępom. Może jakiś bon do sklepu z akcesoriami dla mamy i dziecka ;)
Zależy tez czy to jej pierwsze dziecko . Bo jak nie to książki i rogal nie maja raczej sensu . Kosmetyki sprawdza się zawsze :)
Zależy z jakiej okazji ma być prezent. Jeśli jakaś ciążowa okazja to poszłabym w jakieś balsamy do ciała na rozstępy (nie wiele pomogą bo to bardziej genetyka ale kto tam wie
) jakieś ciążowe ubrania (raczej nie sukienki bo przydadzą jej się dopiero jesienią wiec aby nie letnie rzeczy.
Voucher na makijaż (może wykorzystać do np sesji zdjęciowej brzuszkowej czy noworodkowej) warto by miał dłuższy okres ważności.
Piękna jest również ręcznie malowana ceramika z Bolesławca
Zerknij sobie do tej pracowni ceramiki Bolesławieckiej. Wszystkie te rzeczy powstają w polskich pracowniach w Bolesławcu.
Faktycznie jeżeli jest to kolejna coaza to najlepiej sprawdzą się kosmetyki. Przy pierwszej z pewnością przyda się rogal do spania;)
A ja znowu z kosmetyków bym się nie ucieszyła zbytnio bo to tak indywidualna sprawa. Może z racji tego że jestem alergikiem i muszę sprawdzać skład. Ale jakoś lepszym rozwiązaniem jest już podarowanie bonu
Ja podarowałabym bon upominkowy właśnie do sklepu z artykułami dla dzieci i kobiet ciężarnych, przyszła mama może sobie kupić to co jej brakuje
bon do h&m. uważam, że są tam najlepsze ciuszki dla maluszków, a i dla mamy można znaleźć fajne rzeczy,
jeśli chodzi o prezenty to czasami ciężko trafić, bo przyszła mama może być już obkupiona. nie ma to jak bon na zakupy
Taki bon to jednak najbezpieczniejsza opcja, tym bardziej, że można kupić np do danej galerii handlowej i wykorzystać w każdym sklepie;p
tez uważam że to ekstra rozwiązanie
Ja będąc w ciąży nic nie dostałam z tej okazji. Ale było mi miło, jak po porodzie ktoś przychodził w odwiedziny i mi też coś symbolicznego kupił, np kwiaty.
Bo rozumiem ten wątek że chcesz coś dla niej, a nie dla dziecka. Myślę, że fajna opcja to bon np do drogerii księgarni czy jakiegoś sklepu np empik. Można też kupić zdrowe i smaczne przekąski, np smoothie lub musy owocowe. Fajna opcja to też bon do salonu spa, npna masaż
Bon to chyba najlepsze rozwiązanie ;)
Ja najbardziej lubię dostawać bony z różnych okazji, wtedy sama mogę sobie wybrać coś dla dziecka albo dla siebie. Poza tym bon jest łatwy w kupieniu dla kogoś, kto chce zrobić prezent.
Ja też ostatnio wygrałam kilka voucherów i bonów do empika i mogłam kupić co mi się podobało:P i co stwierdziłam, że mi potrzebne;p
Sesja zdjęciowa jest super pomysłem. Ewentualnie masaż albo bon na zabieg kosmetyczny? To też można wykorzystać po porodzie. Zależy też jaki budżet. Jeśli cos droższego wchodzi w grę to może jakiś wspólny wyjazd?
https://andyceramika.pl/czajniki
Można zastanowić się nad taką ceramiką z Bolesławca.
Ja dostałam voucher do.kosmetyczki w 7 miesiącu i to był super prezent. Wykorzystałam już po.pprodzie ale aż miło było pójść się zrelaksować.
Ja również dostałam kilka różnych bonów - do drogerii, na masaże, ale najlepszy był bon do sklepu z bielizną + usługa braffiterki. Po porodzie dobrała odpowiedni stanik do karmienia - bardzo polecam taką formę prezentu.